Αρχική » , , , » ΑΠΟΦΑΣΗ -ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – Ραγδαίες εξελίξεις στον «χακί» συνδικαλισμό

ΑΠΟΦΑΣΗ -ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – Ραγδαίες εξελίξεις στον «χακί» συνδικαλισμό


Θετικά απάντησε το Μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλλει στρατιωτικοί για να μπορέσουν να γίνουν μέλη και να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόφαση-σταθμό της Δικαιοσύνης η οποία βάζει φρένο σε όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στις Ενώσεις Στρατιωτικών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν από το νόμο την υποχρέωση να αλλάξουν τα καταστατικά τους και να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες, προκειμένου να συγκροτηθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Το προηγούμενο διάστημα, μέλη που ανήκαν στον Σύνδεσμο Εν Ενεργεία Στρατιωτικών Αεροπορίας (ΣΕΕΝΣΑ) , επιχείρησαν να γραφτούν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ) και πήραν την απάντηση ότι δεν μπορούν να γραφτούν επειδή ανήκουν σε άλλη ένωση. Προσέφυγαν όμως στο δικαστήριο, το οποίο τους δικαίωσε και έδωσε το δικαίωμα τόσο σε αυτούς όσο και σε όποιους άλλους το επιθυμούν, να συμμετέχουν σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. 

Η δικαστική απόφαση επιτρέπει σε όποιον επιθυμεί να κάνει αίτηση, τη συμμετοχή του στην σημερινή Γενική Συνέλευση, στην οποία επιχειρείται να γίνει ταυτόχρονα τόσο η τροποποίηση του Καταστατικού όσο και οι αρχαιρεσίες για τα όργανα, κάτι το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει κι άλλε αντιδράσεις, καθώς δείχνει ότι κάποιοι επιχειρούν να «κλείσουν» γρήγορα τις διαδικασίες και να δημιουργήσουν «κλειστές» οργανώσεις ώστε να ελέγχονται καλύτερα. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι όλοι μπορούν να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση αφού εγγραφούν ως μέλη χωρίς αποκλεισμούς και να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία στη συνέχεια με βάση το νόμο που προβλέπει συγκεκριμένες διαφανείς διαδικασίες, όπως την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων, όπως ισχύει σε όλα τα σωματεία στην Ελλάδα. Ο κόσμος μπορεί ελεύθερα να πάει στη Γενική Συνέλευση και να λάβει μέρος. Η Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα την εγγραφή μελών. Θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του νέου νόμου χωρίς αποκλεισμούς.

crashonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger