Αρχική » , , , , , , » Μέσω «διοικητικής κράτησης» δίνουν τους «8» στον Ερντογάν

Μέσω «διοικητικής κράτησης» δίνουν τους «8» στον Ερντογάν


Του Στέφανου Χίου

Τις παγίδες που κρύβει για την χώρα μας η απόφαση για τους «8» Τούρκους φυγάδες, τις οποίες πολλές φορές έχουμε επισημάνει μέσα από τις σε­λίδες της εφημερίδας, την τελευ­ταία εβδομάδα, επισημαίνουν πολ­λοί αναλυτές.

Μεταξύ αυτών και ο κ. Γ. Μιχαήλ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Kostasxan.gr, αναφέρει μεταξύ άλ­λων τα εξής: «Μπορεί το αρμόδιο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης να αποφάσισε την ποινή των 2 μηνών φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή για τους οκτώ (8) Τούρκους φυγάδες που αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όμως, η συνέχεια αποδεικνύεται ιδιαζόντως ζοφερή. Κι αυτό, επειδή ανακοινώθηκε πως στους οκτώ τούρκους εφαρμόζεται διοικητική κράτηση...!!!

Αν και στην αρχή δόθηκε η εντύπω­ση πως είναι ένα μέτρο που συνδέεται με την ασφάλεια των οκτώ τούρκων, η έρευνα που κάναμε αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία παγίδα, και μία δια της πλαγίας οδού ικανοποίηση των τουρκικών αιτημάτων περί της το συντομότερο δυνατό έκδοσης των οκτώ τούρκων στις τουρκικές αρχές.

Τι είναι, λοιπόν, αυτή η διοικητική κράτηση; Φίλος δικηγόρος μας ενημέρωσε πως ο όρος «διοικητική κράτηση» αναφέρεται στην κράτη­ση ενός αλλοδαπού με απόφαση διοικητικής αρχής (συνήθως των αστυνομικών ή άλλων κατασταλτι­κών αρχών) χωρίς δικαστική από­φαση και θεωρείται ως ένα μη σω­φρονιστικό μέτρο που σκοπό έχει να διευκολύνει την μεταγενέστερη απομάκρυνση του εν λόγω ατόμου από την επικράτεια. 0 σκοπός της δεν είναι να τιμωρήσει με ποινή φυ­λάκισης ή με χρηματική ποινή έναν αλλοδαπό για την παράνομη είσο­δο ή διαμονή του στο κράτος αλλά να προετοιμάσει την απέλασή του. Η έννοια αυτή καθεαυτή της διοικη­τικής κράτησης, της στέρησης δη­λαδή της ελευθερίας ενός ατόμου με απόφαση διοικητικού και όχι δι­καστικού οργάνου είναι νέα και και­νοφανής στην ελληνική αλλά και τις λοιπές ευρωπαϊκές έννομες τάξεις.

Εμφανίζεται τις τελευταίες λίγες δεκαετίες και αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους αλλοδαπούς που εισέρχονται ή βρίσκονται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα σε ένα κρά­τος. Με τον τρόπο αυτό συνδέεται στενά με τις πολιτικές αντιμετώπι­σης της παράνομης μετανάστευσης στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και χρησιμοποιείται ολοένα και πιο εκτεταμένα, ενόσω η μετανάστευση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα σε πολλές χώρες και η παράμετρος της (πολιτικής, κοινωνικής ακόμα και εθνικής) ασφαλείας αποκτά κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Εάν αυτή η «διοικητική κράτηση» εφαρμόσθηκε για την ασφάλεια των οκτώ τούρκων, θα την δεχθού­με ως έχει. Εάν όμως πρόκειται για μία πολιτική ενέργεια κρυπτόμενη πίσω από τεχνοκρατικούς όρους, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του Ερντογάν για αίμα, τό­τε καταγγέλλουμε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, τοπικούς βουλευτές και κυβερνητι­κούς αξιωματούχους, καθώς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για ενεργό συμμετοχή στην στυγνή δο­λοφονία - εκτέλεση 8 ανθρώπων.

Εμείς, λοιπόν, δεν απορούμε με την εφαρμογή μίας τακτικής η οποία θα παραδώσει τους 8 τούρκους φυγάδες στις διαθέσεις του Ερντογάν. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο και είχε ήδη εκφρασθεί επαρκώς από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορούμε επειδή σε κανέναν άλλο λαθραία εισερχόμενο στη χώρα, εί­τε από τη νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είτε μέσω του ποταμού Έβρου, αυτή η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο, με την σύλλη­ψη και παραπομπή των λαθραία εισερχομένων στην Δικαιοσύνη, αλλά και με την απουσία επιβολής «διοικητικής κράτησης» σε όσους από τους (λαθρο)μετανάστες δικαί­ως ή αδίκως αφεθούν ελεύθεροι από την Δικαιοσύνη...

Μπορεί, άραγε, κάποιος κυβερνητι­κός, έστω και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Καρανίκας, να μας εξηγήσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της ανθρωπιστικής πολιτι­κής που εφαρμόζει η συγκυβέρνη­ση Τσίπρα - Καμμένου;

Μπορεί κανείς υπεύθυνος, αν υπάρχει στην σημερινή κυβέρνηση, να μας εξηγήσει γιατί εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στους οκτώ τούρκους (που η επιστροφή τους στην Τουρκία ση­μαίνει τον βασανισμό και τον βίαιο θάνατό τους) αυτή η «διοικητή κρά­τηση»;

Κύριοι φιλοκυβερνητικοί ή κυβερ­νητικοί, αν δεν είστε σε θέση να υπερασπιστείτε ούτε κάποια από τις βασικές αρχές της ιδεολογίας σας, τότε σταματήστε να κρύβεστε προ­σπαθώντας να διαφύγετε των ευθυνών σας και παραιτηθείτε...

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-23/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger