Αρχική » , , , , , , » Οι Τούρκοι καταγγέλλουν άσκηση ως «παράνομη»

Οι Τούρκοι καταγγέλλουν άσκηση ως «παράνομη»


Η άσκηση αφορά βολές Πυροβολικού, το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου.

Δεν έχει προηγούμενο η τουρκική επιθετικότητα, η οποία παρουσιάζει πρωτοφανή έξαρση το τελευταίο διά­στημα. Μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί της Συνθήκης της Λωζάνης, τις συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), τις υπερπτήσεις, τώρα εγείρει ζήτημα -εμμέσως πλην σαφώς- για ασκήσεις του ΕΣ στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου η Ελλάδα με τη ΝΟΤΑΜ Α2285/16 ανήγγειλε τη δέσμευση περιοχών για διεξαγωγή ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξαν­δρούπολης για τις 2 και 3 Νοεμβρίου. Η άσκηση αφορά βο­λές Πυροβολικού στο πεδίο βολής της παραλίας στα Πετρω­τά του Έβρου. Για τυπικούς λόγους και όπως προβλέπεται για την ασφάλεια της αεροναυσιπλοΐας, στη δεσμευμένη για την άσκηση περιοχή περιλαμβάνεται και η τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει και την περιοχή της Σαμοθρά­κης. Η Τουρκία όμως -και για πρώτη φορά σε ό,τι αφορά άσκηση στον Έβρο- κοινοποίησε δική της ΝΟΤΑΜ, την Α4700/16, με την οποία καλεί την προηγούμενη ελληνική ως άκυρη, καθώς, σύμφωνα με το «σκεπτικό», αυτή παρα­βιάζει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τις Συνθήκες για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νη­σιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι, για μια άσκηση Πυροβολικού στον Έβρο, που για τυπικούς και μόνο λόγους περιλαμβάνεται και η περιοχή της Σαμοθράκης, η Τουρκία αρνείται πρακτικά στην Ελλά­δα το δικαίωμά της να πραγματοποιεί ασκήσεις επί εθνικού εδάφους στη Δυτική Θράκη.

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger