Αρχική » » Σκληρό πόκερ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Σκληρό πόκερ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών


Η διεθνής κατακραυγή κατά της Τουρκίας βοηθά την Ελλάδα. 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ. 

Η ανάδειξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε διεθνές ζήτημα έχει ενισχύσει την ελληνική διαπραγματευτική ικανότητα καθώς, πλέον η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει ισχυρούς συμμάχους στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παρά­δειγμα του νέου κλί­ματος που έχει δημιουργηθεί υπέρ της Ελλάδας είναι οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουρ­γού όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι πλέον σκληρές και επικριτικές κατά της Τουρκίας, κάτι που δεν συνέβαινε την περασμένη εβδομάδα. 

Η αλλαγή κλίματος βέβαια δεν δείχνει να πτοεί τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χθες στο κοινοβούλιο της χώρας του μίλησε για ανάκτηση της οθωμανικής αυτοκρατορίας για την προσπάθεια της οποίας μπορεί να χαθούν και «ανθρώπινες ζωές», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο σήμερα στην Βάρνα της Βουλγαρίας στα πλαίσια της ευρω-τουρκικής συνόδου κορυφής ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να... απαντήσει στην Ευρώπη στην κριτική που του ασκεί με διεκδι­κήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικο­νομική Ζώνη και θα επιχειρήσει να εξα­σφαλίσει «δώρα» από την Ευρωπαϊ­κή Ένωση. Ιδιαίτε­ρα μετά την κατα­δίκη της τουρκικής επιθετικότητας από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο τούρκος πρόεδρος δείχνει ενοχλη­μένος και διατεθειμένος να τραβήξει το σκοινί, ακόμα και για λόγους εντυπώσεων. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν δεν φοβάται να αντιμετωπίσει μόνος του όλη τη Ευρώπη καθώς εκτιμά ότι τα διαπραγματευτικά του «όπλα» που είναι οι πρόσφυγες της Συρίας, τους οποίους κρατά στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και η πολεμική του δεινότητα του στο τέλος θα κερδίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους. 

Η κυβέρνηση έχοντας διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα η ίδια ως χώρας για να πιέσει την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς και ταυτόχρονα να στα­ματήσει να δείχνει επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου βασίζεται αποκλειστικά στους συμμάχους της. 

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ευρωπαϊκή διπλωματία καθώς θεωρεί ότι η Τουρκία που έχει άμεση ανάγκη από ζεστό χρήμα θα υποκύψει τελικά στις απαιτήσεις των ευρωπαίων φτάνει αυτές να συ­νοδεύονται από μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ωστόσο αν ο Ερντογάν δεν πάρει τα ευρώ που θέλει τότε η Ελλάδα θα βρεθεί μόνη και αντιμέτωπη με την Τουρκία η οποία αυτή τη φορά είναι σίγουρο ότι θα έχει πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι της και γενικά απέναντι στην Ευρώπη. 

(ΜΠΑΜ-26/03/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger