Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 02 ΑΠΡ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 02 ΑΠΡ 2019















Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη νήσο Λήμνο και συγκεκριμένα την 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) καθώς και την 130 Σμηναρχία Μάχης (130 ΣΜ)όπου τον υποδέχτηκαν οι Διοικητές των Μονάδων Ταξίαρχος Γεώργιος Βακλατζής και Σμήναρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής. Κατά την επίσκεψη του στην 88ΣΔΙ ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της Μονάδας τονίζοντας την σημασία της αποστολής τους ως μια ισχυρή, ευέλικτη και αξιόπιστη δύναμη αποτροπής ενώ στην 130 ΣΜ συνομίλησε με το προσωπικό των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου επιφυλακής τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής τους για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. 

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ 

Κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρ­τίου 2019 στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης οι Σχηματισμοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερι­κού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ -ΆΙΓΈΑΣ*), διεξήγαγαν αριθμό Τακτικών Ασκήσεων και δράσεων αποτροπής, εκτέλεσαν βολές με τα οπλικά τους συστήματα και ενεργοποίησαν τα Τμή­ματα Χρονικών Ετοιμοτήτων. 

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης (ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους Σχηματισμούς της Ελληνικής Επικράτειας. 

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΡΤΩΟ 

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ της πυραυλακάτου ΜΥΚΟΝΙΟΣ, του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ κα­θώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NATO Maritime Group Two SNMG2 φρεγάτα HNLMS EVERTSEN φρεγά­τα HMCS TORONTO φρεγάτα ESPS SANTA MARIA φρεγάτα TCG GELIBOLU και πλοίο Διοικήσεως και ανεφοδιασμού FS VAR) στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους. 

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 

Πτήσεις, γαλλικών αεροσκαφών Rafale από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα 25-27 Μαρτίου εντός του FIR Λευκωσίας στο πλαίσιο γαλλικής αεροναυτικής άσκησης. Τα αεροσκάφη στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης γαλλοκυπριακής στρατηγικής συνεργασίας πραγματοποίησαν πτήσεις στις περιοχές της Λάρνακας της Πάφου και της Πόλεως Χρυσοχούς. 

(ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-2/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger