Αρχική » » ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Επιτέλους, αυτοί που θεωρούσαμε πρόβλημα και χτικιό θανατηφόρο άλλαξαν. Έγιναν η λύση, η θεραπεία. Εσώθημεν! 

Τόση γκρίνια, τόση δυστυχία, τόσο θανατικό και αρρώστια επί τόσα χρόνια χτύπησαν σ’ έναν γρανιτένιο τοίχο αποφασιστικό­τητας και τόλμης. Τα σάλια του σαλί­γκαρου, το δηλητήριο της οχιάς εξα­τμίστηκαν, χάθηκαν, πέρασε από πά­νω τους η λάβα του πατριωτισμού, σαρώθηκαν από το ποτάμι της φωτιάς που απλώνει ένα πυρηνικό μανιτάρι αρετής το οποίο σηκώνεται από τη γη για να φτάσει στα ουράνια. Θαύ­μα κανονικό. Από πού να ξεκινήσεις την περιγραφή και πού να την τελειώ­σεις... Από τη γλώσσα μάλλον. 

Αυτό το κείμενο είναι ένα από τα τελευταία που γράφονται στον έντυπο Τύπο με μονοτονικό και απεμπλουτισμένα ελληνικά (κατάργηση τρίτης κλίσης, δοτικής κλπ.). Πώς του 'ρθε του Γαβρόγλου και πέρασε αυ­τόν τον νόμο επαναφοράς της γλώσ­σας στο status quo ante, στο προηγού­μενο καθεστώς; Αιφνιδίασε, ίσως, και τον εαυτό του. 

Πιο πολύ πρέπει να αιφνιδιάστηκαν οι Σκοπιανοί με τη θεαματική κί­νηση του Τσίπρα να σκίσει τη Συμ­φωνία των Πρεσπών μπροστά στις κάμερες, να της ρίξει βενζίνη (η τιμή της οποίας έπεσε κατά 50%, επειδή η κυβέρνηση μείωσε δραματικά τους φόρους) και να την κάψει, κηρύσσο­ντας ταυτόχρονα εμπάργκο στο κρα­τίδιο που παραβίασε τη συμφωνία. 

Ακόμα μεγαλύτερη η έκπλη­ξη των Αλβανών με το casus belli, το οποίο φάγανε κατακέφαλα για οποιαδήποτε -έστω με λεκτική δια­τύπωση από αξιωματούχο- καταπά­τηση των δικαιωμάτων της ελληνι­κής μειονότητας της Βορείου Ηπεί­ρου. Κι αυτό φάνηκε ακόμα πιο βα­ρύ από την απαγωγή των αυτουργών της δολοφονίας του Βορειοηπειρώ­τη ήρωα Κατσίφα και τον εγκλεισμό τους στις ελληνικές φυλακές μέχρι να δικαστούν. 

Ούτε οι Τούρκοι χάρηκαν με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κο­μοτηνή. 

Ένα τσουνάμι πατριωτισμού πλημμύρισε τη Βουλή, με αποτέλε­σμα να... πνιγούν όσοι επιβουλεύο­νται τα εδάφη και την κυριαρχία μας. 

Στην ίδια πτέρυγα με τους Αλβα­νούς που σκότωσαν τον Κατσίφα, τα λαμόγια της Μεταπολίτευσης, που προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, η οποία δεν παραγράφεται, καθώς φαίνεται. 

Κι όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που το ημερολόγιο γράφει 1η Απρι­λίου 2019... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger