Αρχική » » ΜΗ ΛΕΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

ΜΗ ΛΕΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ


Τα σύκα να τα λέμε σύκα. Τη σκάφη, σκάφη. Τα Σκόπια πώς να τα λέμε, κομμουνισταράδες μου; 

Αναγνώσατε προσεκτικά: «Δεν υπάρχει καμιά χώ­ρα που να λέγεται Σκόπια. Αυτή η συνεχής αναφορά “τα Σκό­πια, τα Σκόπια”, γιατί; Ξέρω ότι δεν είστε εθνικιστές. Κάθε άλλο. Ανήκε­τε σε κόμματα φιλελεύθερα, σοσιαλ­δημοκρατικά κλπ., τα οποία δεν διαπνέονται από εθνικισμό. Λοιπόν, δεν υπάρχει χώρα που λέγεται Σκόπια. Είναι σαν να λέμε την Ελλάδα “η Αθήνα”». Ποιος το είπε αυτό σε τηλεο­πτική συζήτηση; Ο Ζάεφ; Ο Γκρούεφσκι; Ο Τίτο; Ο Γκάτσε Ντέλτσεφ; 

Κάποιος που το επίθετό του λήγει σε «-έφσκι» ή σε «-οφ» ή σε «-εφ», έχει πολλά σύμφωνα και θυμίζει τηλεόρα­ση που αποσυντονίστηκε κι ακούγονται παράσιτα; Όχι! Το είπε ο Μπα­λάφας αυτοπροσώπως. Μάλιστα, την ώρα που το έλεγε, έδειχνε τσαντισμέ­νος, σαν τους «κουβανούς» του στοιχήματος που έχασαν μαλλιοκέφαλα επειδή πόνταραν υπέρ της Τότεναμ στο ματς που ανέτρεψε με 2-1 η Ιντερ στο 86΄ (με γκολ των Ικάρντι και Βεσίνο). 

Ο Μπαλάφας, για όλους όσοι είναι προκλητικά ασεβείς και αγνοούν τιτάνες της αριστερής πολιτικής σκέψης, είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. Νεότατος άνθρωπος (μόλις 73 ετών), πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, πρώην «Λαμπράκης», πρώην κνίτης, πρώην ΚουΚουΕς και νυν διορατικός συριζιάνος. Είναι ο άνθρωπος που είπε ότι θα έπρεπε να μειώσουμε δραστικά τους εξοπλισμούς και «να το ρισκάρουμε με τους Τούρ­κους». Αυτός, λοιπόν, που θα έπαι­ζε τα ρέστα (τα δικά μας, όχι τα δι­κά του) με τους Τούρκους, νομίζο­ντας ότι οι Σελτζούκοι είναι κάτι σαν Λουξεμβούργιοι ή βέγκαν Σουηδοί, ενοχλείται αν λέμε Σκοπιανούς τους Σκοπιανούς. Όταν οι Σκοπιανοί λένε ότι είναι «Μακεδόνες» ενοχλείται ο κ. Μπαλάφας; 

Υπάρχει, τω όντι, μια αληθινή, πη­γαία και βαθιά ανησυχία και ευαισθη­σία από την πλευρά της Αριστεράς για το κρατίδιο των Σκοπίων. Και τότε, που οι σλαβανάκατοι πολέμησαν στο πλευρό των ανταρτών του ΚΚΕ εναντίον της Ελλάδας, εκδηλώθηκε αυτή η ευαισθησία, αλλά και νωρίτερα. Να μας συγχωρήσουν, όμως, που εμείς έχουμε άλλου είδους συμπάθειες και προτεραιότητες, και θα τα λέμε Σκόπια. 

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ - pliakos@dimocratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/10/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger