Αρχική » , , , , , , » Κόβουν μισό δις από τους αμυντικούς εξοπλισμούς της χώρας μας

Κόβουν μισό δις από τους αμυντικούς εξοπλισμούς της χώρας μας


Γη και ύδωρ στους εκβιαστές.
Ενώ η Τουρκία κάνει πάρτι στο Αιγαίο.

Στόχος μας είναι να βασι­στούμε εντελώς στην αμυντική βιομηχανία μας έναντι των ξένων μέχρι το 2023», είπε τον Μάρτιο που πέρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα ξο­δεύει περίπου 18 δισεκατομμύρια το χρόνο για την άμυνα της. Το αντίστοιχο ποσό που ξοδεύει η Ελ­λάδα, σύμφωνα με τον προϋπολο­γισμό ανέρχεται σε 3,5 σχεδόν δι­σεκατομμύρια ευρώ. Και ενώ το ποσό είναι ήδη μικρό, οι δανειστές ζητούν από τπ χώρα μας, να κοπεί επιπλέον μισό δισεκατομμύριο, αλ­λιώς (αν αρνηθούμε δηλαδή) τότε θα πρέπει να βρεθούν αντίστοιχα ισοδύναμα. Και που θα βρεθούν αυ­τά; Από τους γνωστούς. Μισθω­τούς, συνταξιούχους και ελεύθε­ρους επαγγελματίες. Αλλιώς θα πρέπει να κοπούν 400 εκατ. ευρώ, από τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Το μαχαίρι στο λαιμό λοιπόν, για μια ακόμη φορά, μας βάζουν οι δανει­στές, την ώρα που ο Τούρκος Ερντογάν, «παίζει» τον τελευταίο καιρό τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης, όσο και με τις καθημερινές εναέριες παραβιάσεις, που γίνονται εις γνώση του, πάνω από το Αιγαίο. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, ο κακός σχεδιασμός της κυβέρνη­σης και όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές, η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά μας θέματα, είναι οι αιτίες των όσων συμβαίνουν και που δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ξεφύγουν...

Έμμεση επιβεβαίωση

Κατηγορηματικός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της θητείας των στρατεύσιμων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας. Όπως εξήγησε τυχόν μείωση της θητείας αφενός δεν έχει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα και αφετέ­ρου δεν μπορεί να τεθεί στο τραπέ­ζι «γιατί η Ελλάδα δέχεται απειλές». Δεν μπορεί από τη μια να μιλάμε για παραβιάσεις και από την άλλη για μείωση της θητείας». Παράλλη­λα ο κ. Βίτσας μιλώντας σε τηλεο­πτικό σταθμό, τάχθηκε υπέρ της λαϊκότητας των ενόπλων δυνάμεων και κατά της δημιουργίας επαγγελ­ματικού στρατού. Ερωτηθείς για τις περικοπές που θα έπρεπε να είχε παρουσιάσει το υπ. Εθνικής Άμυνας είπε ότι «εμείς τα έχουμε παρουσι­άσει εδώ και πολύ καιρό με συγκε­κριμένους κωδικούς» προσθέτο­ντας ότι προτείνουμε να υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων για την οποία είπε ότι «θα έχουμε απτά αποτελέσματα το 2017».

Ειδικά μισθολόγια

Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια είπε ότι «είμαστε σε μια συζήτηση» υποστηρίζοντας ότι «σε αυτούς που υπηρετούν αυτή τη στιγμή δε θα υπάρξει καμία περικοπή. Η δική μου άποψη είναι ότι είτε δεν πρέπει να υπάρχει μείωση μέχρι να «τουμπάρει» η οικονομία είτε να είναι τέτοια που να μην είναι εμφανής» συμπλήρωσε για το θέμα ο κ. Βίτσας. Προανήγγειλε τέλος ότι θα υπάρξει κλείσιμο στρατοπέδων με βάση των αναγκών των γενικών επιτελείων αποδοκιμάζοντας τπ λογική «να έχουμε ένα στρατόπεδο για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία».

Στέφανος Χίος
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ- 27 Οκτωβρίου 2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger