Αρχική » » ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ


Το Αρχηγείο Στρατού έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εξασφάλισε δωρεάν από τον Αμερικανικό Στρατό 560 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Μ113Α2, Μ901ΙTV, Μ981 FISTV, Μ577Α2. Η συμφωνία αυτή οριστικοποιήθηκε επί υπουργίας κ. Αβραμόπουλου. Τα οχήματα αυτό είναι αξίας πολλών... εκατομμυρίων δολαρίων και είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό των μηχανοκίνητων μονάδων πεζικού οι οποίες, λόγω έλλειψης οχημάτων, μόνο μηχανοκίνητες δεν είναι! 

0 Ελληνικός Στρατός έχει υποχρέωση να τα παραλάβει αμέσως από το χώρο αποθήκευσης τους (Sierra Army Depot) και η μόνη οικονομική επιβάρυνση τους είναι τα έξοδα μεταφοράς που είναι περίπου 5.000.000 ευρώ. 

Δυστυχώς, απ΄ ό,τι φαίνεται, το υπουργείο Οικονομικών δεν διέθεσε το ποσό αυτό, το ο­ποίο είναι ελάχιστο μπροστά στη συνολική αξία του υλικού, και ήδη τα 100 οχήματα διατέθηκαν στο στρατό του Πακιστάν. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στη μεταφορά των οχημάτων αυτών, θα διατεθούν στο σύνολο τους στο στρατό της Ρουμανίας ο οποίος πιέζει να παραχωρηθούν. Είναι δυνατόν για 5.000.000 ευρώ να χαθεί τέτοια ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό; 

Δεν θα θέλαμε να διανοηθούμε ότι η μη παραλαβή είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών πιέσεων άλλων προμηθευτών πολεμικού υλικού που με την παραλαβή των οχημάτων αυτών απομακρύνεται η προοπτική αγοράς αντίστοιχων οχημάτων οπό τις βιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν! 

Ελπίζουμε ότι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα αντιληφθεί το πρόβλημα και θα κάνει άμεσα τις δέουσες ενέργειες, θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε. 

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13-06/7/2012)

1 σχόλια:

  1. Από πότε η παρασκευή και 13 έγινε και ειδικός σε οπλικά συστήματα! Μάλλον οι "χρηματοδότες" της εφημερίδας έχουν βάλει στο μάτι τα 5 εκατομμύρια (πολύ περισσότερα). Μην αναρωτιέστε λοιπόν γιατί δεν πουλάται, έχεται φήμη κατευθυνόμενων συμφερόντων, τουλάχιστον κάντε το με λίγο τακτ, σας πήραν χαμπάρι. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει? Πάνε αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger