«Πολιτικά τα αίτια του Brexit»


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ (Αντιστράτηγος ε.α., Ευρωβουλευτής Χρυσής Αυγής):

Η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που σχολίασαν το αποτέλεσμα, τις αιτίες και τις συνέπειες του Βρετανικού δημοψηφίσματος, εστίασαν το ενδιαφέρον τους στις οικονομικές παραμέτρους της εξόδου, χωρίς να ασχοληθούν, στον βαθμό τουλάχιστον που έπρεπε, με τα βαθύτερα και ουσιαστικά αίτια που καθόρισαν την συ­μπεριφορά των Βρετανών.

Η «ειδική σχέση» Βρετανίας Ε.Ε.

Επί της ουσίας, η Μεγάλη Βρετανία, ήταν ανέκαθεν με το ένα πόδι έξω από την ΕΟΚ, όσο μετέπειτα και από την Ε.Ε. Είχε πάντοτε δικό της νόμισμα, γεγονός που της έδινε εθνική ανεξαρτησία. Δεν ήταν μέλος της συνθήκης Σέγκεν, οπότε ήλεγχε αποτελεσματικά (ως νησί) όλους όσους εισήρχοντο σε αυτό. Επιπλέον, λόγω των τραπεζικών κολοσσών του Σίτυ, ασκούσε πλήρη έλεγχο των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να είναι πάντοτε σε θέση να απορροφά τους κατά διάφορους καιρούς κραδασμούς της παγκόσμιας οικονομίας. Συνεπώς και τώρα, μετά το BREXIT, δεν θα δυσκολευθεί να αντιμετωπίσει τις όποιες αναταράξεις υπάρξουν, και αυτό έχει ήδη επαληθευτεί. Εντός δύο ημερών από την Δευτέρα 27/6/2016, οπότε υπήρξε αγωνία και προβληματισμός στα Διεθνή Χρηματιστήρια, η κατάσταση εξομαλύνθηκε και, την Τετάρτη 29/6/2016, το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με μικρή άνοδο του δείκτη τιμών. Άλλο σημαντικό στοιχείο της οικονομίας είναι το ότι οι συναλλαγές της Μεγάλης Βρετανίας με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες είναι σχεδόν πλήρως ισορροπημένες, από δε τα λιμάνια της Ολλανδίας πραγματοποιούνται όλες οι διακινήσεις των εμπορευμάτων, κυρίως από την Γερμανία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης προς την Βρετανία και αντιστρόφως. Άρα δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στο να βρεθεί ένα εμπορικό modus vivendi (τρόπος συμβιώσεως) με τις χώρες της Ε.Ε.

Πολιτικά τα αίτια της εξόδου

Με άλλα λόγια, τα αίτια της εξόδου της Μ. Βρετανίας δεν είναι οικονομικά. Είναι πολι­τικά. Από την στιγμή κατά την οποία διευρύνθηκε (2004) με την είσοδο σε αυτή των περισσότερων πρώην ανατολικών κρατών που τα ήλεγχαν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, η Ε.Ε. μετατράπηκε από οικονομική σε πολιτική ένωση. Σταδιακά, η Γερμανία επέβαλε την κυριαρχία της στην Ένωση κάτι το οποίο ήλθε σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Μ. Βρετανίας η οποία συνεχώς αντιδρούσε στις γερμανικές πολιτικές. Κατά συνέπεια η συνοχή και η αλληλεγγύη των κρατών-μελών έπαψε να υπάρχει.

Τα επιχειρήματα του Φάρατζ

Η αιχμή του δόρατος της εκστρατείας του Φάρατζ υπέρ του BREXIT, ήταν ότι δεν ανεχόμαστε να είμαστε κάτω από την γερμανική κυριαρχία. Αυτά, σε συνδυασμό με τις πολιτικές της λι­τότητας που εξαθλίωσαν τις μεσαίες και χαμηλές κοινωνικές τάξεις, και κυρίως εκείνες των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους Βρετα­νούς ψηφοφόρους των αντίστοιχων κοινω­νικών και οικονομικών τάξεων οι οποίοι ψήφισαν Brexit σε ποσοστό 64%.

Η «γερμανική» Ε. Ε.

Με την επιβολή της βουλήσεως της Γερμα­νίας, η Ε.Ε. εφαρμόζει εξωτερική πολιτική η οποία, σε πολλές περιπτώσεις θίγει τα συμ­φέροντα των Ευρωπαίων αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μισθωτών. Η Ε.Ε δεν ασχολείται πλέον με τα προβλήμα­τα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινό­τητα αλλά και το μέλλον του πολίτη όπως εί­ναι πρωτίστως η απώλεια θέσεων εργασίας και η ανεργία, κυρίως των νέων. Πολλές είναι επίσης, σε πολλές χώρες της Ε.Ε και οι περιπτώσεις ελλείψεως δημοκρατίας και παραβιάσεως των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Χαρακτηριστική περίπτωση οι διώξεις που υπέστει και εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα μας, το Κίνημα μας.

Η χαριστική βολή Βεβαίως δόθηκε με την ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και η ανησυχία που προκλήθηκε από την παρείσφρυση φανατικών τζιχαντιστών μεταξύ αυτών και την αδυναμία της Ε.Ε να ελέγξει την κατάσταση αυτή. Αυτό αποτέλεσε και το τρίτο βασικό επιχείρημα των οπαδών του Brexit.

Η έξοδος λοιπόν της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν επήλθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ή­ταν αποτέλεσμα μιας λογικής αντιδράσεως των Βρετανών που δεν χρειάσθηκε να κατα­βληθεί μεγάλη προσπάθεια για να πεισθούν ότι το συμφέρον της χώρας τους εξυπηρετεί­το με την έξοδό της από την Ε.Ε. [Οι Βρετα­νοί συνεπώς δεν τιμώρησαν της ιδέα της Ε.Ε, αλλά την μορφή που έχει λάβει στις ημέρες μας η Ε.Ε.] Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως οι γηγενείς Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit σε ποσοστό 60% ενώ οι Ασιατικής και Αφρικανικής καταγωγής Βρετανοί κατά 40%. Οι χριστιανοί ψήφισαν υπέρ Brexit κατά 57% ενώ οι Μουσουλμάνοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής κατά 70%. Βλέπουμε δηλαδή πως οι βρετανοποιημένοι μετανάστες, λίγο έλειψε να κρίνουν το μέλλον της χώρας προς μια κα­τεύθυνση αντίθετη με τα συμφέροντα του κράτους. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανησυχεί εμάς τους Έλληνες διότι, στην πατρίδα μας, οι εκάστοτε δωσίλογες κυβερνήσεις δεν διστάζουν να χορηγούν στους πάσης φύσεως μετανάστες όχι μόνο την υπηκοότητα αλλά και την ιθαγένεια.

Η επόμενη ημέρα

Η επομένη ημέρα σηματοδοτεί σημαντι­κές πολιτικές εξελίξεις στην γηραιά ήπειρο. Οι οπαδοί της παγκοσμιοποιήσεως μετά το σοκ που υπέστησαν αρχίζουν να ψελλίζουν πως πρέπει η Ε.Ε. να επανέλθει στις ρίζες της, δηλαδή τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων στηρίχθηκε η δημιουργία της. Είναι δεδομένο ότι τα ευρωσκεπτικιστικά και τα εθνικιστικά κόμματα θα αυξήσουν την επιρ­ροή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και θα ασκήσουν πιέσεις στις διεφθαρμένες κυ­βερνήσεις των χωρών τους να κινηθούν προς την κατεύθυνση της εξυπηρετήσεως των συμφερόντων του έθνους.

Εμείς ως Χρυσή Αυγή, θα εξακολουθή­σουμε να παραμένουμε στην πρωτοπορία του εθνικού αγώνος τόσο στο εσωτερικό μέ­τωπο, όσο και σε εκείνο της Ευρωβουλής. Οι θέσεις μας είναι διαφανείς και απαράλλακτες και καθημερινά αποδεικνύονται σω­στές και πραγματιστικές. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να τις υποστηρίζουμε και να αυξά­νουμε την αποδοχή μας από την κοινωνία της πατρίδος μας. Οι Βρετανοί δεν χρειάσθηκε μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν και δεν δίστασαν να κάνουν το σωστό στην κα­τάλληλη στιγμή, θέτοντας το εθνικό τους συμφέρον υπεράνω άλλων σκοπιμοτήτων.

Ο δικός μας αγώνας έχει πολλά κοινά σημεία με τον δικό τους και θα τον συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να κυβερνήσουμε και να σώσουμε την πατρίδα.

(ΕΜΠΡΟΣ-02/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger