Αρχική » » Corpus Christi ή Κόπρους Άχρηστοι;

Corpus Christi ή Κόπρους Άχρηστοι;


Η βλασφημία, οι αντιδράσεις, και μια ερώτηση για τον Μωάμεθ. 

Ήταν, ομολογουμένως, γελοία η εμφάνιση του βουλευτή Παναγιώταρου από τη μια να εξυβρίζει ο ίδιος χυδαία τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης «Κόρπους Κρίστι» και από την άλλη να προβαίνει σε δηλώσεις περί «βλάσφημου έργου». Ουδείς, ασφαλώς, μπορεί να επιδοκιμάσει τέτοιες ενέργειες.  Αντιθέτως, για την περίπτωση του βουλευτή Παππά, και εγώ να ήμουν και να έβλεπα τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ένα γεροντάκι, θα είχα παρέμβει για να ζητήσω να αφεθεί ελεύθερο....
Ας πάμε, όμως, στην ουσία. Κάθε δημοκρατικός πολίτης τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της διακινήσεως των ιδεών. Άρα, αφού κάποιοι θέλουν να παίξουν «Κόρπους Κρίστι» και κάποιοι επιθυμούν να το δουν, με γεια τους, με χαρά τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν δικαιούνται να διαφωνήσουν, ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει το έργο «βλάσφημο» και κάποιοι, που θεωρούν ότι το έργο προσβάλλει τον θεό τους, να διαμαρτυρηθούν. Όλα αυτά, βεβαίως, μέσα στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας. 

Και τώρα η άλλη πλευρά του φεγγαριού. Δεν άκουσα καμία κυρία Ρεπούση, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ (ναι, υπάρχει ακόμη) να διαμαρτυρηθεί όταν οι χιλιάδες «ταλιμπανέζοι» τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Ομόνοια επειδή ένας τύπος στην Αμέρικα έφτιαξε μια ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ! Δηλαδή πώς την έχουμε δει τη δουλειά; Ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς φανατικούς κατα­ληψίες, τους λαθραίους επιβάτες της εθνικής αμαξοστοιχίας, περιβάλλεται την ψευ­δή πορφύρα του «ρατσισμού», και όταν κάποιοι Έλληνες Ορθόδοξοι (είμαστε το 90% αυτής της χώρας) διαμαρτυρηθούν πότε για το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη (άσε που μάλλον εκείνος τους έβαλε για διαφήμιση), πότε για τον «Τελευταίο Πειρασμό» είναι «σκοταδιστές», «παραχριστιανοί» και ό,τι άλλο θέλουμε; Εμένα θα μου άρεσε να πάνε όσοι διαφωνούν με το «Κόρπους Κρίστι» και να στηθούν απέναντι στο «Χυτήριο» κρατώντας τα πλακάτ τους και that΄s all! Αυτή είναι η σωστή και αποδοτική διαμαρτυρία. Ο «σαματάς» που έκανε η Χρυσή Αυγή για να γίνει «πρώτο θέμα» στις ρηχές «ειδήσεις» των άνυδρων καναλιών μόνο ρεκλάμα έκανε στο έργο και τίποτε άλλο. 

Το ιδανικό, βέβαια, για την περίπτωση θα ήταν να έβγαινε ένας από τους «επώνυμους» αυτής της χώρας στην τηλεόραση και να έθετε το ακόλουθο, απλό ερώτημα: Τολμάει κανείς από τους « προοδευτικούς» της εγχώριας arte povera (στην κυριολεξία) να ανεβάσει τους «Σατανικούς Στίχους» ή κάτι αντίστοιχο του «Κόρπους Κρίστι» που να αναφέρεται στον Μωάμεθ; Ας γινόταν η παραμικρή αναφορά στον Προφήτη των φανατικών, και θα είχαν καεί στο «Χυτή­ριο» ηθοποιοί και λοιποί συντελεστές. Έτσι, για να εξηγούμεθα. Άλλο «Κόρπους Κρί­στι» κι άλλο... Κόπρους Άχρηστοι! 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ.Δημοκρατία-17/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger