Αρχική » » ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» 2018: Ρόλο στη φύλαξη των συνόρων αποκτά η Εθνοφυλακή

ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» 2018: Ρόλο στη φύλαξη των συνόρων αποκτά η Εθνοφυλακή














ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ των συνόρων αποκτά η Εθνοφυλακή! Αυτό προκύπτει από τα σενάρια της άσκησης «Παρμενίων 2018», η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Η φετινή άσκηση έρχεται μετά την περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει σχεδιασμός για αναβάθμιση στην ποιότητα της φύλαξης των συνόρων. 

Στα σχέδια της άσκησης «Παρμενίων 2018» περιλαμβάνεται και αποβατική ενέργεια σε ποταμό, που, αν και είναι στον Νέστο, προσομοιάζει με τις συνθήκες του ποταμού Έβρου, στη λογική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις καλά σχεδιασμένες ασκήσεις στο Δ' Σώμα Στρατού από τον στρατηγό Γεώργιο Καμπά είναι προγραμματισμένες να εκτελεστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας ή με το πρώτο φως της μέρας, προσομοιάζοντας πλήρως με πολεμικές συνθήκες. Άλλωστε, το νατοϊκό δόγμα που επικρατεί στις μέρες μας είναι το «εκπαιδευόμαστε όπως πολεμάμε». Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο ασκήσεις που θα διεξαχθούν παράλληλα με την άσκηση «Παρμενίων 2018» είναι η «Χαλύβδινος Θώρακας», την οποία θα εκτελέσουν τμήματα από την 24η και την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, και η νυχτερινή άσκηση «Στρατηγός Βελισάριος». 

Το σενάριο για την άσκηση «Χαλύβδινος Θώρακας» περιλαμβάνει διάβαση ευκαιρίας και απόβαση στον ποταμό Νέστο. Τα πλέον σύγχρονα άρματα που διαθέτει ο ελληνικός στρατός, τα LEO 2 HELL, θα κινηθούν στην πεδιάδα της Ξάνθης και θα κάνουν πυρά στο πεδίο βολής αρμάτων Ξάνθης. Η άσκηση θα γίνει από τις 5.30 τα ξημερώματα μέχρι τις 9 το πρωί και θα είναι συνέχεια της άσκησης «Στρατηγός Βελισάριος», που θα έχει πραγματοποιηθεί την προηγούμενη νύχτα. Η τελική φάση της ΤΑΜΣ «Στρατηγός Βελισάριος» θα διεξαχθεί στο πεδίο ασκήσεων «Ψηλού Στάλου» με ευθύνη της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη. 

Άσκηση στον Έβρο 

Την ερχόμενη Κυριακή, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί άσκηση με συμμετοχή εθνοφυλάκων που θα έχει αντικείμενο την επιτήρηση των συνόρων. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις καλύβες του Έβρου και θα λάβουν μέρος οι εθνοφύλακες της 12ης Μεραρχίας, άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας. Τέλος, άλλη μια άσκηση στην οποία θα λάβουν μέρος εθνοφύλακες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Θάσο. Οι εθνοφύλακες από το ΤΕΘ Καβάλας θα εξασκηθούν στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών. 

IΩANNA ΗΛΙΑΔΗ-ioanna.iliadi@gmail.com
(ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ-07/10/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger