Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 29 Ιαν 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 29 Ιαν 2014


 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και γενικά ο χώρος της Άμυνας, βουλιάζουν κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι γνωρίζαμε ποια είναι η πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Απλά, υπήρχαν αυτοί που έκαναν πως δεv έβλεπαν γιατί είχαν συμφέροντα. 

 Κακώς εστιάζουν στην περίοδο από την κρίση των Ιμίων και μετά. Η υπόθεση «Εξοπλισμοί» βρωμάει εδώ και... πολλά περισσότερα χρόνια, ουσιαστικά από την πτώση του καθεστώτος των Συνταγματαρχών και μετά, ίσως και νωρίτερα. Ακόμα και όποιος απλά υπηρέτησε την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, σίγουρα θα είδε κάποια «περίεργα» πράγματα, ακόμα και σε αυτό το χαμηλότερο επίπεδο. 

 Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εξοπλισμοί, όχι μόνο τα μεγάλα οπλικά συστήματα αλλά και αναλώσιμα και άλλα, είναι τέτοιος που μοναδική ουσιαστικά δικλείδα ασφαλείας είναι η εντιμότητα όσων συμμετέχουν. Δυστυχώς όμως, η ελληνική κοινωνία δεν μπορούμε να πούμε πως διακρίνε­ται για την εντιμότητα της εδώ και αρκετά χρόνια. 

 Όλα σχεδόν τα υλικά των Ε.Δ είναι υπερ-τιμολογημένα, καθώς μέσα στην τιμή τους συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή όσων «βοήθησαν» στην προμήθεια τους, ενώ και όσοι δυσανασχετούσαν με όσα έβλεπαν, ήξεραν πολύ καλά πως δεν υπάρχει κανένα νόημα να αντιδράσουν μιας και αυτές οι πρακτικές ξεκινούσαν από «ψηλά». 

 Η ευθύνη βαραίνει απόλυτα τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια δημιούργησαν το καθεστώς της μίζας σε ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο και φυσικά όχι μόνο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απλά έχουν πολύ συγκεκριμένο λόγο που προβάλλουν τόσο πολύ αυτό το κομμάτι. Θέλουν να απαξιώσουν στα μάτια του λαού τις Ε.Δ και να πείσουν τον κόσμο πως σε μεγάλο βαθμό για την σημερινή κατάσταση φταίνε οι εξοπλισμοί. 

 Έτσι, θα μπορέσουν πολύ πιο εύκολα να κάνουν αποδεκτή από τον κόσμο μια μεγάλη περικοπή στο μέγεθος των Ενόπλων Δυνάμεων, με προφανή αποτελέσματα όσον αφορά τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας. 

 Η μόνη λύση είναι μια εθνική ηγεσία, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εξοπλισμοί και πρώτα από όλα θα καταργήσει τους αντιπρόσωπους των ξένων εταιρειών. Η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να διαπραγματεύεται απευθείας με τις εταιρείες αν όχι με τις κυβερνήσεις. Επίσης, θα πρέπει να στραφούμε στην εγχώρια βιομηχανία και να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί, έτσι ώστε όχι μόνο να μην είναι εμπόδιο οι εξοπλισμοί, αλλά να είναι ένας βασικός μοχλός ανάπτυξης. 

 Μέχρι όμως να γίνουν όλο αυτά, πρέπει κάποιος σε αυτή τη χώρα να πάρει στα σοβαρά την τουρκική επιθετικότητα που συνέχεια κλιμακώνεται και μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας σε πολύ περίεργες καταστάσεις. Η κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές πως είναι πρόθυμη να δώσει γη και ύδωρ στους Τούρκους, αυτοί όμως δεν φαίνονται πρόθυμοι να αρκεστούν μόνο σε αυτά. 

 Τα περιστατικά παραβιάσεων έχουν σημειώ­σει τρομακτική άνοδο μέσα στον Ιανουάριο, οι προκλήσεις όπως στην Λαδοξέρα είναι καθημε­ρινό σχεδόν φαινόμενο, ενώ το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, με τον πνιγμό των λαθρομετανα­στών έχει έντονη οσμή «στησίματος» από τους γείτονες μας. 

 Μιας και είπαμε για το Φαρμακονήσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια εθνική κυβέρνηση μόλις αναλάβει την αρχή, θα είναι να καταργήσει και να διώξει από την Ελλάδα όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Δίποδα παράσιτα, απατεώνες και επαγγελματίες ανθέλληνες, δεν μπορούν να απαντήσουν καν στο πιο βασικό: Τι σόι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι αφού χρηματοδοτούνται από το κράτος; 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-29/1/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger