Έρευνα-σοκ της Unisef δείχνει ότι χιλιάδες Ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε και να ζεσταθούν.
Με ατελείωτες κατοχικές «ουρές συσσιτίων». αποτελούμενες από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, νεοαστέγους της μεσαίας τάξης στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, λιπόθυμους υποσιτιζόμενους μαθητές σε σχολικές αυλές και συγκλονιστικά στατιστικά που κρύβουν δυσάρεστες ανθρώπινες ιστορίες (κυρίως παιδιών , «γιορτάζει» η Ελλάδα της κρίσης τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψή της φτώχειας....
0 Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει στις εννιά το πρωί δωρεάν διανομή τροφίμων σε 500 πολύτεκνες οικογένειες (κτίριο παλαιού Φρουραρχείου, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης) και στη μία το μεσημέρι σε άπορες οικογένειες (Κέντρο Σίτισης του ΚΥΑΔΑ, Πειραιώς).
Η φτώχεια
«Περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% δεν δύναται να τραφεί με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά και το 37.1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση» αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση της ελληνικής επιτροπής της Unisef με τίτλο «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012».Ουσιαστικά, η έκθεση αποδίδει με αριθμούς τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων στα φτωχά νοικοκυριά.
Άλλη έρευνα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας αποκαλύπτει ότι ένας στους δύο Έλληνες δεν τρώει ποιοτικά και, μάλιστα, δύο στους 10 βρίσκονται ήδη σε διατροφικό κίνδυνο(!) με άμεσες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία τους.
Τα στοιχεία
Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, οι Έλληνες κατακλύζουν τα ιατρεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) εξαιτίας αδυναμίας πρόσβασης τους στις υπηρεσίες υγείας.
Ενδεικτικά, το 62% των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης το πρώτο εννεάμηνο του έτους ήταν Έλληνες. Και βέβαια, επίσημα στατιστικά μιλούν τακτικά για αύξηση ανεργίας, δείκτη θνησιμότητας, εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία κ.λ.π.
ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗMΟΥ
(Εφ.Δημοκρατία-17/10/2012)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.