Αρχική » » Εξπρές του Μεσονυκτίου για τους Έλληνες φύλακες των συνόρων

Εξπρές του Μεσονυκτίου για τους Έλληνες φύλακες των συνόρων


Η εξευτελιστική μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών. Τους τραβάνε σαν τους πραξικοπηματίες του Ερντογάν. 
Τους έστειλαν στο «στόμα του λύκου». 
Ποιοι βλέπουν «στημένο γεγονός» για να παραδοθούν «αναίμακτα» στους Τούρκους οι 8 φυγόδικοι, με τη μέθοδο της «ανταλλαγής αιχμαλώτων». 

«Το μόνο που έχω να κάνω είναι σας, συγχωρήσω. Είστε ένα έθνος από γου­ρούνια. Γ*** τις κόρες και τους γιους σας», είχε πει ο Αμερικανός φοιτητής Μπίλι Χέιζ -που είχε συλληφθεί με χασίς στην Κωνσταντινούπολη- στους δικα­στές, μετά την απόφαση, στη θρυλική ται­νία το «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Έλλη­νες στρατιωτικοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι, εντός του ελληνικού εδάφους, σε κατα­δρομικά ενέργεια των Τούρκων. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Όλα δείχνουν πως πάμε για χοντρό επεισόδιο, παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μας πείσει -χωρίς να το καταφέρνει- ότι όλα βαί­νουν καλώς. 

Πρόκειται για μόνιμο λοχία από την Ορεστιάδα και έναν ανθυπολοχαγό από την Καστοριά, οι οποίοι, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έκαναν περιπολία το πρωί της Πέμπτης στις Καστανιές τού Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους στρατιωτικούς: Άγγελο Μητραιτώδη και Δημήτριο Κουκλατζή. 

«Οι δύο ένστολοι έκαναν περιπολία στην περιοχή, στην οριογραμμή της δασικής περιοχής Καστανιών και, όπως εκτιμάται, εξαιτίας των δυσμενών καιρι­κών συνθηκών και της διαρκούς χιονόπτωσης αποπροσανατολίστηκαν και τελικά εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο. Οι δύο άνδρες μεταφέρ­θηκαν στην Αδριανούπολη, είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν έχει διατυπωθεί κάποιο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη μεταχείρισή τους από την τουρκική πλευρά. Αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, θα επιστρέφουν στη χώρα μας. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι χειρισμοί για την επιστροφή των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείου Στρατού. 

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ 

«Βρωμάει» πολύ η υπόθεση 

Συνάδελφοι των Ελλήνων στρατιωτικών, στο Μονοπάτι των Καστανιών τού Έβρου, αλλά και Κάτοικοι της Ορεστιάδας, από όπου και κατάγεται ο Λοχίας ΕΠΟΠ, υπο­στηρίζουν ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να χάθηκαν, αφού γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη τους. Σύμφωνα με πληρο­φορίες του τουρκικού Τύπου, οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι πολύ πιθανό να δικα­στούν για Κατασκοπεία και αυτό δείχνει «Οργανωμένη Προβοκάτσια!» 

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Τούρκοι ειδοποίησαν τις Ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη των Στρατιωτικών και, αν είναι έτσι, το ΓΕΣ πότε ενημερώθηκε -αν ενημερώθηκε- ότι το Περίπολο δεν επέστρεψε στη Μονάδα; 

Επίσης, εύλογο είναι το ερώτημα: Πώς οι Έλληνες συνελήφθησαν χωρίς να πέσει τουφεκιά στα σύνορα; Εκτός και αν η σύλ­ληψη δεν έγινε από τουρκική περίπολο, αλλά από πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις, και μάλιστα σε ενέδρα! Το ότι δεν αντέδρασαν είναι και αυτό ένα μυστήριο και μάλιστα από τη συγκεκριμένη Μονάδα. 

Οι Τούρκοι έψαχναν εδώ και καιρό να “πιάσουν κόσμο” 

Το επεισόδιο είναι χοντρό, κύριοι. Πολύ χοντρό... Μπούκαραν, τους συνέλαβαν και τους κρατούν στη χώρα τους, θέλοντας να μας εκβιάσουν. Εκτός, εάν στο κόλπο είναι και ο Τσίπρας κι έτσι μιλάμε για κατασκο­πεία και προδοσία του Τσίπρα εις βάρος της Ελλάδος, στέλνοντας στρατιώτες στο «στό­μα του λύκου», για να βρει δικαιολογία και να παραδώσει τους 8 Τούρκους φυγάδες, μετά το πραξικόπημα, στους Τουρκαλάδες. 

Ποιο είναι το «βρώμικο» σχέδιο; 

Το σχέδιο (εάν δεν ισχύει το άνωθεν σενά­ριο) προβλέπει, εκτός από τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών, και την εκμετάλ­λευσή τους ως “ομήρους” για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να δικάσουν τους δύο Έλληνες, με την κατηγορία της παρά­νομης εισόδου (κάποιοι έκαναν λόγο χθες και για κατασκοπεία). Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, πήρε τηλέφωνο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγ­γελο Αποστολάκη και του διαμήνυσε τα εξής: «Μου δίνεις πίσω τους οχτώ Τούρ­κους και σου επιστρέφω τους δύο Έλληνες. Καμιά κουβέντα παραπάνω». Οχτώ Τούρ­κοι, λοιπόν, για δύο Έλληνες. 

Για ποια αίσια έκβαση μιλάμε και για ποιο επεισόδιο ρουτίνας; Φυσικά δεν πρόκειται για επεισόδιο ρουτίνας. Καλό και φρόνιμο, λοιπόν, θα είναι όσο η υπόθεση βρίσκεται σε κρίσιμη εξέλιξη, η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη την “επικοινωνιακή διαχείριση", γιατί δεν είναι ούτε η ώρα ούτε οι στιγμές για τέτοια. 

Τους πάνε «καρφί» για κατασκοπεία 

Η περιοχή που έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι ένα πυκνό δάσος. Βλάστηση η οποία το κάνει δύσκο­λα προσβάσιμο. Στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή αναφέρουν ότι, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, το να χάσεις τον προσα­νατολισμό σου γίνεται ακόμη πιο εύκολο. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το σημείο που βρέθηκαν και όπου, όπως όλα δείχνουν, οι Τούρκοι είχαν επί της ουσίας στήσει ενέ­δρα, είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Το ελληνικό περίπολο έκανε την καθιερω­μένη του αποστολή, που είναι να ελέγχει ας σκοπιές στην περιοχή. Είναι απίθανο να έχασαν τον προσανατολισμό τους. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στις Καστανιές από Τούρκους στρατιώτες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο στην Αδριανούπολη. Οι κατηγορίες που τους αποδί­δουν είναι για στρατιωτική κατασκοπεία, κάτι που σημαίνει πως τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Η κατηγορία επίσης, σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, είναι αυτής της παρά­νομης εισόδου σε «στρατιωτική απαγορευ­μένη ζώνη». Επίσης, κατασχέθηκαν και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα των κρα­τουμένων Ελλήνων στρατιωτικών. Σύμφω­να με το CNN Turk, για το ζήτημα της σύλ­ληψης των δύο Ελλήνων, ο τοπικός κυβερ­νήτης της Αδριανούπολης ενημέρωσε άμε­σα την τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 

Λίγες ταινίες έχουν καταφέρει να κάνουν τόση ζημιά σε μία χώρα, όσο αυτή που έκανε το «Εξπρές του Μεσονυχτιού» στην Τουρκία. 

Το κλασικό πλέον φιλμ τού 1978 βασίστηκε στην αληθι­νή ιστορία του Μπίλι Χέιζ, ενός Αμερικανού φοιτητή, που συνελήφθη με χασίς στην Κωνσταντινούπολη και πέρα­σε πέντε χρόνια στη φυλακή, μέχρι την εντυπωσιακή από­δρασή του στην Ελλάδα. Ο 23χρονος Χέιζ είχε ξεκινήσει να εμπορεύεται μικρές ποσό­τητες μαριχουάνας, από την άνοιξη του 1969. Αγόραζε δύο κιλά χασίς σε χαμηλές τιμές από την Τουρκία και τα πουλούσε στην Αμερική σε πιο υψηλές τιμές. Εκείνο ήταν το τέταρτο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ ήταν έτοιμος να φύγει από το αεροδρόμιο της Τουρκίας, οι Αρχές έκαναν σωματική έρευνα στους επιβάτες, λόγω της βομβιστικής επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί σε ένα αεροπλάνο εκείνη τη χρονιά. Τότε βρήκαν πάνω του 2 κιλά χασίς και τον συνέλαβαν. Ο Χέιζ καταδικάστηκε σε 4 χρό­νια και δύο μήνες φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Σαγκμαλιτσάρ, που θεωρού­νταν υψίστης ασφαλείας. Όπως είχε πει: «Ένιωσα ο ουρανός να πέφτει στο κεφά­λι μου». Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη δεν θα θέλαμε οι Έλληνες στρατιωτικοί να μπούνε σε μια τέτοια διαδικα­σία. Όποιος έχει δει τη συγκε­κριμένη ταινία, τώρα που διαβάζει αυτές τις σειρές θα έχει σίγουρα ανατριχιάσει. 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-04/03/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger