Αρχική » » Ο Έβρος ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Ο Έβρος ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ


Οι εξωτερικές επιθέσεις κατά του Έβρου και της Θράκης γενικότερα, που υπονομεύουν την οικονομική ανάπτυξη και ασφάλεια του ακριτικού νομού (οι κάτοικοι του οποίου «φυλούμε Θερμοπύλες»), δεν μένουν χωρίς απάντηση και χωρίς αντίσταση. 

Τα πατριωτικά και αντικαθεστωτικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλε­κτρονικά) διαρκώς αποκαλύπτουν απειλές, ραδιουργίες, ανοησίες (υπάρχουν και τέτοιες) του τουρκικού και άλλων καθεστώτων και της «συμμαχίας πρόθυμων συνεργατών» που έχουν εγκαταστήσει στην Ελλάδα τόσο στον πολιτικό όσο και στον επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο. 

Ως μόνιμος κάτοικος του νομού Έβρου και με ενεργό συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον... έμπρα­κτο ακτιβισμό υποστήριξης της εθνικής κυριαρχίας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικότητας για να μην κυριαρχήσει απογοήτευση και για να τονωθεί το ηθικό όλων των Ελλήνων που ανησυχούν για την τύχη της περιοχής μας και σωστά δεν εμπιστεύονται τα κυβερνώ­ντα πολιτικά κόμματα του Μνημονίου και των υποχωρήσεων. 

Εμείς δεν υποχωρούμε. Αντιστεκόμαστε. Ακόμη κι όταν κάποιοι θεωρούν άσκοπες ή γραφικές κάποιες ενέργειές μας, αυτές αποκαλύπτουν και εκθέτουν τους «πρόθυμους ανόητους» των καθεστώτων ώστε να ξεβολεύονται από την ασφάλεια του παρασκηνίου και να εξουδετερώνονται όπως τα μικρόβια στο φως του ήλιου. 

Από τη θητεία μου ως διευθύνοντος συμβούλου της αναπτυξιακής εταιρείας του Έβρου («Δημοσυνεταιριστική») και ως παλαιό μέλος σε δυο Διοικητικά Συμβούλια του Επιμελητηρίου Έβρου, είχα την ευ­καιρία να ενημερωθώ από επαγγελματίες, αγρότες μεγάλες επιχειρήσεις και εργα­ζόμενους για τον πραγματικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί κατά της ελληνικής κοινωνίας για οικονομική και ηθική εξαθλίωση των Ελλήνων. 

Ο αγώνας όμως δεν είναι μόνο οικονο­μικός και οι άνθρωποι της αγοράς δεν έχουμε το μυαλό μας μόνο στις μπίζνες. Η τουρκική αυθαιρεσία και η ελληνική κυβερνητική υποχωρητικότητα, με την είσοδο του 2014 στη βραχονησίδα Λαδόξερα (ή Ζουράφα), ανατολικά της Σαμοθράκης, είναι ένα δείγμα των προκλή­σεων που αντιμετωπίζουμε στην πράξη, με την κινητοποίηση μας για ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Λαδόξερα, φυσικά πάντα με την παρεμπόδισή μας από το (ελληνικό) Λιμενικό με τη δικαιολογία ότι μπορεί να προκαλέσουμε φθορές! Η ελληνική κυριαρχία στη Λαδόξερα επεκτείνει καθοριστικά τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Άλλωστε και η ονομασία «Λαδόξερα οφείλεται στο ελαιώδες υγρό της περιοχής» γύρω από την ξέρα. Είναι ζωτικής σημασίας έδαφος και δεν είναι τρέλα δική μας. 

Ζούμε μια συνειδητή, οργανωμένη και με προβλέψιμο αποτέλεσμα κοινωνικο-στρατηγική επίθεση με οικονομικό προκάλυμμα. Τόσο η τρόικα όσο και «πρόθυμοι σύμμαχοι» στην Ελλάδα (πολιτικοί, επιχειρηματίες δημοσιογράφοι κ.λ.π.) γνώριζαν τι κάνουν και ποια θα ήταν τα αποτελέσματα. Εγώ, ως λογιστής έμενα έκπληκτος όταν εξαγγέλλονταν τα διάφο­ρα μέτρα, διότι το αποτέλεσμα τους ήταν απολύτως προβλέψιμο: αυτό που ζούμε τώρα και τα ξεπουλήματα στα εθνικά δίκαια που ακόμη δεν ήρθαν. Οι τροϊκανικοί εγκέφαλοι και οι μεγαλο-οικονομολόγοι στην Ελλάδα δεν το έβλεπαν; Φυσικά και το έβλεπαν. Έχουν συνειδητά επιλέξει την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας στα οικονομικά και ηθικά συστατικά της για να γίνει χυλός σε μια επαναγερμανισμένη και χουντοποιημένη Ευρώπη. Από μια Γερμανία και τον κύκλο της, που χρησιμοποίησε τη διαφθορά ως οξύ κατεργασίας της ηγεσίας στην Ελλάδα για να αποκτήσει πολιτικό έλεγχο και τώρα προσπαθεί να τον κεφαλαιοποιήσει ρίχνοντας την ευθύνη σε εμάς! 

Νικήσαμε τότε, το '40, θα νικήσουμε και τώρα. Την ήττα την έχουν μέσα τους.

του Νικόλαου Κοζάρη
Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημοσυνεταιριστική «Έβρος Α.Ε», δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-16-23/1/2014)






















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger