Αρχική » » 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK.

500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK.


Απόστρατος συνταγματάρχης δημιούργησε στο Facebook ένα «ένοπλο» γκρουπ υποστηρικτών της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών. Σε 15 ημέρες τον ακολούθησαν μισό εκατομμύριο «φίλοι» ποστάροντας τις φωτογραφίες τους και το Πεντάγωνο τρελάθηκε. 

Μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας έχουν ήδη γίνει μέλη του γκρουπ που δημιούργησε ο απόστρατος συνταγματάρχης Στυλιανός Κασσάρας, δημιουργώντας προβληματισμό και αμηχανία στους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ανεβάζουν -στην πλειονότητά τους- φαντάροι, απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί. 

Αυτόματα πυροβόλα καλάσνικοφ, υποπολυβόλα Uzi, τουφέκια εφόδου Μ16 και τα κλασικά όπλα του Ελλη­νικού Στρατού, τα G3A3, παρελαύνουν σε γκρουπ στο Facebook που δημιούργησε Έλληνας απόστρατος συνταγματάρχης ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται αιχμάλωτοι εδώ και 18 ημέρες στις τουρκικές φυλακές, προκαλώντας εθνικιστική φρενίτιδα και έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. 

Στρατιώτες αλλά και απλοί πολίτες ποζάρουν υπερή­φανοι κρατώντας βαρύ οπλισμό σε τοποθεσίες που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε αρκετά κοντινή από­σταση από τις τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δηλώνοντας πανέτοιμοι «να πολεμήσουν τον εχθρό» σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. 

Προς το παρόν η μόνη μάχη που δίνουν είναι αυτή με το προσωπικό του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook, οι οποίοι, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι προχωρά στην αυστηροποίηση των κανόνων αναφορικά με αναρτήσεις σχετικά με όπλα, τρέχουν και δεν φτάνουν για να διαγράψουν τις πολεμοχαρείς δημοσιεύσεις των συ­μπατριωτών μας, οι οποίοι, απ’ ό,τι φαίνεται, διακατέχονται από ισχυρό εθνικό φρόνιμα και πολεμική διάθεση. 

«Απέναντι μου τους έχω! Παρών και εγώ, λευτεριά στους Έλληνες στρατιωτικούς! 7η Μ/Κ Ταξιαρχία», γράφει ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του γκρουπ, ποστάροντας φωτογραφία πολυβόλου όπλου, η κάνη του οποίου είναι στραμμένη προς τα τουρκικά εδάφη. 

«Μπράβο ρε μάγκα» 

Πιο κάτω, ένας φαντάρος φωτογραφίζεται με το μπαζούκας επ’ ώμου και δύο συνάδελφοί του ποζάρουν δίπλα σε αντιαρματικό σε θέση μάχης στη Σάμο. Χειρίστρια στρα­τιωτικού ελικοπτέρου δηλώνει «Παρούσα» και εισπράττει 7,8 χιλιάδες likes. «Ελληνιδάρα πανέμορφη και δυνατή με εσένα θα το βρουν τα μεμέτια», της γράφει ένας από τους εκατοντάδες που σχολιάζουν τη φωτογραφία της. 

Παρακάτω ένα άλλο μέλος συστήνει στα υπόλοιπα μέλη να μην παρασύρονται από ενθουσιασμό, εκθέτοντας τους εαυτούς τους, τις μονάδες όπου υπηρετούν και τον οπλισμό τους. 

Συγκεκριμένα γράφει: «Σας παρακαλώ πολύ ένστολοι, μην βάζετε φωτογραφίες με όπλα, διακριτικά, μονάδες, ονόματα διοικητών και φυσικά όχι τα πρόσωπα σας: Μας παρέσυρε ο εθνικός ενθουσιασμός. Υπάρχει λόγος που σας το λέω. Δεν ξέρουμε ποιός πραγματικά είναι και τι εδώ μέσα». 

Ψυχραιμία συναστούν και οι διαχειριστές του γκρουπ ζητώντας και αυτοί από τα μέλη να μην ανεβάζουν άλλες φωτογραφίες με υβριστικά σχόλια, οπλικά συστήματα και εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αν περιηγηθεί κανείς τις δημο­σιεύσεις, μπορεί και να πιστέψει ότι είμαστε σε πόλεμο με τους γείτονες! 

Στρατιώτες αρματώνουν τους συγγενείς τους, από τις μητέρες τους μέχρι τις γιαγιάδες τους, με περίστροφα και οπλοπολυβόλα. Άλλοι, παρασυρμένοι από το πολεμικό κλίμα, μπαίνουν σε πειρασμό να αποκαλύψουν τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, αδιαφορώντας για τυχόν συνέπειες. Για παράδειγμα, φωτογραφίζονται κρατώντας αυτόματα πυροβόλα καλάσνικοφ, τα οποία κυκλο­φορούν ευρέως, ειδικά στην Κρήτη, ενώ άλλοι ανεβάζουν φωτογραφίες με την ελληνική σημαία μέσα στην Αγια- Σοφιά, δηλώνοντας έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για να πάρουν πίσω την Πόλη. 

Ο απόστρατος συνταγματάρχης 

Πίσω από αυτή την εντυπωσιακή διαδικτυακή επιστρά­τευση βρίσκεται ένας απόστρατος συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού με θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, μια φιλόλογος, μια νοσηλεύτρια και έντεκα ακόμη άτομα, άλλοι στρατιωτικοί και άλλοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται επί 24ώρου βάσεως με το γκρουπ προκειμένου να κάνουν δεκτά τα χιλιάδες σε καθημερινή βάση αιτήματα για ένταξη, αλλά και να φιλτράρουν τα χιλιάδες σχόλια και φωτογραφίες. Ο απόστρατος συνταγματάρχης Στυλιανός Κασσάρας υπήρξε μέλος της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν το 2003, καθώς και επικεφαλής του ελληνικού κλιμακίου παρατη­ρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2005. 

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» εξέφρασε την έκπληξή του για την απήχηση που έχει το γκρουπ, λέγοντας χαρακτηριστι­κά ότι δεν περίμενε να ξεπεράσει τα 30.000 με 40.000 μέλη. 

«Ξέραμε ότι θα μπουν μέσα παλιοί μου στρατιώτες και συνάδελφοι και υπολογίζαμε να φτάσουμε τα 30.000 με 40.000 μέλη, όχι όμως και το μισό εκατομμύριο! Είναι εκ­πληκτικό αυτό που συμβαίνει και προσπαθούμε να το δια­χειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα», θα πει. Ομολογεί δε ότι ήδη έχει δεχθεί κρούσεις από εκπροσώπους πολι­τικών κομμάτων προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις τους, πράγμα που δεν αποκλείει να κάνει κάποια στιγμή στο μέλλον, αν και προς το παρόν, όπως δηλώνει, προέχουν τα εθνικά θέματα. 

«Λαμβάνουμε μηνύματα από πολλούς που μας λένε “παι­διά, όπως είμαστε τώρα κάνουμε κόμμα και μπαίνουμε στη Βουλή. Θεωρώ, όμως, ότι είναι ακόμα νωρίς για κάτι τέτοιο», προσθέτει ο κ. Κασσάρας, ο οποίος παραδέχεται ότι φα­ντάζεται τον εαυτό του στα βουλευτικά έδρανα... Η δημι­ουργία του γκρουπ, όπως εξηγεί ο ίδιος, κρίθηκε αναγκαία από τη στιγμή που ενώ έχουν υπογράφει διακρατικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τις οποίες, επεισόδιο σαν κι αυτό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών επιλύεται εντός ολίγων ωρών σε επίπεδο Μονάδας, με την επαναπροώθηση του προσωπικού και την άμεση επιστρο­φή οπλισμού και λοιπών μέσων, οι δύο συμπατριώτες μας συνεχίζουν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. 

Προσθέτει δε ότι η παράταση του χρόνου κράτησης χωρίς να καθορίζεται κατηγορητήριο και η μη επίλυση του θέματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι διεθνείς οργανισμοί, η Ε.Ε. και, κυρίως, το ΝΑΤΟ, δεν υποστηρίζουν την ελληνική θέση ή τηρούν αποστάσεις δείχνουν ότι τεχνηέντως θα υπάρξει μεγάλη παράταση του χρόνου της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών. 

Εξαιτίας όλων των προαναφερθέντων, ο απόστρατος συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού καλεί τους Έλληνες σε ειρηνική διαδήλωση υπέρ των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρ­τίου στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

του Φρίξου Δρακοντίδη-fdrakontidis@yahoo.gr
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-18/03/2018) 

_________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger