Αρχική » » Ένα χαλασμένο ρολόι

Ένα χαλασμένο ρολόι















Δεν συνηθίζω να... συμφω­νώ με τον Πάνο Καμμένο. Ό­μως κι ένα χαλασμένο ρολόι, δύο φορές την ημέρα λέει την ώρα σωστά. Εάν κάποιος κάτσει κάτω, με απλή λογική και λίγο επιθετικό χαρακτή­ρα και σκεφτεί τα όσα είπε, σχετικά με μια αμυντική συμ­φωνία με τα Σκόπια αντί της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα έβλεπε ότι η ιδέα έχει προοπτικές. Και ίσως να ή­ταν η αρχή της δημιουργίας ενός είδους "ζωτικού χώ­ρου" της χώρας μας στα Βαλκάνια, κάτι το οποίο έχει εδώ και καιρό απωλέσει. Γιατί ενώ πράγματι η συμ­φωνία των Πρεσπών είναι προδοτική για την χώρα, μια συμφωνία -με τους σωστούς όρους- αμυντικής υφής, θα μπορούσε σταδιακά να μετατρέψει τα γειτονικά Σκόπια σε σχεδόν εξαρτώμενο κρά­τος από την χώρα μας. 

Μια αμυντική συμφωνία, θα έλυνε τόσο το πρόβλημα των επαφών των Σκοπιών με την Τουρκία, όσο και θα έκανε φανερό στους Σκοπιανούς, ότι οι συμφωνίες με την χώ­ρα μας θα ήταν επωφελείς για το κράτος τους. Πιο επω­φελείς από το να επιμένουν στο όνομα "Μακεδονία". Για το οποίο θα έπρεπε να κρατάμε πεισματική στάση και να συμπεριφερόμαστε σοβαρά, αντί να τρέχουμε και να προσπαθούμε να δημιουργή­σουμε αριστερίστικες εντυ­πώσεις στις Πρέσπες. 

Η ιδέα του Π. Καμμένου είναι σωστή. Όμως, παρόλο που ο ίδιος είναι ο αρμόδιός υ­πουργός, δεν το έπραξε. Παρόλο που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν την έριξε. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-12/10/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger