Αρχική » , , , , , » Τα F-35 των Τούρκων αλλάζουν τις ισορροπίες

Τα F-35 των Τούρκων αλλάζουν τις ισορροπίες


Ποιοτικό άλμα για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Το 2023, η Άγκυρα εκτιμάται ότι θα μπορεί να παρατάξει έως και 100 μαχητικά πέμπτης γενιάς, απέναντι στα τουλάχιστον 15ετίας ελληνικά F-16.

Τον Απρίλιο του 2018, σε ακριβώς 18 μήνες από σήμερα, τα δύο πρώτα steal­th μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 θα προσγειωθούν με τα τουρκικά χρώματα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.

Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, οι παραδόσεις στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία ξεκι­νούν και θα κλιμακωθούν με ρυθμό ενός αεροσκάφους ανά δίμηνο μέχρι το τέλος του 2018 και μετά από το 2019 με ρυθ­μό ενός αεροσκάφους τον μήνα. Άρα, το 2020 θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση μιας Μοίρας, η οποία αναμένεται να κηρυχθεί επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του ίδιου έτους! Οι παραδόσεις θα κλιμακωθούν από τα μέσα του 2020 και θα φτάσουν τα δύο αεροσκάφη τον μήνα μέχρι να ολοκλη­ρωθεί η παραγγελία των 100 αεροσκαφών, η οποία υπολο­γίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023!

Η κατάσταση, που θα αρχίσει να διαμορφώνεται σε 16 μήνες, θα εξελιχθεί πολύ χειρότερα από τα τέλη της δεκαε­τίας του '80, όταν η τουρκική Αεροπορία απέκτησε F-16 και η ελληνική παρέτασσε μόνο Mirage F1 και F-4E, με αποτέλε­σμα να έχουμε και την τραγωδία με τον Ν. Σιαλμά στον Άγιο Ευστράτιο. Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη, αφού στη με­γάλη κρίση των Ιμίων, τα ελληνικά F-16 ήταν εξοπλισμένα μόνο με βλήματα μικρού βεληνεκούς AIM-9L, ενώ τα τουρ­κικά, εκτός από τα AIM-120Α AMRAAM, ήταν εξοπλισμένα και με βλήματα αντιραντάρ AGM-88B.

Από το 2018, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για την ΠΑ, με δυνατότητα της μίας Μοίρας των F-35 να διαλύ­σει το σύνολο της ελληνικής αεράμυνας και δεκάδες ελληνι­κά μαχητικά, πριν ακόμα αυτά τα αντιληφθούν. 

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-22/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger