Αρχική » » Αλέξη, δεν είσαι σκακιστής, πιόνι είσαι!

Αλέξη, δεν είσαι σκακιστής, πιόνι είσαι!



Η ατάκα της εβδομάδας ανήκει στον πρωθυ­πουργό Αλέξη Τσίπρα. «Αισθάνομαι σαν ένας σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες, γιατί έχουμε ταυτόχρονα τις διαπραγμα­τεύσεις για το θέμα του ονόματος και τις κρίσι­μες διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίο συναντή­θηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη Τετάρτη. Τόσο ικανοποιημένος είναι ο Αλέξης από τους χειρισμούς του στη θέση του πρωθυ­πουργού, που φαντασιώνεται ότι έχει γίνει ο ... Γκάρι Κασπάροφ της πολιτικής.

Και τόσο πολύ έχει αγαπήσει το είδωλό του, που δεν αντιλαμβάνεται ότι τον χρησιμοποιούν οι ξένοι σαν πιόνι στη δική τους παρτίδα και θε­ωρεί ότι έχει γίνει ο ίδιος σκακιστής!

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τη γνωστή αλαζονεία που τον δια­κρίνει, αυτοαναγορεύτηκε σε σημαντική επιστημονική οντότητα και προσωπικότητα επειδή -όπως είπε στη Βουλή- το 2016 εκφώνησε την ετήσια ομιλία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης βαυκαλιζόμενος ότι στο ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει ιδρύσει το πρόγραμμα σπουδών.. scissors.

Και επειδή η μετριοφροσύνη είναι για τους μέ­τριους, μπροστά στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ο Νίκος Κοτζιάς άρχισε να κομπάζει ότι έλυσε το Σκοπιανό και προανήγγειλε ότι τώρα είναι έτοιμος να λύσει «τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και 30 μέχρι 80 χρόνια με την Αλβανία». Αν δεν ήταν τόσο... συγκρατημένος, μπορεί και να μας έλεγε ότι εί­ναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών των τε­λευταίων 100 ετών, ο αθεόφοβος. «Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές», τόνισε ο κ. Κοτζιάς δηλώνοντας έτοιμος να κλείσει και το Αλβανικό. Μέσα στη μεγαλομανία του είναι ικανός να πιστεύει ότι οι Αμερικανοί μελετούν τις κινήσεις του, λες και αγνοούμε ότι οι υπάλληλοι των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών ελέγχουν αν εφαρ­μόζει τον οδικό χάρτη των ενεργειών που του έχουν υποδείξει «τικάροντας» κάθε φορά το βήμα των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων που ολοκληρώνονται.

Ο κόσμος το'χει τούμπα­νο, ότι η ελληνική κυβέρνηση στο Σκοπιανό και στο Αλβανικό κινείται βάσει χρονοδιαγράμμα­τος που έχουν σχεδιάσει οι Αμερικανοί, και αυ­τοί κρυφό καμάρι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ακούνε τον Ρέγκλινγκ να ανακοινώνει ότι τα μνημόνια θα διαρκέσουν μέχρι το 2059 -για άλ­λα 40 χρόνια δηλαδή- και αυτοί έχουν το θρά­σος να μιλούν για... καθαρή έξοδο. Έτσι είναι με τους χρήσιμους «ηλίθιους», με την πολιτική έν­νοια πάντα. Τους χρησιμοποιούν οι ισχυροί του πλανήτη σαν πιόνια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και εκείνοι νομίζουν ότι είναι σκακιστές! 

Πολ Tος
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-17/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger