Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 30 Απρ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 30 Απρ 2019












ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΓΕΕΘΑ «Επγος (l) Δημήτριος Καμπέρος», η τελετή  απονομής πτυχίων στους σπουδαστές της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς «Λχιας Δημήτριος Ίτσιος» του Τμήματος Επιμόρφωσης Ανθυπασπιστών και Μονίμων Υπαξιωματικών του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ-ΤΕΑΜΥ), παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχου Ιωάννη Παξιβανάκη ΠΝ, ο οποίος επέδωσε και τα πτυχία.

Στην τελετή παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης, διάρκειας 3 μηνών, διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΙΔΕ, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων των στελεχών σε θέματα τρέχουσας διεθνούς πολιτικής, οικονομίας και ιστορίας και παρέχεται δωρεάν στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον επικεφαλής καθηγητή κ. Αριστείδη Γιαπαλή.

Στο ανωτέρω πρόγραμμα συμμετείχαν 48 σπουδαστές από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ UNITED STATES EUROPEAN  COMMAND (USEUCOM)

Από 10 έως 11 Απριλίου 2019, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ υπό τον Διευθυντή του Δ΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε επίσημα την Διοίκηση Δυνάμεων Ευρώπης των ΗΠΑ (USEUCOM) στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου είχε συνομιλίες με αντίστοιχη αμερικανική, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Στρατηγικού Διάλογου ΗΠΑ-Ελλάδος (Ουάσινγκτον 13 Δεκεμβρίου 2018). Κατά τις συνομιλίες συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, η διεξαγωγή ασκήσεων, εκπαιδεύσεων η επαύξηση της διαλειτουργικότητος, η αντιμετώπι­ση κρίσεων καθώς και προκλήσεων άμυνας και ασφαλείας.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, το Μ. Σάβ­βατο 27 Απριλίου 2019, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Ιωάννη Παπαναγνώστου, επισκέφθηκε την XXIV Τεθωρα­κισμένη Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο, όπου παρακολούθησε την τελετή της Αναστά­σιμης Ακολουθίας και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Δ' Σ.Σ

Στις 28 Απριλίου 2019, Κυριακή του Πάσχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΈΣ), Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ' ΣΣ), Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΚΗΠΩΝ», «ΠΛΑΓΙΩΝ» , «ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΝΤΣΑΛΑΚΗ» και του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ».

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Το χρονικό διάστημά από 14 έως 20 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ προσωπικού Ειδικών Δυνάμεων της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (I ΜΠ «Σμύρνη» ) και αντίστοιχου τμήματος του Μαυροβουνίου.
Η δραστηριότητα είχε ως στόχο την βελτίωση της συνεργασίας και του επιπέδου συναντίληψης μεταξύ των συμμετεχόντων ενώ η αντιπροσωπεία του Μαυροβούνιου είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Επιχειρησιακή Εκπαίδευση τμημάτων της I ΜΠ.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-30/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger