Αρχική » » Η Εθνική Ταυτότητα και το «δικαστήριο» της Ιστορίας

Η Εθνική Ταυτότητα και το «δικαστήριο» της Ιστορίας



Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο βου­λευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεννημένος στην Μα­κεδονία με πρόσφυγες γονείς από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Υπήρξε στέ­λεχος της «Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης» και του «Εργατικού Επαναστατικού Κόμμα­τος», υπεύθυνος σύνταξης στη Θεσσαλονίκη της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Αλλαγή». Σή­μερα εκτός από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτρο­πής του κόμματος, ενώ το βιογραφικό του ολο­κληρώνεται με την «τιμητική διάκριση» από την SOS - Ρατσισμός...

Είναι με λίγα λόγια ένας συνεπής διεθνιστής, όπως και ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η καταγωγή του δεν τον εμποδίζει να «μοιράζεται» την Μακεδονία με τα Σκόπια και η σοσιαλιστική πολιτική του ταυτότητα δεν τον εμποδίζει να ψηφίζει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που στηρίζει.

Άλλωστε, λίγες ημέρες πριν, ο ίδιος δήλωσε σε ηλικιωμένο Μακεδόνα στην Θεσσαλονίκη πως για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων θα ψηφίσει «αυτό που θα αποφασίσει η κυβέρ­νηση. Και επειδή είμαι Μακεδόνας, τι έγινε; Δεν πειράζει, στις επόμενες εκλογές να μην με ψη­φίσεις...», για να συμπληρώσει λίγα δευτερόλε­πτα μετά με περιφρόνηση μια κυρία που τον συ­νόδευε: «Ωραία, θα την αφήσουμε σκέτη «Μα­κεδονία». Πήγαινε μαζί με τον Μιχαλολιάκο να ψηφίσετε...»

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ξεδίπλωσε όλο το διεθνιστικό του ταλέντο και μας χάρισε ένα ανεπανάληπτο πα­ραλήρημα για την εθνική ταυτότητα. Ας τον απολαύσουμε:

«Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα επειδή υπάρχουν οι πιέσεις από έξω; Είναι ένα πραγ­ματικό ζήτημα. Εγώ δεν το έχω ονομάσει και ούτε πρόκειται να το ονομάσω Σκοπιανό. Τι πάει να πει Σκοπιανό, είναι Μακεδονικό. Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγο­ρέψει να έχουν ένα σημείο εθνικής αναφοράς; Με ποιο δικαίωμα; Έχουμε μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού δικαστηρίου;»

Ερωτηθείς αν δέχεται την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας είπε: «Φυσικά, ποιος μπορεί να τους το απαγορέψει αυτό; Με συγχωρείτε, οι Αμερικανοί όταν λέει ο Πρόεδρος τους ότι απευθύνθηκε στο αμερικανικό έθνος, μερικοί θα κρατούσαν την κοιλιά τους παλαιότερα. Πως έγιναν έθνος οι Αμερικανοί; Με όρους φυ­λετικούς, θρησκευτικούς, κοινής καταγωγής; Όχι. Πολεμώντας την εγγλέζικη αποικιοκρατία. Οι νεότερες εθνογενέσεις έτσι έχουν γίνει. Πρέ­πει να το αποδεχθούμε. Την ίδια στιγμή που θέ­λουμε εμείς να καθορίσουμε την εθνική ταυτό­τητα των γειτόνων μας, από την άλλη έχουμε πρόβλημα με την δική μας. Δεν έχουμε αποδε­χθεί επιτέλους ότι πρέπει να γίνουμε το κράτος των πολιτών χωρίς τις διαιρέσεις...»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

Ξεκινώντας από το τέλος, όπως δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε Μηταφίδης να αποδε­χθεί τον Εθνικισμό, έτσι δεν είμαστε και εμείς υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε τον διεθνι­σμό, τα ανοικτά σύνορα και τις «εθνογενέσεις» της παγκοσμιοποίησης. Απέναντι στο «κράτος των πολιτών», δηλώνουμε ξεκάθα­ρα ότι προτιμούμε το ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Οι ΗΠΑ δεν είναι ακριβώς το... παράδειγμα συνοχής και αυτό φαίνεται από τις συχνό­τατες κοινωνικές κρίσεις που έχουν σχεδόν πάντοτε χαρακτήρα φυλετικό και σπανιό­τερα οικονομικό. «Γλώσσα» των ΗΠΑ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι μια κακοποιη­μένη έκδοση των Αγγλικών...

Εν συνεχεία ας ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν θέλουμε να καθορίσουμε την εθνική ταυτότητα κανενός. Αυτά είναι ζητήματα που καθορίζει η Ιστορία που και Δικαστή­ριο είναι και «τροχονόμους» δεν χρειάζε­ται. Ας μην παριστάνει λοιπόν ο ίδιος και οι όμοιοι του, τους «τροχονόμους» της Ιστορί­ας και μάλιστα για το όνομα της Μακεδονί­ας μας η οποία μετρά χιλιάδες χρόνια Ελλη­νικής Ιστορίας.

Θέλει ο εθνομηδενιστής να κρυφτεί και ο διεθνισμός δεν τον αφήνει... Και επειδή το «δικαστήριο» της Ιστορίας έχει εκδώσει αμετάκλητη απόφαση για την Μακεδονία, ας ελπίσουμε ότι και το «δικαστήριο» της πολι­τικής ιστορίας θα στείλει σύντομα τον εθνομηδενισμό εκεί όπου ανήκει: Στον κάλαθο των αχρήστων.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(ΕΜΠΡΟΣ-25/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger