Αρχική » , , , » Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ!

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ!


Κατασκευή πυροσβεστικού «άρματος» από το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (304 ΠΕΒ) «αποκαλύφτηκε» επισήμως από την σελίδα στο facebook του ΓΕΣ. Ανεπισήμως βεβαίως η πρώτη του δημόσια εμφάνιση εί­χε πραγματοποιηθεί στην τελική φάση της ασκήσεως «Σάρισα 2016», όπου μάλιστα είχε χρειαστεί να επέμβει μετά το πέρας της καθώς από τις βολές είχαν πάρει φωτιά μερικά χόρτα και σκοίνα του πεδίου βολής «Ασκού Προφήτη». Το πυροσβεστικό άρμα μελετήθηκε και κα­τασκευάστηκε στο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, από μηχανι­κούς και προσωπικό, στρατιωτικό και πολιτικό, του Εργοστασίου.

Έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «πυροβόλο» του, περί τα 35 μέτρα. Έχει τη δυνατότητα κατασβέσεως πυρκαγιών σε ιδιαί­τερα δύσβατες περιοχές, αφού η δεξαμενή και το πυρο­σβεστικό «πυροβόλο» εκτοξεύσεως πυροσβεστικού υγρού εδράζονται πάνω σε σκάφος του γνωστού άρμα­τος μάχης Leopard-1A5, με αποτέλεσμα να μπορεί να κι­νείται σε εδάφη με μεγάλη κλίση, όπου δεν δύναται να προσεγγίσει άλλο τροχοφόρο όχημα. Είναι το πρώτο πυ­ροσβεστικό άρμα στον Ελληνικό Στρατό και ήδη έχει κατασκευαστεί (στην ουσία μετασκευαστεί) και το τρίτο παρόμοιο πυροσβεστικό άρμα από τα δέκα που προβλέπονται αρχικώς και έχει δοκιμαστεί στο πεδίο βολής αρμάτων του Λιτοχώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άρματα αυτά θα πάνε σε όλα τα πεδία βολής αρμάτων, βαρέων όπλων, πεδία α­σκήσεων του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου να επεμ­βαίνουν αμέσως και με το προσωπικό τους απολύτως προστατευμένο και προτού τυχόν επεκταθεί μία τυχαίως τεθείσα πυρκαγιά από κάποια βολή ή φωτοβολίδα.

(ΣΤΟΧΟΣ-20/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger