Αρχική » , , , , , » Αλωνίζει η ΜΙΤ και τούρκοι υπουργοί στη Θράκη μας

Αλωνίζει η ΜΙΤ και τούρκοι υπουργοί στη Θράκη μας


Πυρετός συναντήσεων τούρκων αξιωματούχων με μειονοτικούς.

Στο μακρινό Μπακεσίν που βρίσκεται στις αρχές του οροπεδίου της Άγκυρας και θεωρείται από τα κάστρα του Ερντογάν, παραπέμπει η εικόνα που εκπέμπει τους τελευταίους μήνες, η Δυτική Θράκη. Η αναφορά της συγκεκριμένης πόλης που αποτελεί κομβικό σημείο για την διάβαση της Αλμυρής Ερήμου (γνωστής από την Μικρασιατική Εκστρατεία), δεν είναι τυχαία.

Απ’ αυτήν, όπως και την Προύσα, προέρχονταν οι πε­ρισσότεροι «εθελοντές» και οι δερβίσηδες που συνό­δευαν την τουρκική προπαγανδιστική αποστολή του «Καραβανιού της Αφθονίας». Πρόκειται για μια περιοχή της Ανατολίας απ’ όπου στρατολογούνται τα πιο πολλά στελέχη της ΜΙΤ και των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος χώρας.

Η παρουσία τους κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου και οι συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) Αλή Τσαβούς και τους Βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Αχμέτ Ιλχάν (Ποτάμι), προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά, όπως και οι επισκέψεις τους στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Κα­πνοπαραγωγών Θράκης, Εσάτ Χουσεΐν, επιστήθιο φί­λο του ΛεΒέντ Σαδίκ και στον αντιπεριφερειάρχη Οντέρ Μουμίν αγκαζέ με τον πρώην τούρκο υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου που κατάγεται από την περιοχή.

Το πιο περίεργο είναι ότι πολλοί απ’ αυτούς επέστρε­ψαν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή φέρνοντας μάλιστα και τις οικογένειές τους. Όλοι τους «φιλοξενούνται» σε σπίτια «σκληρών μειονοτικών» κυρίως στα Αρριανά, την Μύκη και τον Ίασμο.

Κάθε Δευτέρα κάνουν επίδειξη δύναμης, φορώντας φέσια που φέρουν την ημισέληνο, και περνούν την πόρ­τα του προξενείου στην Κομοτηνή, προκειμένου να συ­νομιλήσουν με τον τούρκο διπλωματικό επιτετραμμένο Αλί Ριζά Ακιντζί.

Το ίδιο συμβαίνει κάθε Σάββατο στην Ξάνθη, όπου με την συνοδεία του υποπρόξενου Νταβούτ Οτσάκ συναντιούνται με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε.

Οι εμφανίσεις τους έχουν προκαλέσει την αντίδραση του χριστιανικού στοιχείου, που βλέπει τα λεωφορεία από την Αδριανούπολη διαρκώς να αυξάνονται και μερικούς μάλιστα από τους νεόφερτους εποίκους να δείχνουν ενδιαφέρον για την αγορά αγροτολιβαδικών εκτάσεων και κατοικιών με την οικονομική ενίσχυση, όπως λέγεται, του δήμου Κετσίορεν, ο οποίος διοικητικά ανήκει στην Άγκυρα.

Ο εν λόγω δήμος διοργάνωσε πριν λίγες εβδομάδες εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ημέρα Δυτικής Θράκης», ενώ έγιναν τα εγκαίνια του ομώνυμου «Σπιτιού», στο οποίο εκτέθηκαν φορεσιές (τουρκικές), είδη οικοτεχνείας και παλιές φωτογραφίες από την περίοδο της Οθωμανοκρατίας στην ακριτική περιοχή, αλλά -εδώ είναι το ενδιαφέρον- και στην παλαιά πόλη της Ρόδου.

Έλληνες μουσουλμάνοι εναντίον DEB

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να το αποκρύψουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ανέδειξε μια άγνωστη πλευρά των ισορροπιών που υπήρχαν μέχρι την νύχτα της προη­γούμενης Παρασκευής στον χώρο της μειονότητας, αφού για πρώτη φορά καταγράφηκε διχασμός στις τάξεις της.

Αν και η ηγεσία του DEB είναι σταθερά προσηλωμένη στον Ερντογάν, εν τούτοις, καταγράφηκαν εκδηλώσεις επιδοκιμασίας σε χωριά όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ρομά ή Πομάκοι, στον Κέχρο, τον Ίασμο, ακόμη και στον Εχίνο, όπου το δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ πρώην μέντορα του τούρκου προέδρου, ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, προσφέρει πακτωλό χρημάτων και χιλιάδες τόνους τροφίμων κάθε χρόνο.

Στις περιοχές όπου κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι Ρομά, οι οποίοι απαξιώνονται συνεχώς από τον τούρκο πρόξενο Αλί Ριζά Ακιντζί, οι πανηγυρισμοί για την απόπειρα σημαντικής μερίδας τούρκων στρατιωτικών για την ανατροπή του νεοσουλτάνου ήταν έντονοι σε αντίθεση με την Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές του ΑΚΡ.

Αν κι ο ιμάμης που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τους πραξικοπηματίες, οι άνθρωποί του (κι είναι πολλοί) στην Θράκη ισχυρίζονται ότι «είχε δώσει την ευλογία του στους αξιωματικούς που κινήθηκαν κατά του μισητού Ερντογάν».

Στους οικισμούς όπου ζουν οι Ρομά, υπάρχει ανα­βρασμός.

Ενδεικτικό είναι ότι απαγορεύτηκε η είσοδος σε πολλά απ’ αυτά του Χαλίτ Ερέν, γενικού διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού της γείτονος χώρας, ο οποίος διατηρεί σχέσεις «αδελφοποιητού» με τον τούρκο πρόεδρο.

Το θέμα της Θράκης και οι τεκτονικές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν είχε ως αποτέλεσμα επανειλημμένες συσκέψεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκείνο που επισημάνθηκε ακόμη κι από χείλη «αλληλέγγυων» υπουργών, όπως ο Γιάννης Μπαλάσκας και ο Μάρκος Μπόλαρης, ήταν ότι η περιοχή έχει αφεθεί στην Άγκυρα που επιχειρεί να εγκαταστήσει καθε­στώς προτεκτοράτου.

Μάλιστα, ο πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος υπενθύμισε ότι ο Μέτε, τον Μάιο, μιλώντας σε συνέδριο των «τουρκοφρόνων» στην Σαμψούντα του Ελληνικού Πόντου, είχε βγάλει λογύδριο υπέρ «της τουρκικής συνείδησης των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης», ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης ζήτησε «την ενσωμάτωσή της στην Τουρκία».

(ΕΜΠΡΟΣ-23/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger