Αρχική » » ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΙ;

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΙ;


Μιλούν για συνεργασία κρατικών μηχανισμών και αριστερού παρακράτους - Διεθνοποιείται το τραγικό περιστατικό. 

ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ 

«Ή Χρυσή Αυγή απέκτησε τους πρώτους μάρτυρές της. Μετά τον Μίκη Μάντακα στη Ρώμη το 1975, άλλοι δυο Έλληνες εθνικιστές πέφτουν νεκροί 38 χρόνια μετά, από τις σφαίρες ακροαριστερών τρομοκρατών. Ο αγώνας συνεχίζεται». Αυτή η πεποίθηση κυριαρχεί στους κόλπους του κόμματος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως εκφράζεται προς τα έξω. Στη Μεσογείων θεωρούν πως η δολοφονία των δύο ««συναγωνιστών» τους Μάνου Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη αλλά και ο βαρύς τραυματισμός του Αλέξανδρου Γέροντα εξέθεσαν, όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις, το σύστημα.... «Κάθε φορά που είχαμε συγκέντρωση, τους ενημερώναμε διά εξωδίκου, αυτοί δεν έδωσαν για άλλη μια φορά σημασία και ορίστε τι έγι­νε. Η Πολιτεία είναι ο ηθικός αυτουργός, διά της αδράνειάς της, της δολοφονίας των συναγωνιστών μας. Πλέον τα περιμέ­νουμε όλα», υποστηρίζουν. 

Την ίδια ώρα όταν ερωτώνται για το ποιοι θεωρούν πως είναι οι δράστες της διπλής δολοφονίας, αφού ξεκαθαρίζουν πως δεν περιμένουν αυτοί να εντοπιστούν, κάνουν λόγο για «συνεργασία κρατικών μηχανισμών και αριστερού παρακράτους, που έχει ξεκάθαρα στόχο τους εθνικιστές». Υπενθυμίζουν επίσης τη βομβιστική επίθεση το Μάρ­τιο του 2010 με μηχανισμό πολύ μεγάλης ισχύος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σωκράτους 48 στην Ομόνοια, με την έκρηξη να μετατρέπει έναν ολόκληρο όροφο σε συντρίμμια -λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του Λάμπρου Φούντα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. «Είχαν όλες τις ενδείξεις», λένε στη Χρυσή Αυγή για την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, υπογραμμίζοντας ότι «προετοι­μαζόταν επίθεση κι αυτοί στην ΕΛΑΣ, το ήξεραν και δεν έκαναν το αυτονόητο, με αποτέλεσμα τη δολοφονία των συναγωνι­στών μας». 

Στελέχη της Χρυσής Αυγής τονίζουν πως «οι νεκροί φυλούσαν τα γραφεία όπως γί­νεται και σε άλλες Τοπικές π.χ. εκείνη στην Παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου, καθώς γνωρίζαμε πως τα γραφεία μας ήταν και είναι στόχοι». Προσθέτουν, δε, πως «η Πο­λιτεία που φυλά τον κάθε ανθυπο-επίσημο δεν μερίμνησε για εμάς, ενώ, αντίθετα χαρακτηρίζοντάς μας "εγκληματική οργά­νωση", μας στοχοποίησε και βρήκε το πρό­σχημα για να μας αφήσει ακάλυπτους παρά την κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση». Σαφής είναι, βέβαια η πρόθεσή τους στη Μεσογείων να χρησιμοποιήσουν το συμβάν για να συσπειρώσουν τη στελεχιακή βάση του κόμματος η οποία είναι «ζαλισμένη» από τα όσα ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. 

Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προ­κύπτει εδώ είναι ότι η Χρυσή Αυγή χρη­σιμοποιεί πλέον (ακόμα πιο έντονα μετά τη δολοφονία των δύο στελεχών της) όλο και πιο συχνά και σε κάθε ευκαιρία τα τε­λετουργικά των νεοφασιστικών κομμάτων στη Δυτική Ευρώπη, κάτι που αρχικά είχε αποτυπωθεί ως πρακτική στην ετήσια πορεία για τα Ίμια και στις συγκεντρώσεις στις Θερμοπύλες με τις ομοιόμορφες εμ­φανίσεις και, κυρίως τους δαυλούς που δημιουργούν τις βραδινές ώρες υποβλητι­κές εικόνες. Τα εντυπωσιακά τελετουργικά (τα οποία έχουν παγανιστική προέλευση) θεωρούν στη Χρυσή Αυγή πως θα φέρουν περισσότερους νέους κοντά τους σε μια εποχή μάλιστα «ανορθολογικών» αναζη­τήσεων. 

«Τόπος προσκυνήματος» 

Τώρα πλέον, τονίζουν στη Χρυσή Αυγή, υπάρχει κι ένας νέος τόπος προσκυνή­ματος, το σημείο όπου έπεσαν νεκροί οι δύο νέοι, και ξεκαθαρίζουν πως «θα είμαστε πάντα εκεί, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων μας». Υπενθυμίζουν, δε, ότι αντιπροσωπείες του κόμματος εδώ και χρόνια μετέβαιναν στη Ρώμη για την ετή­σια συγκέντρωση που κάνουν οι Ιταλοί νεοφασίστες και εθνικιστές στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Έλληνας φοιτητής και στέλεχος του ιταλικού νεοφασιστικού MSI Μίκης Μάντακας (από τον ακροαρι­στερό Αλβάρο Λογιάκονο, ο οποίος φυ­λακίστηκε αργότερα για τη συμμετοχή του στις Ερυθρές Ταξιαρχίες), στη Via Ottaviano, ενώ αντιπροσωπείες του κόμματος μετέβαιναν και εξακολουθούν να μεταβαίνουν σε εκδηλώσεις και πορείες εθνικιστικών κομμάτων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης. «Η επίθεση κατά των εθνικιστών δεν μας πτοεί, ξέ­ρουμε με τι έχουμε να κάνουμε, θα συνε­χίσουμε τον αγώνα μας για την Ελλάδα», λένε μιλώντας για τα γραφεία τους που γεμίζουν κόσμο παρά τη δολοφονία των δύο νέων στο Νέο Ηράκλειο. 

Και τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στη Μαδρίτη -όταν περίπου είκοσι άτομα που κρατούσαν σύμβολα της Χρυσής Αυγής και πανό με τα ονόματα των δύο νεκρών του Νέου Ηρακλείου εισέβαλαν στο Τμή­μα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μα­δρίτης (UCM) και προέβησαν σε βιαιότη­τες- λένε πολλά και δίνουν και το στίγμα μιας απόπειρας «διεθνοποίησης» των εδώ "ζητημάτων". Όπως και το πανό που σή­κωσαν Ρουμάνοι εθνικιστές σε ποδοσφαιρικό αγώνα το οποίο έγραφε στα ελληνικά «Λευτεριά στη Χρυσή Αυγή». 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-07-13/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger