Αρχική » , , , , » Αναδρομικά (εφάπαξ καταβολή) θα καταβληθούν εντός του Δεκεμβρίου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αναδρομικά (εφάπαξ καταβολή) θα καταβληθούν εντός του Δεκεμβρίου (ΠΙΝΑΚΑΣ)


Συνολικά σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να μοιράσει το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο

Χρήμα σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες σχεδιάζει να μοιράσει η κυ­βέρνηση τον Δεκέμβριο. Ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ αλλά και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήμα­τα θα είναι οι τυχεροί που θα εισπράξουν, είτε με τη μορφή αναδρομικών, είτε ως κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα των φόρων που πληρώσαμε όλοι φέτος.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκι­νήσει η διαδικασία σύνταξης της νομοθε­τικής ρύθμισης που θα ορίζει τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών σε εφαρ­μογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικράτειας και τους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα αναδρομικά ύψους 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (συνολικά 1,2 δισ. ευρώ) θα δοθούν εφάπαξ και θα τα εισπράξουν όλοι, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη.

Στον δρόμο προς τις κάλπες το Μαξίμου δεν περιορίζεται στην επιστροφή των αναδρομικών αλλά έχει αποφασίσει να δώσει και φέτος κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Το ποσό και οι δικαιούχοι θα κλειδώσουν τον Νοέμβριο, όταν θα έχει κριθεί η τύχη των συντάξεων και θα υπάρχουν νεότε­ρα στοιχεία στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού.

Κλείνουν το ... μάτι σε 1,5 εκατ. δικαιούχους

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ.
Τον δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που άρχισε να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα εισπράξουν και αυτά κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο.

Παραμονές Χριστουγέννων η κυβέρ­νηση σχεδιάζει να ανοίξει το πουγκί του προϋπολογισμού για να μοιράσει μποναμά. Οι τυχεροί από το πλεόνασμα των φόρων που πληρώσαμε φέτος θα είναι ένστολοι, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, για­τροί του ΕΣΥ αλλά και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που θα εισπράξουν κοινωνικό μέρισμα. Εάν τελικά το μέρισμα δοθεί με τα περσινά κριτήρια, τότε, συνολικά μέσα στον Δεκέμβριο, θα λάβουν μποναμά ακόμα και 1,5 εκατομμύριο δικαιούχοι. Πέρυσι, κοινω­νικό μέρισμα 727 εκατ. ευρώ μοιράστηκε σε 1.313.993 δικαιούχους.

Για τα αναδρομικά, το τοπίο έχει ήδη ξε­καθαρίσει. Θα τα λάβουν όλοι. Τόσο οι εν ενεργεία δημόσιοι λειτουργοί των ειδικών μισθολογίων όσο και οι συνταξιούχοι, ανε­ξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012.

Άλλωστε, το ποσό των αναδρομικών που θα επιστρέψει το Δημόσιο εκτελώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι τεράστιο. Ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (μετά τις κρατήσεις ή 1,2 δισ. ευρώ συνολικά) και θα ενσωματωθεί στις δαπάνες του φετινού προϋπολογισμού στην κατηγορία «Πιστώσεις υπό κατανομή».

Τον δρόμο για την επιστροφή των ανα­δρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που άρχισε να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσει προς τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πα­νεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαι­ούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Η ΡΥΘΜΙΣΗ. Αυτό σημαίνει ότι πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες περίπου 280.000 δικαιούχοι θα δουν το χρώμα του χρήματος με αναδρομικά που ξεπερνούν ακόμα και τα 11.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger