Αρχική » » Έτσι «φορτώνουν» την Ελλάδα με μετανάστες οι ΜΚΟ – «Ηλίθιοι οι Έλληνες» – «Να το παίξετε Χριστιανοί» – Διάλογοι-σοκ. ''Παίζουν κανονικό θέατρο'' (BINTEO)

Έτσι «φορτώνουν» την Ελλάδα με μετανάστες οι ΜΚΟ – «Ηλίθιοι οι Έλληνες» – «Να το παίξετε Χριστιανοί» – Διάλογοι-σοκ. ''Παίζουν κανονικό θέατρο'' (BINTEO)


Χθες κυκλοφό­ρησε στο δια­δίκτυο ένα μέ­ρος του ντοκι­μαντέρ #borderless, το οποίο ασχολείται με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Δύση. Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ε­κτεταμένα με το ζήτη­μα, και όχι από την συ­νηθισμένη αριστερό­στροφη σκοπιά. Σε αυ­τό το μέρος υπάρχει μια τρομερή αποκάλυψη. Υπάρχει η καταγεγραμμένη στην κάμερα ομολογία μιας "αρχη­γού" μιας ΜΚΟ που λει­τουργεί στα ελληνικά νησιά, στην οποία πα­ραδέχεται ότι συστημα­τικά εκπαίδευε λαθρο­μετανάστες, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τα "κενά" στις συνεντεύ­ξεις για το άσυλο, προ­σποιούμενοι δράμα αλ­λά και να ισχυρισθούν ότι ήταν θύματα διωγ­μών, λόγω της θρη­σκευτικής τους πίστης, να δηλώσουν δηλαδή διωκόμενοι χριστιανοί, ακόμη και εάν είναι μουσουλμάνοι. 

Ο λόγος για την Ariel Ricker, διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία υποτί­θεται ότι δίνει "νομική βοήθεια" σε μετανά­στες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκαλύ­ψεις η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει “δουλέψει" με πάνω από 15.000 μετανάστες στα νησιά της Ελλάδας μόνον. Στο υλικό που αποκαλύ­πτεται, η Ricker περι­γράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πώς "εκπαιδεύουν" τους μετανάστες να "παίζουν θέατρο" όπως οι ίδιοι λένε, να ισχυρί­ζονται ότι πάσχουν από σοκ, να κάνουν ότι κά­νουν εμετό και να ζητά­νε "διακοπή" της συνέ­ντευξης, προκειμένου να πείσουν ότι όντως έ­χουν υποφέρει πολύ στην ζωή τους: ''Τους λέω ότι αυτό είναι θέα­τρο, όλα αυτά είναι θέ­ατρο, και για να μπορέ­σουν να περάσουν πρέ­πει να παίξουν τον ρόλο τους σε αυτό το θέα­τρο". Ενώ στην ίδια σκη­νή χαρακτηρίζει την ευ­ρωπαϊκή υπηρεσία ασύ­λου (EASO) ηλίθιους και περιγράφει ακριβώς την μέθοδο που χρησι­μοποιεί η οργάνωσή της για να καταφέρει να τους κοροϊδέψει. Μια τέτοια μέθοδος είναι το να εκμεταλλεύεται την Ορθοδοξία, βάζοντας τους μετανάστες να δη­λώνουν Χριστιανοί. Πε­ριγράφει το πώς τους λέει να κάνουν ακόμη και την προσευχή τους κατά την διάρκεια της συνέντευξης. 

Ήδη, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του βί­ντεο, και μετά από μια απέλπιδα προσπάθεια δικαιολόγησης των ό­σων ειπώθηκαν, και α­φού ακόμη και ο ΟΗΕ παρενέβη, η συγκεκρι­μένη ΜΚΟ κατέβασε τις σελίδες της από το Facebook και το twitter. Παρόλο που στο πρώ­το είχε 140.000 ακο­λούθους. 

Πρόκειται για μια ακό­μη επιβεβαίωση της ε­φημερίδας μας, που ε­πανειλημμένα έχει υπο­γραμμίσει τον ρόλο των ΜΚΟ στα ελληνικά νη­σιά. Ρόλο πολύ συγκε­κριμένο. 

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον άνθρωπο που α­πεικονίζεται στο βίντεο να μιλά με την κ. Ricker, τον George Llewelyn-John, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης του ντο­κιμαντέρ # borderless. Και τον ρωτήσαμε κά­ποια πράγματα. Όπως το εάν επικοινώνησε μαζί του η ελληνική πολιτεία. Μας είπε επακρι­βώς: "εμείς προσπαθή­σαμε να επικοινωνή­σουμε με τις ελληνικές αρχές, αλλά δεν είχαμε καμία απάντηση. Παρό­λο που η UNHCR (Υπη­ρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) χα­ρακτήρισε το βίντεο “ανησυχητικό". Περισσότερα τις επό­μενες ημέρες! 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-14/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger