Αρχική » » Διπλωματική ρελάνς από Αβραμόπουλο

Διπλωματική ρελάνς από Αβραμόπουλο


 Από την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι.

ΜΕ ΜΙΑ διπλωματική κίνηση ματ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος απέτρεψε χθες το άκου­σμα του προκλητικού εθνικού ύμνου των Σκοπίων μέσα στο ελληνικό Πεντάγωνο, κατά την επίσκεψη του ομο­λόγου του από την ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι.
 
Συγκεκριμένα, κατά την υποδο­χή του κ. Τζαφέρι στο υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας, κατ΄ εντολή του... υπουργού, δεν υπήρξε η καθιερωμένη επιθεώρηση του αγήματος απόδοσης υμών και κατά συνέπεια δεν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών, με τον Σκοπια­νό να κάνει αναφορά σε διάφορα αλυτρωτικά ζητήματα, όπως τη «Μακεδονία» και το «Αιγαίο».
 
Ο κ. Αβραμόπου­λος υποδέχθηκε τον προσκεκλημένο του στα σκαλιά του ΓΕΕΘΑ, συζητώντας μαζί του θέματα που απασχολούν τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιω­τικό τομέα, ενώ αποφασίστηκε η υπογραφή μονοετούς συμφωνίας στρατιω­τικής συνεργασίας σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών.
 
0 κ. Αβραμόπουλος επανέλα­βε την πάγια θέση της Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη επίτευξης αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, υπό την αιγίδα του ειδικού απε­σταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Από την πλευρά του, ο κ. Τζαφέρι εξέφρασε την ευχή να βρεθεί μία στα­θερή λύση στο σύντομο μέλλον στο θέ­μα της ονομασίας και να ανοίξει το μονοπάτι για ένταξη της χώρας του στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/01/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger