Αρχική » , , , , , , » Τελεσίγραφα των δανειστών για μειώσεις των δαπανών στην Άμυνα!

Τελεσίγραφα των δανειστών για μειώσεις των δαπανών στην Άμυνα!


Ζητούνται περικοπές 400.000.000 ευρώ.

«ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα» για τη μη υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης να εξοικονομηθούν 400.000.000 ευρώ από τις αμυντικές δα­πάνες έδειξε χθες το κου­αρτέτο των δανειστών, κατά το πρωινό τετ α τετ του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.

Οι τεχνοκράτες των πι­στωτών θεωρούν συγκυρι­ακή -κατά ένα μέρος- την υπεραπόδοση ύψους 1 δισ. ευρώ στα έσοδα του Σε­πτεμβρίου και επιμένουν να μπει «μαχαίρι» στις αμυ­ντικές δαπάνες. Μάλιστα, χθες φάνηκε ότι για το θέ­μα υποβόσκει κόντρα με­ταξύ υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικο­νομικών σχολίασε αιχμη­ρά: «Ενώ περιμέναμε φέτος εξοικονόμηση 400.000.000 ευρώ, δεν πήραμε τίποτα».

Πρόσθετος πονοκέφα­λος για τα δυο υπουργεία είναι η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και το «πάγωμα» των ωριμάνσεων τους από την 1η Ιανουαρίου 2017. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να προτείνει έως τις 29 Σεπτεμβρίου ισοδύναμα μέτρα που θα αντι­καθιστούσαν το «πάγωμα», αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

«Μασάζ»

Το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί πλέον να κάνει «μασάζ» στους πιστωτές, ώστε το «πάγωμα» των ωριμάνσεων να μην προχω­ρήσει. με το επιχείρημα ότι από την 1η Ιανουάριου θα πρέπει να εφαρμοστεί ούτως ή άλλως νέο μισθολογικό καθεστώς για αστυνο­μικούς, στρατιωτικούς, για­τρούς, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς κ.ά.

Συνεπώς, το όποιο «πά­γωμα» των ωριμάνσεων ή η αναζήτηση αξιόπιστων ισοδύναμων μέτρων είναι λο­γικό να προχωρήσει μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στο γενικότερο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-25/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger