Να πού οδηγούν την Ελλάδα. Θα τους αφήσεις;
Ένας κατήφορος χωρίς φρένο για το κράτος, ένα μαρτύριο του Σισύφου για τον Ελληνικό λαό, είναι οι πολιτικές τις οποίες επέλεξαν, επέβαλαν και εφαρμόζουν οι πολιτικές ελίτ στην Πατρίδα μας. Η χώρα κατρακυλά μέρα με την ημέρα βαθύτερα στην διεθνή απαξίωση και στην μιζέρια.
Η Ελλάδα βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο εξαθλιωμένων χωρών του Bloomberg. Με βάση τον ετήσιο «Δείκτη Μιζέριας» του Bloomberg, ο οποίος απαρτίζεται από 65 χώρες και μετρά τον βαθμό εξαθλίωσής τους συνδυάζοντας τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την ανεργία.
ΤΟ 2017 η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση μετά την Βενεζουέλα, την Νότιο Αφρική και την Αργεντινή. Πρώτη στην λίστα ήταν η Βενεζουέλα, το κράτος-υπόδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και των μαθητευόμενων μάγων του, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και με απόσταση, αφού συγκέντρωσε 499,7 μονάδες, ενώ η Ν. Αφρική που την ακολουθούσε, άλλη μια χώρα η οποία γνωρίζει τα καλά της πλουτοκρατο-κομμουνιστικής επανάστασης η οποία έριξε την χώρα από υπόδειγμα ανάπτυξης σε πλούσιο καθ’ όλα, πλην εξαθλιωμένο και αλληλοσπαρασσόμενο κράτος, συγκέντρωσε 32,2 μονάδες. Η Ελλάδα «κατάφερε» τις 23,2 μονάδες και ήρθε στην 4η θέση, θέση στην οποία βρισκόταν και την περασμένη χρονιά, με 22,7 μονάδες, με την Τουρκία να ακολουθεί με 19,8 μονάδες.
Για το 2017 αξίζει να σημειωθεί ότι άλμα προς τα άνω στην βαθμίδα μιζέριας, πραγματοποίησε η Πολωνία, των «κακών» και «ακραίων» Εθνικιστών, η οποία από την 45η θέση ανέβηκε στην 28η θέση της λίστας!
Απόδειξη για το αδιέξοδο της πολιτικής των μνημονίων και της υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους, η οποία όμως επιλέγεται συστηματικά από «Αριστερούς» και «Δεξιούς», είναι η σύγκριση με το άμεσο παρελθόν. Σύγκριση η οποία επιβεβαιώνει ότι με τις πολιτικές των συστημικών κομμάτων, η ελληνική οικονομία και η μιζέρια του Ελληνικού λαού, καταβαραθρώνονται συνεχώς. Κι ας αδιαφορούν οι κυβερνώντες, γιατί προφανώς είναι πολλά τα ανταποδοτικά οφέλη της καρέκλας τους.
Πέντε χρόνια πίσω, το 2012. Στην λίστα με τον «Δείκτη Μιζέριας» που ανακοίνωσε το περιοδικό Economist, η Ελλάδα κατελάμβανε την 13η θέση μεταξύ 92 χωρών, με τα Σκόπια στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούσαν οι Βενεζουέλα, Ιράν, Νότιος Αφρική και Ισπανία.
Και να που φθάνουμε στο σωτήριο έτος 2018, και η Ελλάδα όλο βγαίνει από το τούνελ, όπως διατείνονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά όλο εκεί μένει.
Το περίφημο «τέλος των μνημονίων» μπορεί να έχει αντίκρισμα σε σανό για τις ανόητες μάζες που ξημεροβραδιάζονται μπροστά στα χαζοκούτια, και για τους βολεμένους από το καθεστώς σε θέσεις συμβασιούχων και ΜΚΟ, αλλά για τους οικονομολόγους, τα ψεύδη του Τσίπρα και του συναφιού του, σημαίνουν το απολύτως τίποτε, και δεν βλέπουν ούτε καν στους αριθμούς, πολλώ δε μάλλον στην πραγματική Οικονομία, κάποια βελτίωση των προοπτικών της Ελλάδος, υπό τις παρούσες συνθήκες.
Παρά τις φανφάρες, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στις πρώτες θέσεις και με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, στο «Misery Index», και καταλαμβάνει μαζί με την Τουρκία την πέμπτη θέση μεταξύ 66 χωρών, με 20,6 μονάδες. Στην περσινή κατάταξη ήταν στην έκτη θέση, με τον «δείκτη μιζέριας» να είναι ωστόσο υψηλότερος, στις 22,7 μονάδες.
Η αρνητική πρωτιά ανήκει και πάλι στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Βενεζουέλα. Η οικονομική κατάρρευση, όχι βεβαίως χωρίς την συνδρομή των τοκογλύφων προς χάρην των πετρελαίων, έχει οδηγήσει σε ακραία κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Εκεί όπου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και την Ελλάδα ο Τσίπρας και οι ιδεοληπτικοί μέντορές του.
Για τούτη την χρονιά ο «δείκτης μιζέριας» στον παράδεισο του Μαδούρο, σκαρφάλωσε στις 1872 μονάδες. Μάλιστα οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός στην Βενεζουέλα θα εκτιναχθεί φέτος στο 1.864%. Ακολουθούν η Νότιος Αφρική, με τον δείκτη στις 33,1 μονάδες, και η Αργεντινή (27,1).
Στην ανάλυση του Bloomberg σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και οι πλέον ευοίωνες προοπτικές καταγράφονται για την Ταϋλάνδη και την Σιγκαπούρη.
(ΕΜΠΡΟΣ-13/10/2018)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.