Αρχική » » Επτά στους δέκα Έλληνες έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D

Επτά στους δέκα Έλληνες έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης DΧαρακτηρίζεται «μεσογειακό παρά­δοξο». Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε χώρα με πολύ ηλιοφάνεια, η πλειονότητα των Ελλήνων παρου­σιάζει ανεπάρκεια της βιταμίνης D, η οποία παράγεται με την έκθεση στον ήλιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πρόκειται να παρου­σιαστεί στο 45ο Πανελλήνιο Συνέ­δριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολι­σμού και Σακχαρώδους Διαβήτη, το 73% των Ελλήνων και το 69% των Κυπρίων έχουν ανεπαρκή επί­πεδα βιταμίνη D, δηλαδή οι τιμές ήταν σε επίπεδα χαμηλότερα των 30ng/ml.

Η μέση τιμή για τους Έλληνες ήταν 25,08 ng/ml και για τους Κύπριους 25,37 ng/ml, ενώ τα υψη­λότερα επίπεδα βιταμίνης D κατα­γράφηκαν τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελ­ληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας - Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Ζαδάλλα Μούσλεχ, «είναι σημαντικό οι πολίτες να επισκέπτονται τον ενδοκρινολόγο τους, ώστε να γίνεται εγκαίρως η διάγνωση της έλλειψης βιταμίνης D και στη συνέχεια να τους δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες, τις οποίες πρέπει να τηρούν στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, καλό είναι να περπατούν αποφεύγοντας την υπερβολική ποσότητα αντη­λιακού σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (συνήθως πρωινές), όταν ο ήλιος δεν καίει πολύ και δεν είναι τόσο επικίνδυνος, καθώς και να ενισχύσουν τη διατροφή τους σε γαλακτοκομικά».

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-11/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger