Αρχική » » Ο Σαμαράς ψάχνει να μιλήσει με την Μέρκελ για να μην πέσει η κυβέρνηση

Ο Σαμαράς ψάχνει να μιλήσει με την Μέρκελ για να μην πέσει η κυβέρνηση


Όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή στην κυβέρνηση μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ και τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για το «Μνημόνιο 3» και ο χρόνος που είχε στη διάθεσή της η τρικομματική κυβέρνηση τελειώνει, ενώ η υπομονή των πιστωτών έχει εξαντληθεί. Ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει σήμερα πρωτοβουλία για πολιτική διαπραγμάτευση....

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από τους συνεργάτες του να συνομιλήσει με τους πολιτικούς προϊσταμένους της Τρόικα και να επιδιώξει έναν έντιμο συμβιβασμό για να αρθεί το αδιέξοδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει να μιλήσει εντός της ημέρας με την γερμανίδα καγκελάριοΑνγκελα Μέρκελ, άλλους ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τους αξιωματούχους της ΕΕ προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην πέσει η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν στην ψηφοφορία που θα γίνει για τα επώδυνα μέτρα θα παιχθεί θρίλερ, αφού η στάση της ΔΗΜΑΡ που δεν θα ψηφίσει εφόσον ενσωματωθούν τα εργασιακά όπως έχουν, ενδέχεται να επηρεάσει και τις κινήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τότε δεν θα τεθεί σε κίνδυνο μόνο η συμφωνία, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση.

Ήδη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν ότι δεν θα δεχθούν να δώσουν λευκή κάρτα στον υπουργό Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις και σχεδιάζουν να καταθέσουν τροπολογία προκειμένου να έρχεται προς συζήτηση στη βουλή κάθε αποκρατικοποίηση ξεχωριστά, πρόταση η οποία έχει ήδη απορριφθεί από την Τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να ζητήσει τη βοήθεια των δανειστών στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης και να επικαλεστεί τις ευαισθησίες των κυβερνητικών εταίρων μπροστά στα επώδυνα μέτρα. Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες του θα πρέπει οι πιστωτές, κυρίως το ΔΝΤ και η Γερμανία, να υποχωρήσουν ή τουλάχιστον να ληφθεί η πολιτική απόφαση ότι θα πρέπει να μετατεθεί για ύστερο χρόνο η συζήτηση για τα εργασιακά.

Η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται αμετακίνητη στην άρνησή της να ψηφίσει τα επίμαχα άρθρα για τα εργασιακά και θέτει εκ νέου όρους στην Τρόικα να κάνει πίσω. Οπως έλεγαν κορυφαία στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς αν η Τρόικα, και ειδικά η Γερμανία, αποσύρουν τις βασικές διατάξεις στο μείγμα των εργασιακών θα μπορούσε και η ΔΗΜΑΡ να δει διαφορετικά το θέμα των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης.

Αγωνία και στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε εσπευσμένα χθες από την Ουάσινγκτον και συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη με στόχο να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κόμματος με βάση και την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα μέτρα.

Αυτό το διπλό μέτωπο από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων κορυφώνει την αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αναζητά τρόπο να αρθεί το αξιέξοδο ώστε τα μέτρα να έχουν ψηφιστεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Πέμπτη, αλλά τελικά, λόγω της εμπλοκής και των καθυστερήσεων από τα υπουργεία για τα προαπαιτούμενα, αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και να γίνει η τελική συζήτηση και να τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger