Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εικόνα απέραντου φρενοκομείου παρουσίαζε χθες για άλλη μια φορά η Ελλάδα.
Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έστελνε επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ζήμενς Ελλάς» υπογράφοντας ως καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, την ώρα που ακριβώς η Νομική Σχολή Αθηνών είχε καταληφθεί από μετανάστες που εγκαταστάθηκαν εκεί παρανόμως, χωρίς να αναληφθεί αμέσως δράση αποκατάστασης της τάξης.
Στην Ολομέλεια, διεξαγόταν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα. Την ίδια ακριβώς ώρα, οι Τούρκοι μας χλεύαζαν στο κεντρικό Αιγαίο, καθώς δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από... 14 αεροσκάφη, από τα οποία τα έξι οπλισμένα, προχωρούσαν σε επτά παραβιάσεις και δύο παραβάσεις.
Την ίδια πάλι ώρα, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς το γράψιμο και το σβήσιμο συνεχιζόταν και οι καθυστερήσεις συνεχίζονταν (υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα έπρεπε να είχε παραδοθεί πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά κατέληξε σε… ψυχοβγάλτη ως την τελευταία στιγμή).
Παράλληλα, ελάμβαναν χώρα και μια σειρά νέες κινήσεις εντυπωσιασμού και κατευνασμού της κοινής γνώμης, με νέες προτάσεις και νέες ενέργειες.
Από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., μετά την πρόταση της περασμένης Παρασκευής με αντικείμενο την αλλαγή σύνθεσης των εξεταστικών επιτροπών, πρότεινε έλεγχο στο πόθεν έσχες όλων των μετά το 1974 και ως σήμερα βουλευτών που έγιναν υπουργοί.
Αυτό βέβαια σημαίνει - και με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό υπουργών και υφυπουργών (αλλά γιατί όχι και γενικών γραμματέων και διοικήσεων οργανισμών;) που πέρασαν από την πολύπαθη χώρα – ότι θα στηθεί άλλη επιτροπή (αποτελούμενη προφανώς πάλι από βουλευτές, ενδεχομένως και με την συμμετοχή ορκωτών λογιστών) που θα διασταυρώνει στοιχεία για καμιά δεκαετία.
Παράλληλα, αναγγέλθηκε ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός θα δεσμευθεί (ξανά) πως η κυβέρνηση θα φέρει νόμο (ξανά) για την χρηματοδότηση των κομμάτων και το πολιτικό χρήμα.
Καταβάλλεται δηλαδή μια γενικευμένη προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το γεγονός ότι τα πορίσματα για το Σκάνδαλο της Ζήμενς δεν περιλαμβάνουν τίποτε για τα ταμεία των κομμάτων (αν και υπάρχουν πλείστες όσες καταθέσεις στην γερμανική δικογραφία), αλλά και δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα για τους υπευθύνους, εκτός από μια καταγραφή, που ούτως ή άλλως γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια από τον Τύπο.
Αλλά το αποκορύφωμα ήταν η επιστολή που ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έστειλε (όπως άλλωστε είχε ξανακάνει, με τα γνωστά αποτελέσματα) στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ζήμενς Ελλάς, κ. Παναγιώτη Ξυνή. Και μάλιστα, όχι ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (η οποία, επαναλαμβάνω, είχε την ίδια ώρα καταληφθεί από λαθρομετανάστες).
Με τη νέα επιστολή του, ο κ. Παμπούκης επανέρχεται (για επικοινωνιακούς λόγους, διότι αν ήταν αυτό θα είχε γίνει, καθώς ο κ. Παπανδρέου το έχει ζητήσει και εξαγγείλει από 2007), γνωστοποιώντας ότι η χώρα μας «θα αναζητήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από τη Siemens».
Εκφράζεται μάλιστα από τον υπουργό – καθηγητή η ευχή (που δεν ενδιαφέρει τον παραλήπτη της επιστολής, αλλά προφανώς τα λέει στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά) το ίδιο να πράξουν και οι διοικήσεις των εταιριών που ζημιώθηκαν (και όχι των «ζημιωθέντων», καθώς πρόκειται για γενική πληθυντικού του «ζημιωθείς» και όχι της «ζημιωθείσας»).
Ο υπουργός ζητεί από την εταιρία να βοηθήσει εποικοδομητικά στην αποκάλυψη της αλήθειας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προσπάθεια εξυγίανσης από τη νέα διοίκηση. Για να πει στον παραλήπτη της επιστολής, ότι… δεν υπάρχει μόνο η «Νέα Ζήμενς», αλλά και η «Νέα Ελλάδα»!
Αν μπορεί να γίνει κατανοητή οποιαδήποτε σύγκριση της Ζήμενς (μιας εταιρίας με συμφέροντα) με την Ελλάδα (μιας χώρας με λαό), τότε ορθώς συγκρίνεται και η «νέα Ζήμενς» με τη «νέα Ελλάδα». Διαφορετικά, παραμένουμε στο απέραντο φρενοκομείο.
Σημειωτέον ότι ο κ. Π. Ξυνής ανέλαβε τον Μάρτιο του 2009, ο οποίος από την αρχή δεν άφησε περιθώρια να σκεφθούμε ότι μπορεί ο ίδιος να κάνει κάτι – και πάντως όχι χωρίς την συνδρομή της μητρικής εταιρίας και της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Είναι γνωστό ότι όταν ανέλαβε ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, τα γραφεία της Ζήμενς είχαν «αδειάσει» από σκληρούς δίσκους, ημερολόγια και άλλα πειστήρια. Είναι επίσης γνωστό ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ΔΕΝ ανήκει στους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων».
Αν ο ίδιος έλεγε κάτι, αυτό θα ήταν προϊόν ακριτομυθιών και συζητήσεων μέσα στην εταιρία ή από όσα περιλαμβάνονται στην γερμανική δικογραφία, που γνωρίζουμε και εμείς. Δεν μπορεί να γνωρίζει τίποτε περισσότερο από όσα έχουν πει οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι (Χριστοφοράκος, Σίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ κλπ) ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΖΕΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ.
Μάλιστα, όταν ανέλαβε, ο Π. Ξυνής είχε πει σε συνέντευξή του στο «Βήμα», πως ευελπιστεί σύντομα η Δικαιοσύνη να κλείσει την υπόθεση και στην Ελλάδα, διότι, όπως είπε, «δεν μπορούμε να λειτουργούμε υπό το βάρος δικαστικών εκκρεμοτήτων».
Είχε μάλιστα προσθέσει ότι προσπαθεί να αναστηλώσει το ηθικό των εργαζομένων και τη φήμη της εταιρίας, εστιάζοντας στη διαφάνεια και στην ενημέρωση.
Και επιτέλους, είναι δυνατόν έπειτα από τόσες έρευνες (από την ελληνική και την γερμανική Δικαιοσύνη και την εξεταστική επιτροπή) να προσπαθούμε να μάθουμε την αλήθεια από κάποιον που στο κάδρο μπήκε το 2009;
Είναι δυνατόν αν αυτή είναι η επιδίωξη της προπαγάνδας
(Πηγή)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.