Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 09/04/2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 09/04/2019













AIR POLICING ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, όπου συναντήθηκε με την Υπουργό Αμύνης Rabrfiile Sherinaka, καθώς και με τον ομόλογο του, Lieutenant General VaskoGjurchinovski. Κατά τις διμερείς επαφές συζητή­θηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, η αστυνόμευση του εναερίου χώρου (Air Policing) της γειτονικής χωράς στο πλαί­σιο του ΝΑΤΟ, καθώς και η συνδρομή της Ελλάδας για την ταχεία προσαρμογή των στρατιωτικών δομών του γειτονικού κράτους στα πρότυ­πα της Συμμαχίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ KIOWA

Το ΓΕΣ αποδέσμευσε φωτο­γραφίες από τις δοκιμές των πρώτων ελικόπτερων ένο­πλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior με ελληνικά εθνόσημα στο Fort Eustis των ΗΠΑ: Τα ελι­κόπτερα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με πλοίο και αναμένεται να αφιχθούν στα μέσα Μαΐου στο λιμάνι του Βόλου. Από εκεί ορισμένα εξ αυτών θα πετάξουν για το Στεφανοβίκειο ενώ τα υπόλοι­πα θα μεταφερθούν οδικώς.

Ο Α/ΓΕΣ ΣΤΗ ΣΣΕ

Την Πέμπτη 4 Απριλί­ου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτε­λείου Στρατού, Αντιστρά­τηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφτηκε τη Στρατι­ωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής. Ο Αρχηγός κατά την επί­σκεψή του, πραγματοποί­ησε ομιλία προς τους Ευέλπιδες και το προσωπικό της Σχολής, με την οποία έδωσε κατευθύνσεις στα στελέχη και παρουσίασε το όραμα του στους νέ­ους σπουδαστές.

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

Η ΤΠΚ Ρουσσέν (Ρ-71) συμμετέχει από την Παρασκευή 5 Απριλίου στην πολυεθνική άσκηση Sea Shield 2019 που διοργανώνεται στη Μαύρη Θάλασσα από το πολεμικό ναυτικό της Ρουμανίας και θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 13 Απριλίου. Στην άσκηση που γίνεται σε συνεργασία με την Standing Maritirne Group (SNMG- 2) του NATO θα συμμετέχουν με πλοία, εκτός της Ρουμανίας η Βουλγαρία, η Ελλάδα ο Καναδάς η Ολλανδία και η Τουρκία. Συμμετέχουν επίσης μαχητικά αεροσκάφη ΜIG-21 και F-16 της Ρουμανίας και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από τις ΗΠΑ και την Τουρκία Στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο Ρουσσέν κατά τον διάπλου του Βοσπόρου.

ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στις 5 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Άσκηση Έρευνας Διάσωσης (SAREX) CYPFRA 02/19 στη θαλάσσια περιοχή νοτιά της Κύπρου με την συμμετοχή των ΠΠ ΤΣΟΜΑΚΗΣ (Ρ03) ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ρ04) και ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ (Ρ05) της ΔΝ ΓΕΕΦ Ε/Π AW139 της ΜΑΕΠ και της Φ/Γ FORBIN (D620) του Γαλλικού Ναυτικού.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-09/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger