Αρχική » » Το μυστικό τηλεφώνημα

Το μυστικό τηλεφώνημα


Το προηγούμενο Σάββατο ήταν πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε τηλεφώνημά του προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. Ζόραν Ζάεφ (φωτ.), που δεν δημο­σιοποιήθηκε, τον ενημέρωσε ότι το όνομα «Republika Ilidenska Makedonija» δεν περνάει εδώ, οπότε θα πρέπει να επανέλθουν στο «βόρεια» ή το «νέα». Και ο Ζάεφ αυτήν τη φορά δεν ήταν διαλλακτικός, όπως συνήθως. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, του είπε ότι δέχεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Σκοπιανού το erga omnes, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μόνο για το συγκεκριμένο όνομα, γιατί με αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί η συναί­νεση της εθνικιστικής αντιπολίτευσης. 

Στο Μαξίμου άρχισε να ανεβαίνει η αγωνία, όχι τόσο για την έκβαση της διαπραγμάτευσης όσο για το blame game, καθώς το παιχνίδι γύριζε υπέρ των Σκοπίων και τα άγρια βλέμματα των Ευρωπαίων έπεφταν πάνω μας. Οι πρώτες επικοινωνίες με εκπροσώ­πους ξένων χωρών έδειξαν ότι ο εκνευρισμός των συμμάχων και εταίρων μας μεταφέρεται προς τη δική μας πλευρά και τρέχα γύρευε πώς θα ξεσπάσει. Δεν ισχύει, πά­ντως, ότι το όνομα αυτό ακούστηκε πρώτη φορά στη Σόφια. Γνω­ρίζω με ασφάλεια ότι έπεσε στο τραπέζι πρώτη φορά στο Σούνιο, στη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-25/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger