Αρχική » » Είχες μούσια; Φάε σούσια!

Είχες μούσια; Φάε σούσια!


Η πασοκική ιαχή συγκλόνισε για ακόμα μια φορά το σοσιαλιστικό Κολωνάκι. Το κόμμα της Αλλαγής κερνάει! 

Από το Παναγιώτη Λιάκο 

Τι διαβάσαμε στη χθεσινή «δημοκρατία»; Τα καλύτερα! ««"Φάτε σούσια" φώναζε ο Ζήγρας τρώγοντας σε εστιατόριο του Κολωνακίου» ήταν ο τίτλος του γλαφυρού θέματος, το οποίο συνέχιζε ως ακολούθως: «Ή παραμονή του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στη φυλακή φαίνεται ότι του άνοιξε την όρεξη, με δεδομένο μάλιστα ότι το φαγητό στον Κορυ­δαλλό δεν ετοιμάζεται από γνωστούς σεφ και με υλικά πρώτης ποιότητας. 

Έτσι, ο εκ των πρωταγωνιστών για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών δεν θα μπορούσε να μη... γιορτάσει την αποφυλάκισή του λόγω μεταμέλειας υπό τη συνοδεία καλού φαγητού, το οποίο προφανώς του είχε λείψει λό­γω της παραμονής του πίσω από τα κάγκελα. 

Απελευθερωμένος, λοιπόν, από την ψυχοφθόρα διαδικασία της πο­λύμηνης δίκης, ο κ. Ζήγρας αποφάσισε να... θυμηθεί κάτι από τα περα­σμένα (;) μεγαλεία και να γευτεί σε ακριβό εστιατόριο του Κολωνακίου εδέσματα της γιαπωνέζικης γαστρονομίας (η οποία βέβαια δεν είναι για όλους παρά μόνον για όσους διαθέτουν το ανάλογο βαλάντιο), πίνοντας σάκε και τρώγοντας μάκι!» 

Ένας από τους τελευταίους σαμουράι της «Αλλαγής» τίμησε τη μνήμη του αυτοκράτορα Αντρέα κατα­βροχθίζοντας παραδοσιακά ιαπωνικά εδέσματα. 

Χώνεψη 

Και η συνέχεια του ρεπορτάζ είναι αντάξια των 40 ετών της ηγεμονί­ας της πασοκάρας (ένεκα ιδεολογί­ας, βεβαίως-βεβαίως): «Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι δεν περιο­ρίστηκε στο να απολαύσει το γεύμα του, αλλά, όντας προφανώς ενθουσιασμένος που επιτέλους (!) βρισκόταν στο... φυσικό του περιβάλλον, φώναζε στην παρέα του "Φάτε σούσια! Φάτε σούσια!", προτρέποντας τους συνδαιτυμόνες να την πέσουν στο "ωμό", μη λογαριάζοντας για τη… λυπητερή». 

Είτε επρόκειτο περί «ωμού» είτε περί «ψητού», οι Σοσιαλιστές της πατρίδος μας έκαναν πάντοτε το ταξικό τους καθήκον. Έπεφταν με τα μού­τρα και δεν λογάριαζαν τη «λυπητερή», διότι η αποστολή της αποπληρωμής της ανήκε σε άλλους. Σε εκείνους που είχαν χρήματα. Αυτοί ήταν ο έξης ένας: ο λαός. 

Το «Φάτε σούσια! Φατε σού­σια!» είναι μια επική πολεμική ια­χή αντάξια του κόμματος των πράσινων ακρίδων, που, αν μπορούσαν, θα καταβρόχθιζαν ακόμα και τα βό­τσαλα από τις παραλίες, θα μασουλούσαν τα βράχια των ορέων και τα γαϊδουράγκαθα των άνυδρων χωραφιών των Κυκλάδων. Ο,τι είχε η πα­τρίς προς κατανάλωση ήταν και προς τέρψιν εκείνων που... μετασχημάτισαν την κοινωνία μας. Καλή χώνεψη, σύντροφοι! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/01/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger