Αρχική » » ''ΕΜΦΥΛΙΟΣ'' ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

''ΕΜΦΥΛΙΟΣ'' ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚ0Σ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ A/ΓΕΕΘΑ & ΓΕΝ: "ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ''

Πρωτοφανείς καταστάσεις, τουλάχιστον κατά τη Μετα­πολίτευση, βιώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ως απόρροια της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ για τις δηλώσεις του ανεξάρτητου, πλέον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, με τις οποίες ζητούσε την... ε­πέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για να αποτραπεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Μια ανακοίνωση - σαφή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή, κάτι που είχε να συμβεί από στρατιωτικό Επιτελείο από την εποχή της δικτατορίας.

Πριν από τρεις ημέρες ο τ. Α/ΓΕΕΘΑ και νυν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέρριπτε το περιεχόμενο και την σκοπιμό­τητα της ανακοίνωσης, διερωτώμενος "Με ποια αρμοδιότητα επενέβαινε το ΓΕΕ­ΘΑ στην εσωτερική πολιτική σκηνή, αφού είχε καλυφθεί το θέμα με ανακοινώσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου".

Εν συνεχεία, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τις δηλώσεις του, απέσυρε τους άνδρες της φρουράς φύλαξής του στις Βρυξέλλες, κατά τρόπο "εκδικητικό", όπως ο ίδιος α­ναφέρει, αλλά ο στρατηγός δεν περιορί­ζεται μόνο εκεί.

Εγκαλεί ευθέως για "υπηρεσιακή ανεπάρ­κεια" το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη, και τον Αρχηγό του ΓΕΝ. Ν. Τσούνη!

Ειδικά για τον πρώτο αναφέρει ότι "δεν μπόρεσαν να πιάσουν ποτέ τους ιδιαίτερα υψηλούς στόχους επιχειρησιακής ετοιμό­τητας που έθετα (σ.σ.: ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ) και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί" ε­νώ για τον Α/ΓΕΝ Ν. Τσούνη (και προσωπι­κή επιλογή του Ε. Αποστολάκη για την θέ­ση αυτή) λέει ότι τον εκδικείται για τον ί­διο λόγο!

Είναι γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει σήμερα την καλύτερη εικόνα, μετά τα όσα απίθανα έχουν συμβεί ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Και μιλάμε γι αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, γιατί υπάρχουν και άλ­λα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και κα­λό είναι να μην δημοσιοποιηθούν για ευ­νόητους λόγους.

Όπως η περίπτωση της φρεγάτας κλάσης "S" Κανάρης που έπεσε επάνω στην νησίδα Αταλάντη κοντά στην Ψυτάλλεια (έκανε στροφή 90 μοιρών και ουδείς το αντιλήφθηκε), ενώ το πλοίο εισερχόταν στο ναύ­σταθμο Σαλαμίνας και τέθηκε "εκτός μά­χης" ή το περιστατικό της σύγκρουσης της κανονιοφόρου "Αρματωλός" με τουρκικό ε­μπορικό πλοίο στα ανατολικά της Λέσβου, είναι πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Αυτά σε ό,τι αφορά τη νυν ηγεσία, η οποί­α είναι σαφές ότι "δυσκολεύεται να κουμαντάρει το καράβι", αν και η κακή κατά­σταση του Κλάδου είναι απόρροια πολ­λών παραγόντων.

Από εκεί και πέρα ο στρατηγός Κωσταράκος, όταν αναφέρεται στην "αδυναμία επί­τευξης στόχων" από τον τότε Α/ΓΕΝ και νυν Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ε. Αποστολάκη. προφανώς αναφέρεται στα διάφορά προ­βλήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της εποχής, όταν το 80% των πλοίων ήταν κα­θηλωμένα στους ναυστάθμους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρέθηκε χωρίς το πο­λύτιμο Zubr και ο Α/ΓΕΝ να απολογείται, γιατί τα πληρώματα του Στόλου ήταν τό­σο "χαλαρά" στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να καπνίζουν δίπλα σε εύφλεκτα υλικά (ένα τσιγάρο, τελικά ήταν η αιτία της φωτιάς)!

Ας δούμε όμως ολόκληρη την ανάρτηση του στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Απλά να σημειώσουμε ότι όλα αυτά, είναι σημάδια βαθιάς παρακμής, δυστυχώς, στο στράτευμα.

"Χτες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού απέ­συρε μια διμελή Ομάδα Προστασίας μου, αποφασίζοντας έτσι να στερήσει από εμέ­να και την οικογένειά μου το ένα τέταρτο της - ήδη απομειωμένης - προστασίας που είχε επίσημα αποφασισθεί να έχω μέ­χρι το τέλος της θητείας μου τον Νοέμ­βριο του 2018 στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Το Βέλγιο θεωρείται ως το μεγαλύτερο εν δυνάμει κέντρο πιθανής ισλαμικής τρομο­κρατίας με καταγεγραμμένες δεκάδες ε­πιθέσεις σε ένστολους. Ίσως προσωπικά εγώ να μην αποτελώ στόχο, αποτελεί ό­μως στόχο η στολή του Έλληνα Αξ/κού που φέρω με τιμή στις Βρυξέλλες καθη­μερινά.

Προσπαθώ να μην πιστέψω ότι το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ με εκδικούνται για τις δύσκο­λες στιγμές που το τελευταίο πέρασε κα­τά την αρχηγία μου. Είχα πολλές απαιτή­σεις και ιδιαίτερα υψηλούς στόχους που τους δυσκόλεψαν.

Προφανώς δεν αναφέρομαι στα πληρώ­ματα του Ελληνικού Στόλου, γιατί αυτά αποδεδειγμένα είναι τα καλύτερα παγκοσμίως εδώ και 3.000 χρόνια.

Κάποιοι όμως από την ηγεσία, δεν μπόρε­σαν να πιάσουν ποτέ αυτούς τους στόχους και αυτό συνεχίζει να τους ενοχλεί. Το γεγονός παραμένει ότι οι Ηγεσίες του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ αποφάσισαν χωρίς καμία γνώση των συνθηκών και καμία τεκ­μηρίωση, ότι πρέπει να μειωθεί η προστα­σία η δίκιά μου και της οικογένειάς μου στο Βέλγιο, για να μου "δείξουν εμένα" και να με "ενοχλήσουν" ή να με ''τιμωρήσουν" που τους θυμίζω απλά με την ύπαρξή μου ότι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντα τους, ενδεχομένως καλύτερα από ό,τι το κάνουν.

Την αντιπαλότητα του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ προς εμένα την πληρώνουν πρώτα-πρώτα οι υπαξιωματικοί - φρουροί μου που επαναπατρίζονται πρόωρα, υποβαλλόμε­νοι σε απρόβλεπτες οικονομικές κυρώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στο Βέλγιο, λόγω αυτής της πρόωρης αναχώρησης, χωρίς οι ίδιοι να φταίνε σε τίποτα.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αδιαφορούν. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουν εξ αρχής έναν επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό του Ελληνικού Στρατού και Πρόεδρο της Στρατιωτικής Ε­πιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως “ξένο'' και ως “εχθρό", καταφεύγοντας διαρκώς σε απαξιωτικές συμπεριφορές και πολιτικές.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, με αυτή και με άλλες προηγούμενες πρωτοβουλί­ες, κάνουν ό,τι μπορούν για να παρακωλύσουν την εκτέλεση των καθηκόντων μου, βλάπτοντας όμως στην πραγματικότητα ό­χι την Ευρωπαϊκή Ένωση ή εμένα όπως νο­μίζουν, αλλά την ίδια την χώρα.

Τώρα αποφάσισαν να βλάψουν επιπλέον και τους υπαξιωματικούς του Κλάδου τους επειδή υπηρετούσαν μαζί μου.

Τελικά, εγώ θα προστατεύσω με όποιον τρόπο μπορώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου σε περίπτωση κινδύνου, όπως θα έκανε ο καθένας μας, για τον ελάχιστο χρόνο που απομένει έως τη λήξη της θη­τείας μου, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε".

Στην τελευταία παράγραφο η φράση- κλει­δί είναι οι λέξεις "προσπαθούν μάταια" ή μας φαίνεται; "...ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν μάταια να ανταποκριθούν στις ηγετικές και διοικητικές απαιτήσεις του έργου που τους ανατέθηκε".

Ολόκληρη η φράση μεταφράζεται σε κάτι σαν "άχρηστοι" ή "ανεπαρκείς", αν δεν κά­νουμε λάθος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ. Να σημειώσουμε άτι μόλις την προηγούμε­νη ημέρα της τελευταίας δήλωσης Κωσταράκου, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνι­κής Άμυνας Π. Καμμένο στις Βρυξέλλες, μια συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, σύμφωνα με το pronews.gr.

Μήπως ο στρατηγός υπήρξε κοινωνός των προβληματισμών του υπουργού για τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την απόδοσή του σε κρίσιμες αποστολές, όπως αυτή της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτι­κών τον Μάρτιο στον Έβρο;

Γράφει ο Ευγένιος Παπάζογλου
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-28/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger