Αρχική » » Ας σταματήσουν την κοροϊδία στη ΝΔ! Δίνουν ή όχι το «Μακεδονία»; (Το δίνουν)

Ας σταματήσουν την κοροϊδία στη ΝΔ! Δίνουν ή όχι το «Μακεδονία»; (Το δίνουν)


του Κυριάκου Βελόπουλου * 

Ας θυμηθούμε δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό. Όπως γνωρίζετε, αρνούμαστε να το ονομάσουμε Μακεδονικό. Βλέπετε, το να προσπαθεί κανείς να κατα­λάβει ποια είναι η στάση και η θέση της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο ζήτημα θυμί­ζει... τοπίο στην ομίχλη. 

Προ δεκαετίας η Ντόρα Μπακογιάννη, τότε ΥΠΕΞ, τασσόταν υπέρ του ονόματος «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια. Το βέτο Κα­ραμανλή άλλωστε δεν είχε χρησιμοποιηθεί για τον όρο «Μακεδονία», αλλά για το ποιο πρόθεμα θα υπήρχε. 

Φυσικά, τα ανώτατα Νεοδημοκρατικά χείλη, αυτά του Κυρ. Μητσοτάκη, έλεγαν τον Ιανουάριο του 2018: Πρώτον, σύνθετη ονο­μασία. Δεύτερον, erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις. Και, τρίτον, αποκήρυξη όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. 

Τώρα, προ ημερών ο κ. Κυρηνάκης δή­λωνε πως η Νέα Δημοκρατία δεν αποδέχεται τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονο­μασία της γείτονος χώρας. Ωστόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε στη σύνοδο του Ευρω­παϊκού Λαϊκού Κόμματος πως το πρόβλημα είναι το erga omnes και το Σύνταγμα, όχι το όνομα. 

Ρωτήστε Μακεδόνες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και θα σας πουν, με στόμφο μά­λιστα, πως δεν παραχωρούν το όνομα. Ρω­τήστε τα κεντρικά της Πειραιώς και θα τα μα­σήσουν λίγο, αλλά θα μιλήσουν για σύνθετη ονομασία. 

Μπερδευτήκατε; 

Το ίδιο κι εμείς. Διότι αν δέχονται τον όρο «Μακεδονία», ας το πουν ξεκάθαρα, αν όχι το ίδιο. Για ποιον λόγο δεν λένε ποια εί­ναι η στάση και η πρόταση στο ζήτημα του ονόματος; Φοβούνται την κατακραυγή του κόσμου; Ή μήπως έχουν ήδη δεσμευτεί στην Πειραιώς πως θα στηρίξουν τη συμφωνία; Μία δέσμευση απέναντι σε ΗΠΑ και Γερμα­νία; 

Πέραν αυτού προκύπτουν κι άλλες απο­ρίες. 

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει πως απαιτεί­ται αυξημένη ή απλή ψηφοφορία στη Βουλή; Δηλαδή 151 ή 180 βουλευτές; Αν απαιτη­θούν 180 βουλευτές, τι θα ψηφίσει; 

Αν απαιτηθούν 151 και καταψηφίσει, στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, θα υπάρξει αλλαγή ή θα πουν ότι το κράτος έχει συνέχεια; Αυτό θα πουν, αλλά λέμε τώρα. 

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να δηλώσει άμεσα ποια είναι η στάση της στο θέμα. Ποια είναι η αντιπρόταση που έχει ως προς το όνομα; Πού ακριβώς διαφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα πράξει πριν από τις εκλογές και τι μετά; 

Ο λαός οφείλει να γνωρίζει. 

Υ.Γ. 1: Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τη σχο­λιάζουμε. Είναι δεδομένη. Το έχει δώσει το όνομα, περιμένουμε το πρόθεμα. 

Υ.Γ. 2: Τη στάση των εταίρων επίσης δεν τη σχολιάζουμε. Άλλωστε με τέτοιους «φίλους» ... 

* Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/06/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger