Αρχική » » ΕΡΕΥΝΑ: ΧΑΜΗΛΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΕΡΕΥΝΑ: ΧΑΜΗΛΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Tην εξαιρετικά χαμηλή εμπιστο­σύνη των Ελλήνων στα πολι­τικά κόμματα καταγράφει έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Όπως προκύπτει, μόνο το 7,2% των πολιτών φαίνεται να εμπι­στεύεται τα πολιτικά κόμματα, ενώ μόλις διπλάσιο (14,1 %) έχει εμπιστο­σύνη στα τηλεοπτικά κανάλια. Ένας στους 3 Έλληνες θεωρεί ότι η πολιτική είναι κάτι «σημαντικό για τη ζωή», σε αντίθεση με τη θρησκεία, τον ελεύ­θερο χρόνο, την εργασία, τους φίλους και την οικογένεια, που αξιολογούνται ως σημαντικά για πάνω από το 85% των ερωτηθέντων. 

Μάλιστα, το 20% των πολιτών ανησυχεί ότι στις εκλο­γές οι ψήφοι δεν καταμετρούνται με δίκαιο τρόπο και σχεδόν 4 στους 10 πιστεύουν ότι οι υπεύθυνοι των εκλο­γών δεν είναι αμερόληπτοι. Επίσης, ένας στους 3 πιστεύει ότι οι πλούσιοι εξαγοράζουν τις εκλογές και πως οι ψηφοφόροι δωροδοκούνται. Στον αντίποδα, το 82,4% εμπιστεύεται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό (80,2%) εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μεγάλη αποδοχή φαίνεται πως έχουν και οι αστυνομικές δυνάμεις με 70,7%. Το 81,4% δηλώνουν ότι είναι θρησκευ­όμενοι ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους νέους ανέρχεται στο 70%. Το 99,5% των πολιτών δηλώνει πως εμπιστεύεται άτομα της οικογένειάς του, το 83% ανθρώπους που γνωρί­ζει προσωπικά, το 61 % τους γείτονές του, αλλά μόνο 1 στους 5 εμπιστεύε­ται «ανθρώπους άλλης εθνικότητας» ή άλλης θρησκείας. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα αξιών World Values Survey (WVS), οι μισοί Έλληνες πι­στεύουν πως οι μετανάστες έχουν αρ­νητική επίδραση στην ανάπτυξη της χώρας και 7 στους 10 πιστεύουν ότι η μετανάστευση αυξάνει την εγκληματικότητα, 64% πιστεύει πως αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας και 63,5% ότι αυξάνει την ανεργία. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/09/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger