Αρχική » » ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ











Εθνοπροδοσία και η ξεφτίλα των κυβερνώντων έχει πιάσει ταβάνι όχι μόνο στο Σκοπιανό αλλά και στα Ελληνοτουρκικά. Οι απόγονοι των Σλαβοβούλγαρων είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να ξεφτιλίσουν την Ελλάδα παγκοσμίως. Μετά την ανακοίνωση του Κοτζιά την ώρα που έφευγε περί AOZ που είτε είναι εντελώς ηλίθιος, είτε το έκανε συνειδητά για να κάψει το θέμα, δόθηκε ο απαραί­τητος χρόνος στην Τουρκία για να αντιδράσει και να απειλήσει, επαναφέροντας το casus belli της τουρκικής βουλής για το θέμα... 

Και φυσικά η αντίδραση των ΠΟΥΛΗΜΕ­ΝΩΝ ήταν άμεση και δραστική για να μην ανησυχήσει η Άγκυρα... 

Ο Αλέξης Τσίπρας προχθές αποφάσισε να μην προχωρήσει στην επέκταση στο Ιόνιο των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 μίλια μετά την τουρκικές απει­λές για casus belli! 

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών (μετά την προει­δοποίηση της Άγκυρας) με κύριο θέμα την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και την επαναδιατύπωση του casus belli από τη πλευρά της Τουρκίας, αποφασίστηκε: 

Δεν θα προχωρήσει η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την επέκτα­ση των χωρικών υδάτων, αλλά... θα κα­τατεθεί «κάποια στιγμή» νομοσχέδιο στη Βουλή. 
Θα πάρουν πίσω τα προεδρικά διατάγ­ματα για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο (την οποία επέκταση αποκάλυψε αψυχο­λόγητα ή το έκανε ακριβώς για να «προ­ειδοποιήσει» την Άγκυρα και να «κάψει» την όλη κίνηση ο, επικίνδυνος για την Ελλάδα, πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς). 
Θα γίνει «ενημέρωση και διάλογος» με τα πολιτικά κόμματα. 
Θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). 
Θα συγκληθεί το... Επιστημονικό Συμ­βούλιο του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να... συζητηθούν οι πτυχές του θέματος. Η «μπάλα στην εξέδρα», δηλα­δή 

Και φυσικά άνοιξε η όρεξη... 

Αφού οι τούρκοι δεν είδαν τα μπροστινά μας για να δούμε τα πισινά τους, ήταν φυσική η εξέλιξη που ακολούθησε... Όταν οι δειλοί απάτριδες των Αθηνών έκαναν πίσω στα 12 Ν.Μ. λογικό ήταν να ανοίξει η όρεξη της Άγκυρας... 

«Η Τουρκία δε θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική πα­ρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο»» δήλωσε χθες το πρωί -κι αφού είχε γίνει γνωστή η υπο­χώρηση της Αθήνας- ο Τούρκος υπουρ­γός Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ. 

Βλέποντας λοιπόν η Άγκυρα ότι η Ελλάδα φοβάται να ασκήσει την εθνική της κυ­ριαρχία στέλνει μήνυμα που λέει «και εσύ δεν θα εκμεταλλευθείς τους υδρογονάνθρακές σου και εγώ θα κάνω γεωτρήσεις όπου θέλω χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό». 

Ο Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι κα­νένα σχέδιο δεν είναι εφικτό στην Ανα­τολική Μεσόγειο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στη βό­ρεια Κύπρο 

Κι αργότερα το μεσημέρι κλιμάκωση.... 

Κι αφού πέρασαν ώρες και είδε ότι τον έπαιρνε, προχώρησε ακόμη παρακάτω. Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια σε ζωντανή μετάδοση από την τουρκική τη­λεόραση, στοχοποίησε τις ελληνικές φρεγάτες που έσπευσαν να εκδιώξουν το Barbaros από την ελληνική υφαλοκρηπί­δα δίνοντας στην δημοσιότητα φωτογρα­φίες και οπτικό υλικό... 

Στις φωτογραφίες αυτές μάλιστα φαίνε­ται το ερευνητικό σκάφος BARBAROS να συνοδεύεται από δύο φρεγάτες και δύο πυραυλακάτους του τουρκικού Ναυτικού. 

Αμέσως μετά όμως έδειξε άλλη φωτο­γραφία με την Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς, να είναι πολύ κοντά στα τα τουρκικά πλοία η οποία έχει τραβηχτεί από την γέ­φυρα ενός εκ των τουρκικών πολεμικών πλοίων. Στην φωτογραφία σημειώνεται με το όνομά της η ελληνική φρεγάτα. 

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία παρενόχλη­ση σε τουρκικό πλοίο στην ανατολική Με­σόγειο. Τα πολεμικά μας πλοία στην πε­ριοχή δίνουν την αναγκαία προστασία. Δεν θα επιτρέψουμε καμία νέα παρενό­χληση». 

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, κατά το οποίο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros εισήλθε εκ νέου σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και αρνήθηκε να απομακρυνθεί, παρά τις κλήσεις της ελληνικής φρεγάτας. Το γεγονός αποσιωπάται, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι έρευνες του Barbaras εκτείνονται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς αυτό να εμποδιστεί από ελληνικής πλευράς. Η παρουσία της ελληνικής φρεγάτας είναι μάλλον συμβολική, καθώς το Barbaros συνοδεύεται από δύο τουρκικές φρεγά­τες και δύο πυραυλακάτους, ενώ τουρκικά αεροσκάφη CN-235 επιχειρούν συνεχώς στην περιοχή. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία ελληνικών και τουρκικών υποβρυχίων. Δεδομένου ότι η σχετική τουρκική NAVTEX προανήγγειλε έρευνες ως την 1η Φεβρουάριου 2019, είναι σαφές ότι αυτή η ιστορία έχει ακόμα πολύ δρόμο... 

(ΣΤΟΧΟΣ-25/10/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger