Αρχική » » Αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

Αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τερματικών αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στην χώρα μας κα­θώς σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτι­μήσεις τραπεζικών στελεχών περισσό­τερα από 80.000 μηχανάκια αποδοχής καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, έχουν προστεθεί στην ελληνική αγορά, στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά την επιβολή των capital controls. 

Συνολικά ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τις 240.000. Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται από ....
τραπεζικά στελέ­χη ότι θα προστεθούν ακόμη 80.000 επιπλέον μηχανάκια. Σύμφωνα με συ­γκλίνουσες εκτιμήσεις, στη χώρα μας σήμερα κυκλοφορούν περισσότερες από 11,5 εκατ. χρεωστικές κάρτες και 3 εκατ. πιστωτικές. Εξάλλου, σύντομα αναμένεται και η εμφάνιση του ψηφια­κού πορτοφολιού για συναλλαγές. 

Έτσι το έξυπνο κινητό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία Νίκος Καμπανόπουλος, θα χρησιμοποιείται ως επιπλέον εργαλείο πληρωμών μαζί με τις κάρτες για την πραγματοποίηση όλων των συναλλαγών, όπως ακριβώς κάνει σήμερα με την κάρτα του. 

Με την ανάπτυξη του περιβάλλοντος αποδοχής καρτών θα δούμε για παράδειγμα πολλά περισσότερα ταξί σε όλη την Ελλά­δα που θα δέχονται πληρωμές με κάρτες ή με το ψηφιακό πορ­τοφόλι, όταν έρθει, ενώ τα μηχανάκια αποδοχής καρτών θα αυξηθούν και στα fast food εστιατόρια, εται­ρίες ταχυμεταφορών, εταιρίες διανομής κατ' οίκον. Γενικότερα η αποδοχή ηλεκτρο­νικών πληρωμών και για καθημερινές αγο­ρές μικρότερης αξίας θα μεγαλώσει, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις και για τις συναλλαγές στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το εμπορικό λανσάρισμα νέων αλλαγών στις πλη­ρωμές που επιφέρουν οι νέες ψηφια­κές τεχνολογίες, σε συνδυασμό με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of things) που δικτυώνει συσκευές τόσο μεταξύ τους, όσο και με το ίντερνετ φέρνουν επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο και γενικότερα στην φιλοσοφία πληρωμών. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-29/02/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger