Αρχική » » Η ξακουστή Μακεδονία και το ΣΟΚ του Νίκου Παππά που δεν γέμισε ούτε λεωφορείο

Η ξακουστή Μακεδονία και το ΣΟΚ του Νίκου Παππά που δεν γέμισε ούτε λεωφορείο













Στις δύο επισκέψεις-ναυάγιο όπου πραγματοποίησε πρό­σφατα ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς στη Μακεδονία μας και συγκε­κριμένα στο Κιλκίς και στη Βέροια, εισέπραξε τις αποδο­κιμασίες οι οποίες αρμόζουν στους Εθνικούς μειοδότες, και ασφαλώς ήταν και τυχερός που είχαν μόνο αυτήν την έκταση.

Όπως ήταν φυσικό του τραγούδησαν και το θρυλικό τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή...». Το χειρότερο, όμως, για κείνον, ήταν το γεγονός πως από τις χιλιάδες του κόσμου που είχαν ψηφίσει το κόμμα του το 2015, εκείνοι οι οποίοι προσήλθαν για να τον ακούσουν είτε στο Κιλκίς είτε στη Βέροια, σίγουρα δεν γέμιζαν ούτε λεωφορείο. Σοκαρισμένος ο Νίκος Παππάς τόσο από τις αποδοκιμασί­ες όσο και από τον ελάχιστο αριθμό του κόσμου που προσήλθε στις συγκεντρώσεις όπου θα ομιλούσε σε κάθε πόλη, άνοιξε το στόμα του και μάλλον δεν ήξερε τι έλεγε.

Έφτασε, λοιπόν, από τον πανικό του να πει πως «Μακεδονία ξακουστή» ήταν δήθεν η Μακεδονία των γειτόνων μας.

0 άνθρωπος αυτός, ο οποίος μάλιστα έφτασε να είναι και υπουργός, όφειλε να γνωρίζει πως τα σημερινά «Σκό­πια» ονομάζονταν «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα» μέχρι το 1945.

Τότε, λοιπόν, ο Τίτο τη μετονόμασε σε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, με προφανή σκοπό μέσω του συμμοριτοπόλεμου να ενσωματώσει τη Μακεδονία μας στη χώρα του. Μάλιστα, αμέσως μετά την απελευθέ­ρωσή μας από τους Γερμανούς, οι ομοϊδεάτες του Νίκου Παππά υπό τη σημαία τότε του ΚΚΕ, «αγωνίστηκαν» για τη δήθεν απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τους Έλληνες «καταχτητές», και για να την ενσωματώσουν σ' εκείνη που είχε ονομάσει ο Τίτο ως Γιουγκοσλαβική Δημο­κρατία της Μακεδονίας. Τότε για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας χύθηκαν ποταμοί ελληνικού αίματος για να την κρατήσουμε Ελληνική, και να κάνουμε τη Θεσσα­λονίκη μας συμπρωτεύουσα της Χώρας μας.

Εκεί στη Μακεδονία μας γινόταν η μοναδι­κή για την Ελλάδα μας Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο αερολιμένας της Βόρειας Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τόσα άλλα, που την έκαναν ξακουστή...

Και ακόμα κ. Παππά το τραγούδι φάνηκε πως δεν το ξέρεις γιατί δεν το τραγούδησες ποτέ, και αυτό το τρα­γούδι που σου τραγούδησαν λέει «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα ». Γι’ αυτήν τη Μακεδονία σού τραγούδησαν, αλλά πού να ξέρεις εσύ για την πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου....

Εσύ αυτήν τη Μακεδονία -όπως και οι ομοϊδεάτες σου- φάνηκε καθαρά πως, δυστυχώς, δεν την ήξερες ως Ελλη­νική, γι΄ αυτό και δεν δίστασες να χαρίσεις ακόμα και το όνομά της στους Σκοπιανούς...

Γράφει ο Περικλής Σταυριανάκης, ποινικολόγος
 (ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ-01/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger