Αρχική » » Πιο προδότης και από τον Ιωαννίδη, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο

Πιο προδότης και από τον Ιωαννίδη, όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο


Ο ένας στον άλλον τα φορτώνουν τώρα, στο εσωτερικό τής κυβέρνησης, για την υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Κι ο καθένας προσπαθεί να κρυφτεί και να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. 

Αυτό είναι το σκηνικό που μεταφέρεται, με βάση πολύ σοβαρές πληροφορίες, από τα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και των συναρμόδιων υπουρ­γείων και κυρίως των Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Δηλαδή, μεταξύ του Κοτζιά και του Καμμέ­νου αλλά και μεταξύ του Καμμέ­νου και του -νέου κυβερνητικού αστέρα- Κουβέλη, ο οποίος ύστε­ρα από τις μπούρδες και τις φλυ­αρίες των πρώτων εικοσιτετραώ­ρων, τώρα «εξαφανίστηκε» κι αυτός. Ένα σκηνικό που συνδυάζεται επίσης και με τον εγκληματικό τρόπο που αντιμετώπισαν όλοι τους από την πρώτη στιγμή το συμβάν και έχει ήδη ως αποτέ­λεσμα να μεγαλώνουν ημέρα με την ημέρα τα ερωτήματα: 

Υποτίμησαν, απλώς, τη σοβα­ρότητα της κατάστασης ή το έκαναν επίτηδες; 
Τώρα τουλάχιστον, έχουν αντιληφθεί πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα ή συνεχίζουν να βρίσκονται στον κόσμο τους; 
Όλη αυτή η αντιμετώπιση είναι προϊόν της ανικανότητας τους, των ιδεοληψιών τους ή των δεσμεύσεων και εξαρτήσεων που έχουν από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς έναντι της Τουρκίας; Ή μήπως και τα τρία μαζί; 

Τα ‘χει χαμένα ο «μεγάλος αρχηγός» 

Η ανησυχία μεγαλώνει κι άλλο, ύστερα και από τη χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς από εκεί οι πληροφορίες λένε ότι ο -κατά τον Αμερικανό πρέσβη Πάϊατ «ηγέτης της Ανατολικής Μεσογείου»- πρω­θυπουργός μας έμοιαζε να τα έχει εντελώς χαμένα. Με βάση την περιγραφή που του αποδίδουν, άνθρωποι που τον είδαν από κοντά, «μοιάζει με τον Ιωαννίδη, την περίοδο που τον άδειαζαν οι Αμερικανοί για την Κύπρο και ακολουθούσε η εθνική τραγωδία ...» 

Η εικόνα αυτή ταιριάζει απόλυτα άλλωστε με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει η κυβέρνηση ακόμη και τώρα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «διαβεβαιώσεις» των... συμμάχων μας, από Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση, προς τον Τσίπρα ότι θα «παρέμβουν» και ότι θα «ασκήσουν πι­έσεις» προς την Τουρκία για «σύντομη» διευθέτηση του θέματος. Και εν όψει αυτών των «διαβεβαιώσεων», ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει «χαμηλούς τόνους»... 

Καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά; 

Γι΄ άλλη μια φορά, οι... σύμμαχοί μας, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν αλλά και μας χρησιμοποιούν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια και να φτιάξουν τις δικές τους ισορροπίες με τον Ερντογάν, λόγω των γενικότερων ανακατατάξεων στην περιοχή. Υποχρεώνουν τον Τσίπρα, που είναι ούτως ή άλλως του χεριού τους, «να καθίσει φρόνιμα», δίνοντας υποσχέσεις που είναι ξεκάθαρα ψεύτικες και παραπλανητικές. Ο Ερντογάν, σε κάθε περίπτωση, κερδίζει χρόνο, αυξάνει την πίεση και τις απειλές του και προωθεί τη μία μετά την άλλη τις διεκδικήσεις και τα τετελεσμένα του σε βάρος της Ελλάδας. Κι οι δικοί μας κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια... Αυτό είναι το παρασκήνιο της νέας προδοτικής υπο­χώρησης που έκανε χθες η κυβέρ­νηση, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώνουν ανερυθρίαστα οι «πηγές» της ότι «δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο» το περιστατικό στον Έβρο. Μπορεί δηλαδή οι Τούρκοι να μας εξαπολύσουν κανονική επί­θεση και ο Τσίπρας με την παρέα του να απαντούν ότι... δεν τρέχει και τίποτε σπουδαίο. Είναι ικανοί και γι’ αυτό πια! Μάλιστα, έχει τεράστια σημασία και το γεγονός ότι ενώ χτες το πρωί ο Τζανακόπουλος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τηλεφωνήσει ο Τσίπρας στον Ερντογάν -το ελάχιστο που όφειλε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή- ύστερα από τη σύσκεψη στο Μέγα­ρο Μαξίμου έκαναν στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπάρξει τέτοια επικοινωνία. Τι μεσολάβησε; Τα... τηλεφωνήματα των «κηδεμόνων» από το εξωτερικό προς τον Τσίπρα, προκειμένου να λουφάξει! 

Για να καταλάβετε, δε, πόσο έχουν προδώσει και πουλήσει και αυτό το θέμα, προσέξτε κι αυτό: 

Όταν διαρρέουν δήθεν καθησυχαστικά ότι η κυβέρνηση επιλέγει να κινηθεί όπως η Γερμανία, όταν δημοσιογράφος της κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, δεν λένε ότι ο δημοσιογράφος αυτός έμεινε στις τουρκικές φυλακές έναν ολόκληρο χρόνο. Και βεβαίως η Ελλάδα δεν είναι καν Γερμανία. Ο Τσίπρας έχει πέσει, για άλλη μια φορά, στα τέσσερα. Αν το κάνει ενσυνείδητα ή επειδή δεν καταλαβαίνει και δεν έχει συναίσθηση των καταστάσεων, τεί­νει να έχει πλέον δευτερεύουσα σημασία. Αυτό που μετράει τώρα είναι τα αποτελέσματα. Και με την τακτική που -πέρα από τον γενι­κότερο ενδοτισμό στα εθνικά θέματα- ακολουθεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του, από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχει επιτρέψει στην Τουρκία να επιδίδεται πάλι στο... οθωμανικό, σε βάρος της χώρας μας! 

Αποκαλύπτει ο Μαυρογιαλούρος 
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-07/03/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger