Αρχική » , , , , , » Οι στρατιώτες δίπλα στους ηρωικούς ακρίτες

Οι στρατιώτες δίπλα στους ηρωικούς ακρίτες


Είναι οφειλόμενο χρέος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι λίγοι, είναι ηλικιωμένοι, είναι απομο­νωμένοι, δεν θα πρέπει όμως να αισθάνον­ται ξεχασμένοι και εγκαταλελειμμένοι. Πρό­κειται για τους κατοίκους των ακριτικών και ορεινών χωριών στην ελληνοαλβανική μεθόριο και στα σύνορα με τη ΠΓΔΜ, όπως η Κακαβιά, οι Δρυμάδες, η Διποταμιά, η Κρυσταλλοπηγή, οι Χιονάδες, οι Δρυμάδες, το Δελβινάκι και δεκάδες άλλα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να πυκνώσει την παρουσία και τη δραστηριότητα στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρίσκεται δίπλα στους ηρωικούς ακρίτες μας και είναι οφειλόμενο χρέος των Ενόπλων Δυνάμεων να υπενθυμίζουν με την παρουσία τους ότι έχουν την απαραίτητη αποτρεπτική ισχύ να ακυρώσουν υπερ­φίαλα αλυτρωτικά και μεγαλοϊδεατικά οράματα και αξιώσεις εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Στα πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριό­τητας, ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε πρόσφατα πτήση επιτήρησης στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων, πλησίον των βο­ρείων συνόρων μας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Το ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πάνω από τα συνοριακά φυλάκια και προσγειώθηκε σε ακριτικά χωριά της μεθορίου, στα οποία το προσωπικό της Ταξιαρχίας, που επέβαινε σε αυτό, συναντήθηκε και μίλησε με τους κατοίκους. Οι άνθρωποι αυτοί, οι ακρίτες μας, πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

Οι παραπάνω δραστηριότητες και άλλες παρόμοιες, που δεν ανακοινώνονται, εντάσσονται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων οι οποίες αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην ενί­σχυση της παρουσίας του Στρατού στην περιοχή, όπως:

1. Η ενίσχυση του προσωπικού των φυλακίων και των Μο­νάδων της περιοχής, γεγονός που ήδη έχει επιτευχθεί με τις στοχευμένες παρεμβάσεις στις μεταθέσεις των δύο τελευταίων σειρών οπλιτών.

2. Η συνεχής εκτέλεση Τακτικών Ασκήσεων Μετά Στρατευ­μάτων (ΤΑΜΣ), αλλά και οι συνεκπαιδεύσεις Μονάδων της πε­ριοχής με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων.

3. Η εκτέλεση αναγνωρίσεων και εκπαιδεύσεως στην πε­ριοχή από Ειδικά Τμήματα Καταδρομών.

4. Οι συνεχείς πτήσεις επιτήρησης ελικοπτέρων.

5. Έχουν ενεργοποιηθεί τα συνοριακά φυλάκια Κάτω Αε­τού, Κακαβιάς, Δρυμάδων, Μολυβδοσκέπαστου, Γράμμου, Διποταμιάς, Αγίου Ιωάννη, Ιεροπηγής, Κρυσταλλοπηγής, Βρον­τερού, Νίκης. Το σημαντικότερο είναι ότι οι κάτοικοι της μεθο­ριακών χωριών έχουν «αγκαλιάσει» τους στρατιώτες των φυλα­κίων, τους οποίους και θεωρούν μέλη των οικογενειών τους.

Χ.Α.Κ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger