Αρχική » » Πώς ο Άκης στρογγυλοκάθισε στην πολυκατοικία του ΜΤΣ στην Τσιμισκή! (ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΜΤΣ)

Πώς ο Άκης στρογγυλοκάθισε στην πολυκατοικία του ΜΤΣ στην Τσιμισκή! (ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΜΤΣ)


Επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, το ΜΤΣ πουλάει έναν ολόκληρο όροφο στη (θυγατρική του) Γενική Τράπεζα - Και πάλι επί Τσοχατζόπουλου, η Γενική περνάει σε «ξένα χέρια» - Λίγο αργότερα, το ακίνητο βρίσκεται στα χέρια του υπουργού...

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2002. Η νύχτα έχει πέσει για τα καλά πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Περπατάω στην Τσιμισκή και...
κατευθύνομαι προς το ύψος της Ιωνος Δραγούμη. Έχω ραντεβού με τον -πανίσχυρο ακόμη (για τα δεδομένα της πατρίδας μου, της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον)- Άκη Τσοχατζόπουλο.Είμαι τότε οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα «Μακεδονία» και ο διευθυντής μου έχει ζητήσει μια συνέντευξη του τότε υπουργού Ανάπτυξης για το κυριακάτικο φύλλο.

Το ραντεβού έχει κλειστεί περίεργη ώρα. Στις 11 το βράδυ. Ότι πει ο υπουργός, λέει η εφημερίδα. Εμένα, πάντως, πιο περίεργος μου φάνηκε ο τόπος του ραντεβού. Στο κτίριο Τσιμισκή και Ιωνος Δραγούμη, στον 6ο όροφο, μου είπε η υπουργο-συνεργάτις. Μα, εγώ γνωρίζω -όπως και όλη η Θεσσαλονίκη, εξάλλου- ότι το πολιτικό γραφείο του Άκη βρίσκεται πολύ πιο κεντρικά επί της Τσιμισκή.

Στο ύψος της Κούσκουρα, κάπου γύρω στο νούμερο 70... Και τι στον κόρακα είναι αυτό το γραφείο στην Τσιμισκή 6 και Κούσκουρα;

«Θα το βρεις εύκολα. Είναι πάνω από το κατάστημα της Γενικής Τράπεζας», μου έχει εξηγήσει η υπουργο-συνεργάτις. Όντως, φτάνω στην είσοδο της πολυκατοικίας, πλάι από τη Γενική, αλλά πουθενά δε βλέπω κάποια ένδειξη ότι εδώ κατοικοεδρεύει ο «πολύς» Άκης. Αντίθετα με το γνωστό πολιτικό γραφείο του, 700 μέτρα ανατολικότερα, ούτε μια ταμπέλα στην είσοδο της πολυκατοικίας, ούτε κάποιο όνομα στο κουδούνι. Περίεργα πράγματα. Τηλεφωνώ στο κινητό της υπουργο-συνεργάτιδος: «Πατήστε το κενό κουδούνι στο θυροτηλέφωνο και θα πω να σας ανοίξουν. Ανεβείτε στον έκτο». Ακόμη πιο περίεργα πράγματα...

Αλλά ούτε στον έκτο όροφο υπάρχει καμία ένδειξη για την πόρτα η οποία ανοίγει στο γραφείο που αναζητώ. Διαλέγω μόνος μου, αλλά όχι τυχαία. Διαλέγω την πόρτα που μου φάνηκε πιο ακριβή. Α, παρεμπιπτόντως, είναι και αυτή που έχει μια κάμερα απ' έξω. Χτυπάω, με «κόβουν» καλά-καλά από την κάμερα και μου ανοίγουν.

Ε, λοιπόν, δεν έχω δει πιο χλιδάτο γραφείο βουλευτή (βέβαια, για να είμαι δίκαιος, πρέπει να ομολογήσω όχι δεν έχω πάει και σε πολλά)! Ντιζαϊνάτα έπιπλα, ακριβή διακόσμηση... βγάζει μάτι. Όλα καλά.

Όλα; Όχι ακριβώς. Ο Άκης δεν είναι εκεί... «Ο υπουργός θα αργήσει λιγάκι», εξηγεί η υπουργο-συνεργάτις. Αυτό το «λιγάκι» αποδεικνύεται, τελικά, κάνα δίωρο. Η συνέντευξη αρχίζει στη 1 το πρωί! Και τελειώνει κατά τις 3 το ξημέρωμα. Ο Άκης πίνει τα ουισκάκια του και, μέχρι το τέλος, το μάτι του έχει γλαρώσει τόσο που αρχίζει την πρόταση και ξεχνάει να την τελειώσει.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάθεται τώρα απέναντι μου στο μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων, μπροστά από την τεράστια βιβλιοθήκη. Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ο ίδιος κάθεται στην καρέκλα του υπουργού Ανάπτυξης στην Αθήνα. Έχει, περίπου ένα εξάμηνο νωρίτερα, αναγκαστεί να εγκαταλείψει την -αγαπημένη του- καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας (με χαρά την κατέλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου -αλλά με αυτόν θα ασχοληθούμε στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας). Εκείνη την εποχή, ο Άκης έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι δε θα γίνει ποτέ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε -βεβαίως- πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Σχεδόν το παραδέχεται και στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την εφημερίδα «Μακεδονία», την Κυριακή 26 Μαΐου 2002. Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, δίνει -λέει- 12μηνη «περίοδο χάριτος», στη διάρκεια της οποίας δε θα θέσει θέμα διαδοχής Σημίτη. Με άλλα λόγια, ο Άκης είχε αρχίσει να βάζει τα όνειρά του στο συρτάρι. Και να τα αντικαθιστά με άλλα. Αφού δεν έγινε πρωθυπουργός, αποφάσισε να εστιάσει το ενδιαφέρον του σε διαφορετικά πράγματα. Το χλιδάτο γραφείο ήταν χαρακτηριστικό και σίγουρα όχι το μόνο. Σπίτια, ταξίδια, η Βίκυ Σταμάτη, ο χλιδάτος γάμος στο Παρίσι δυο χρόνια μετά, οι off shore, οι συναντήσεις με το δεξί χέρι του Λάτση κάνα χρόνο αργότερα, τα 10 εκατομμύρια, η υπογραφή του στην κρατικοποίηση της Πετρόλα (του Λάτση) και τόσα άλλα που έχει αποκαλύψει Το ΧΩΝΙ όλους τους τελευταίους μήνες.

Την ώρα που μου μιλά, το 2002, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δε φαντάζεται, ασφαλώς, ότι θα καταλήξει κάποια στιγμή στον Κορυδαλλό. Τότε ήταν ο παντοδύναμος (ειδικά για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης) Άκης...


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

Το μυστήριο του γραφείου δεν κατάφερα να το λύσω την εποχή που το επισκέφθηκα, το Μάιο του 2002, για να κάνω τη συνέντευξη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ρώτησα, βέβαια, την υπουργο-συνεργάτιδα, αλλά πήρα ένα εξίσου μυστηριώδες χαμόγελο και μια ομιχλώδη απάντηση: «Α, το άλλο είναι το επίσημο. Αυτό είναι το "κρυφό" μας γραφείο».

Το μυστήριο έμελλε να το λύσω δέκα -και βάλε- χρόνια μετά. Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που έχει ξεκινήσει Το ΧΩΝΙ εδώ και περίπου ένα μήνα για το μεγάλο σκάνδαλο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ). Για το τεράστιο πλιάτσικο, για το πάρτι των 614 εκατ. ευρώ που εξαΰλωσαν οι διοικήσεις του Ταμείου, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και οι κυβερνήσεις από τον ιδρώτα 145.000 στρατιωτικών. Ένα πάρτι που -όπως τόσο χαρακτηριστικά περιγράφει το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ στις 18/10/2012- κράτησε για δεκαετίες, όταν έβαζαν το ΜΤΣ να παίζει στη Σοφοκλέους την ώρα που αυτή κατέρρεε, να δανείζει και να... ξεχνάει να σημειώσει τα ονόματα των οφειλετών, να ξεπουλάει την αμύθητη ακίνητη περιουσία του με θολές αποτιμήσεις και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, να «χάνει» ακίνητα, να δίνει μερίσματα σε πεθαμένους, να αλλάζει συμβάσεις μέσα στη νύχτα χάνοντας εκατομμύρια... και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Διαβάζοντας εκατοντάδες σελίδες πορισμάτων και πρακτικών, έπεσα πάλι πάνω στην περίφημη πολυκατοικία της Τσιμισκή 6 στη Θεσσαλονίκη. Στο κτίριο εκείνο, με το χλιδάτο γραφείο του Άκη, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δραγούμη, όπου πήρα την μάλλον πιο μεταμεσονύχτια συνέντευξη της σταδιοδρομίας μου. Και τι διαπίστωσα; Ότι, μέχρι το 1996, το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ποιος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και πολιτικός προϊστάμενος του ΜΤΣ το 1996; Ο μετέπειτα ένοικος του 6ου ορόφου του κτιρίου, Άκης Τσοχατζόπουλος!

Αλλά, ας παρακολουθήσουμε την ιστορία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πολύπαθης πολυκατοικίας. Ως τις 23 Αυγούστου 1995, το συνολικού εμβαδού 2.314,22 τ.μ. κτίριο ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Τότε, πωλείται το πρώτο τμήμα της πολυκατοικίας της Τσιμισκή 6, προφανώς στο πλαίσιο της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που επέβαλαν στο Ταμείο να ξεπουλήσει όσο-όσο την ακίνητη περιουσία για να χρηματοδοτήσουν το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων που έστησαν στην πλάτη των στρατιωτικών. Τον Αύγουστο του 1995, λοιπόν, πωλούνται ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος του κτιρίου, προς 153 και 122,5 εκατ. δρχ. αντίστοιχα. Ακολουθεί η εκποίηση των υπολοίπων έξι ορόφων (από τρίτο μέχρι όγδοο) το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του επόμενου χρόνου, με τιμήματα εντυπωσιακά χαμηλότερα (από 51 έως 85 εκατ. δρχ.). Το ξεπούλημα ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 1999, με την πώληση του ισόγειου καταστήματος προς 470 εκατ. δρχ.

Όμως, για τις ανάγκες του παρόντος ρεπορτάζ θα σταθούμε στον έκτο όροφο. Εκεί ακριβώς όπου βρήκαμε να στρογγυλοκάθεται -μόλις λίγα χρόνια αργότερα- στο γραφείο της χλιδής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος. (Με τους άλλους ορόφους θα ασχοληθούμε στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας -γιατί όσο περισσότερο σκαλίζουμε την υπόθεση ΜΤΣ, τόσο περισσότερα ανακαλύπτουμε, τόσο περισσότερο βρομάει).

Όπως καταγράφεται στο πρακτικό 20/8/16-10-96 του διοικητικού συμβουλίου του ΜΤΣ,

με θέμα «Ανακοίνωση του Αποτελέσματος του Επαναληπτικού Διαγωνισμού για την Εκποίηση Ακινήτου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» -που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα Το ΧΩΝΙ- «στις 11/10/1996 διενεργήθηκε δημόσιος επαναληπτικός πλειοδοτικός Διαγωνισμός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εκποίηση τριών ορόφων (5ου-6ου-7ου) κτιρίου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επί των οδών Τσιμισκή 6 και I. Δραγούμη συνολικής επιφάνειας 678,75 m2 περίπου, με τιμή εκκίνησης 225.000.000 δρχ. για τους τρεις ορόφους δηλαδή εβδομήντα πέντε εκατομμύρια (75.000.000) δρχ. για καθένα από τους τρεις ορόφους εφ' όσον η προσφορά γίνεται για κάθε όροφο χωριστά».


Για τον 6ο όροφο κατατέθηκε μόνο μία προσφορά. Η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος προσέφερε 75 εκατ. δρχ., όσο ακριβώς και η τιμή εκκίνησης, ποσό το οποίο δήλωσε ότι θα κατέβαλε κατά το 30% τοις μετρητοίς και κατά το υπόλοιπο σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις. Μάλιστα, από κάποια ανεξήγητη... γαλαντομία η Γενική, παρότι ήταν η μόνη ενδιαφερόμενη, μετά το πέρας του διαγωνισμού αύξησε την προσφορά της κατά 1 εκατ. δρχ. Και, βέβαια, μετά από τέτοια... κουβαρνταλίκια, το ΔΣ του ΜΤΣ αποφάσισε -ομόφωνα παρακαλώ- να κατακυρώσει την πώληση του 6ου ορόφου στην Γενική Τράπεζα.

Δε θα σταθούμε στις εκτιμήσεις που λένε ότι το ακίνητο πωλήθηκε κοψοχρονιά. Ούτε καν σε κάποιες πληροφορίες που επιμένουν ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε εν κρυπτώ, για να μην τον μάθει κανείς, να εμφανιστεί μόνη ενδιαφερόμενη η Γενική Τράπεζα και να αποκτήσει το ακίνητο έναντι πινακίου φακής. Θα δούμε κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον που συμβαίνει εδώ.

ΑΚΗΣ ΚΕΡΝΑ, ΑΚΗΣ ΠΙΝΕΙ;

Ποιος πουλάει το ακίνητο; Ο ιδιοκτήτης του, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ποιος το αγοράζει; Η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος (ΓΤΕ). Έλα, όμως, που ο πωλητής και ο αγοραστής είναι μάνα και παιδί... Διότι, απλά, η τράπεζα ανήκει στο ταμείο. Είναι θυγατρική του και, μάλιστα, το ΜΤΣ την ελέγχει πλήρως. Μέχρι τον Ιούνιο του 1997, το ΜΤΣ κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία (68,5%) του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΤΕ, όπως καταγράφεται και στο υπ' αριθμ. 2/1/11-6-97 πρακτικό του Ταμείου.

Μάλιστα, είναι θεσμοθετημένο ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΜΤΣ κατέχει ταυτόχρονα και τη θέση του αντιπροέδρου της ΓΤΕ. Το 1996 -όταν πωλείται ο περιβόητος 6ος όροφος της Τσιμισκή 6- ο πρόεδρος του ταμείου κ. Γεώργιος Σταθόπουλος είναι και αντιπρόεδρος της τράπεζας.


Σας κάνει εντύπωση ένας διαγωνισμός με μοναδικό συμμετέχοντα, ο οποίος προσφέρει ακριβώς την τιμή εκκίνησης (άντε, τη βελτιώνει -έτσι, χαριστικά...- και κατά 1 εκατ. δρχ., κατόπιν εορτής), είπατε; Πόσο διάφανη μπορεί να είναι μια διαδικασία, κατά την οποία η μητρική εταιρεία κάνει διαγωνισμό για την πώληση ενός ακινήτου της στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης και καταλήγει να το πουλήσει στη θυγατρική της, αναρωτηθήκατε; Όταν ο πρόεδρος του ΜΤΣ πουλά το ακίνητο στον... εαυτό του (με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΓΤΕ), «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει» σκεφτήκατε; Η λέξη «ασυμβίβαστο», ήρθε στο μυαλό σας;

Μπορεί. Αλλά ακόμη δεν είδατε (διαβάσατε) τίποτε. Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι καν αυτό. Κάντε ένα βήμα πίσω. Ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του ΜΤΣ την περίοδο που πωλείται ο 6ος όροφος της Τσιμισκή 6; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το 1996, ο έγκλειστος σήμερα στον Κορυδαλλό, Άκης Τσοχατζόπουλος. Άρα, το ΜΤΣ πουλάει το συγκεκριμένο ακίνητο στην ΓΤΕ, με τις ευλογίες Τσοχατζόπουλου. Η ΓΤΕ το αγοράζει προς 75 εκατ. δρχ. τα οποία καταβάλλει σε δόσεις ως το 2002. Μόνο που... ποιον βρήκαμε να στρογγυλοκάθεται στον 6ο όροφο της Τσιμισκή 6, το 2002 (και από νωρίτερα προφανώς); Τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Με δυο λόγια, ένα ακίνητο κάπου 230 τ.μ. στον πιο ακριβό δρόμο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού που επόπτευε τον οργανισμό που το πούλησε!

ΤΑ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ «ΜΑΧΑΙΡΙΑ»

Ας δούμε και μια άλλη «λεπτομέρεια», όμως. Όταν το εν λόγω ακίνητο της Τσιμισκή 6 βρέθηκε στα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, η (ιδιοκτήτριά του) Γενική Τράπεζας της Ελλάδος (ΓΤΕ) δεν ανήκε πια στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ)! Διότι, οκτώ μήνες μετά την πώληση του 6ου ορόφου της Τσιμισκή 6 από το ΜΤΣ στην ΓΤΕ, το ταμείο έλαβε την εντυπωσιακή απόφαση να απολέσει αυτοβούλως την πλειοψηφία της τράπεζας! Τα σχόλια των Οικονομικών Επιθεωρητών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο πόρισμα - κόλαφο που αποκάλυψε την προπερασμένη εβδομάδα Το ΧΩΝΙ είναι τόσο εύγλωττα που μιλούν από μόνα τους: «Το ΜΤΣ με το 2/1/11-6-97 πρακτικό του ΔΣ και έχοντας πλειοψηφία στο Μετοχικό Κεφάλαιο (ΜΚ) της ΓΤΕ ποσοστού 68,5% αποφάσισε να γίνει αύξηση αυτού του μετοχικού κεφαλαίου την στιγμή που δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει στην αύξηση αυτή. Αυτή η ενέργεια θα είχε σαν συνέπεια να χάσει την πλειοψηφία που έως τότε κατείχε. Ειδικότερα το ΔΣ της ΓΤΕ με τη συμμετοχή και της πλειοψηφίας την οποία αντιπροσώπευε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΜΤΣ, ενέκρινε την πρόταση για έγκριση αύξησης του ΜΚ της ΓΤΕ κατά 24.904.042,85 ευρώ (8.486.052.600 δρχ.). Με το υπ' αριθμόν 8/25-4-1998 πρακτικό του ΔΣ τον ΜΤΣ εγκρίθηκε ομόφωνα και κρίθηκε συμφέρουσα από τον κύριο μέτοχο που είχε την πλειοψηφία (ΜΤΣ) η απεμπόληση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του ΜΚ της ΓΤΕ αφού το ΜΤΣ θα πωλούσε το 33% των μετοχών με υπόλοιπο κατεχόμενο ποσοστό 35,5%». Τι λένε, με απλά λόγια, οι επιθεωρητές; Ότι το ΜΤΣ, ενώ κανείς δεν το υποχρέωσε, άφησε να του φύγει η Γενική Τράπεζα μέσα από τα χέρια! Ότι αποφάσισε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία καλά γνώριζε ότι δεν είχε τα λεφτά να συμμετάσχει και πως, εν γνώσει του, αποφάσισε να χάσει την πλειοψηφία της τράπεζας!

Πάμε πάλι από την αρχή

• 26 Σεπτεμβρίου 1996: Στην καρέκλα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάθεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο άνθρωπος που έμελλε να μείνει -με τα μελανότερα χρώματα- στην Ιστορία για τα έργα και τις ημέρες του στο Πεντάγωνο.
• 11 Οκτωβρίου 1996: Επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, το εποπτευόμενο από τον ίδιο Μετοχικό Ταμείο Στρατού πουλάει τον 6ο όροφο της Τσιμισκή 6.
• 16 Οκτωβρίου 1996: Το ακίνητο αγοράζει η Γενική Τράπεζα, θυγατρική του ΜΤΣ κατά 68,5%, στην οποία αντιπρόεδρος είναι ο πρόεδρος του ΜΤΣ.
• 11 Ιουνίου 1997: Το ΜΤΣ, πάντα με εποπτεύοντα υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αποφασίζει να χάσει τη Γενική Τράπεζα και να την αφήσει έρμαιο στα χέρια κάποιων ιδιωτών (που τελικά αποδείχθηκαν φαντάσματα).
• 24 Μαΐου 2002: Το ακίνητο που -βάσει της αρχικής συμφωνίας δεν έχει προλάβει καν να εξοφληθεί από τη Γενική Τράπεζα- βρίσκεται στα χέρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, που το έχει μετατρέψει σε χλιδάτο κρησφύγετο! Βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου που έδωσε το πράσινο φως να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο στη Γενική. Του ανθρώπου που, ακολούθως, έδωσε το πράσινο φως για να αλλάξει χέρια η Γενική και κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων.

ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΤΣ Ο ΑΚΗΣ

Το πάρτι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) ήταν πρωτοφανές. Το κατέγραψε σαφέστατα η Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ: Οι άνθρωποι είχαν χάσει κάθε μέτρο. Είχαν πεισθεί πως μπορούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν, να παίζουν με τα δισεκατομμύρια από το μόχθο των στρατιωτικών και να μην έρθουν ποτέ αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Έφτασαν, προφανώς, να νομίζουν πως μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει ό,τι θέλει ακόμη και με τα ακίνητα του Ταμείου! Αν κάποιος προσπαθήσει να μας πει όχι όλα αυτά δεν ισχύουν πρέπει πρώτα να μας απαντήσει στα ακόλουθα εύλογα ερωτήματα;


 Πώς βρέθηκε ο 6ος όροφος της Τσιμισκή 6 στα χέρια του Άκη Τσοχατζόπουλου;
 Γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος εγκατέστησε εκεί το «κρυφό» πολιτικό του γραφείο; Γιατί «κρυφό»;
 Ο Άκης Τσοχατζόπουλος το νοίκιαζε το ακίνητο; Το είχε αγοράσει; Αν ναι, πού είναι τα συμβόλαια ποιο ήταν το ενοίκιο, ποιο το τίμημα της αγοραπωλησίας; Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν σε λογικά επίπεδα, ή μήπως «έτυχε» να είναι πολύ... ελκυστικά για τον ενοικιαστή/αγοραστή υπουργό;
 Κι αν δεν το νοίκιασε καν ο υπουργός; Κι αν δεν το αγόρασε; Αν του διετέθη έτσι απλά; Αν κάτι τέτοιο ισχύει, γιατί το έκανε αυτό ο ιδιοκτήτης του ακινήτου; Ως αγαθοεργία; Ως γενναιοδωρία; Ή, μήπως, έναντι κάποιου άλλου, πιο «σκοτεινού» ανταλλάγματος;
 Είχε μήπως να κάνει η εγκατάσταση του Άκη Τσοχατζόπουλου στον 6ο όροφο της Τσιμισκή 6 με το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν ο υπουργός που επόπτευε τον αρχικό του ιδιοκτήτη, το ΜΤΣ (και εμμέσως και τον επόμενο ιδιοκτήτη, τη ΓΤΕ); Μήπως, λοιπόν, ήταν κανένα «δωράκι» του εποπτευόμενου προς τον εποπτεύοντα;
 Ή, μήπως, είχε να κάνει η παρουσία Τσοχατζόπουλου στο ακίνητο με το γεγονός ότι -επίσης στη διάρκεια της υπουργίας του (και προφανώς με τις ευλογίες του)- άλλαξε χέρια η Γενική Τράπεζα; Μήπως οι ιδιώτες που ήρθαν στα πράγματα αφού το ΜΤΣ αποφάσισε να χάσει την πλειοψηφία της Γενικής (στην οποία πλέον ανήκε το ακίνητο) ένιωσαν -ανθρώπινα ρε παιδί μου- μια ευγνωμοσύνη προς τον άνθρωπο που το έκανε αυτό δυνατό;

ΜΑΓΚΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ

Όλα αυτά έγιναν με τα χρήματα που κρατούσαν κάθε μήνα από το μισθό σας, Έλληνες στρατιωτικοί. Εσείς νομίζατε ότι αυτά τα λεφτά, που στερηθήκατε για μια ζωή, πήγαιναν σε ένα κουμπαρά για να τα πάρετε μετά την αποστρατεία σας. Για να έχετε μια βοήθεια τα επόμενα χρόνια. Κάνατε λάθος. Κάποιοι έκαναν πάρτι με τα λεφτά που έκοβαν από τον ιδρώτα σας. Έπαιζαν με ακίνητα και χλιδάτα γραφεία, όταν εσείς μαζεύατε δραχμή-δραχμή και καταχρεωνόσασταν στις τράπεζες για να βάλετε ένα φτωχικό κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια των παιδιών σας.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας -και άρα πολιτικός προϊστάμενος του ΜΤΣ- από το 1996 έως το 2001, ήταν ένας μόνο από τους οικοδεσπότες του πάρτι που στήθηκε στο ΜΤΣ. Υπάρχουν κι άλλοι. Ακόμη δε διαβάσατε τίποτα. Διαβάστε Το ΧΩΝΙ και την επόμενη Κυριακή. Και ξαναφρίξτε.

12 φωτογραφίες: Δείτε, ένα προς ένα, τα κτίρια που πούλησε το Ταμείο - Πήραν 16 δισεκατομμύρια... δεν έμεινε δραχμή!




(ΤΟ ΧΩΝΙ 11/11/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ)

staratalogia.blogspot.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger