Αρχική » » Στους πέντε δρόμους μόνος και έρημος ο προδότης Πάγκαλος

Στους πέντε δρόμους μόνος και έρημος ο προδότης Πάγκαλος


Θεία δίκη, Θεόδωρε. 
Το διαζύγιο από την τρίτη γυναίκα του, που του κρατάει μανιάτικο το .... «μαζί τα φάγαμε». 
Υποβασταζόμενος, βραδυκίνητος σαν νεκραναστημένος γέροντας, απεριποίητος και μόνιμα στριφνός και κατσούφης, σκιά τού παλιού του εαυτού, ο κάποτε Μέγας Θεόδωρος βιώνει το δικό του αργό φινάλε. 
Οι προδότες δεν έχουν καλό τέλος, λέει ο θυμόσοφος λαός μας... Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που κάναμε, όταν μάθαμε την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε κραταιός πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος, που τα προηγούμενα χρόνια «έλυνε και έδενε στη χώρα». 

Τον χαρακτηρισμό «προδότης» του τον είχε «απονείμει» ο συνάδελφός του στο ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Καψής, που πέθανε πέρυσι τέτοια εποχή. Αφορμή για τον χαρακτηρισμό αυτόν ήταν η στάση του Πάγκαλου στην υπόθεση των Ιμίων, για την οποία είχε προ­τείνει, μάλιστα, να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Γι΄ άλλα θέματα, ο Γιάννης Καψής είχε αποκαλέσει τον Πάγκαλο «φαιδρό» και «συκοφάντη». Ο Πάγκαλος την έβγαλε τότε καθαρή... 

Αυτός και τα... παραπανίσια κιλά του 

Μόνος και αντιμέτωπος με την παχυσαρκία και τη μοναξιά, φέρεται να ζει τον τελευ­ταίο χρόνο ο 80χρονος πρώην πολιτικός. Έχει, λένε οι πληροφορίες, ζητήσει διαζύγιο από την κατά 31 χρόνια μικρότερή του δημοσιογράφο, Χριστίνα Χριστοφάκη... και μένει μόνος του σε διαμέρισμα που έχει στο Κολωνάκι, από κληρονομιά μιας ξαδέρφης του, που του άφησε και 300.000 ευρώ χρέη, κατά ομολογία του. Στους δρόμους της περιοχής τον συναντούν οι κάτοικοι, υποβασταζόμενο από τους δύο προσωπικούς φρουρούς του, ατημέλητο και μόνιμα κακοδιάθετο. 

Το διαζύγιο από την τρίτη γυναίκα του 

0 πρώην υπουργός, κατά πληροφορίες, κατέ­θεσε την υπ’ αριθμόν 584534/2017 αίτηση αγωγής διαζυγίου σε βάρος της τρίτης συζύγου του, στις 16 Οκτωβρίου του 2017. Η αίτηση συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον Ιανουάριο του 2018. Τότε, δόθηκε αναβολή για τις 5 Νοεμβρίου του 2018. Ωστόσο, τη Δευτέρα ήταν απούσες και οι δύο πλευρές κατά την ακροαματική διαδικασία, με αποτέλεσμα η συζήτηση της αγωγής να ματαιωθεί. Η ματαίωση της αγωγής μπορεί να σημαίνει ότι είτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και η Χριστίνα Χριστοφάκη αποφάσισαν να δώσουν τόπο στην οργή και να προσπαθήσουν ακόμη μια φορά για τον γάμο τους είτε αποφάσισαν να αποφύγουν τη δικαστική διαμάχη και να προχωρήσουν σε συναινετική λύση, που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά σε συμβολαι­ογραφικό γραφείο. 

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η σύζυγος του Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, ήταν υπο­ψήφια δήμαρχος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές στην Κερατέα, αλλά η ατάκα του πολλά βαρύ συντρόφου της, «μαζί τα φάγαμε», έληξε την καριέρα της, προτού καν την ξεκινήσει. Από τότε -λένε- έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα στη σχέση τους. Στο Κολωνάκι, ο Πάγκαλος ζει μόνος του, δίχως υπηρετικό προσωπικό και κάποιον να τον φροντίζει. Αυτά τουλάχιστον δια­δίδει ο ίδιος, στους λιγοστούς φίλους του, οι οποίοι παρατηρούν ότι έχει πληγεί και από ψήγματα καταθλιπτικής συμπεριφοράς 

Μαζί τα φάγαμε και άλλες παρόμοιες μπουρδολογίες 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε φροντίσει, από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, να εξοργίζει την κοινή γνώμη. Μερικές ατάκες από αυτές που έχει πει κατά καιρούς έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μας.. 

2010: «Ο πιο αντιπαραγωγικός κλά­δος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας». 

2010: «Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυ­ρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρί­της σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί». 

2010: «Όλοι μαζί τα φάγαμε», η φράση που θα τον ακολουθεί και μετά τον θάνατό του είχε ειπωθεί σε ομιλία του στη Βουλή. 

2011: «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του. Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες, επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνο­μικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από το παράθυρο». 

2011: Μιλώντας στο γαλλικό κανάλι France 5 και την εκπομπή «Le monde en marche», αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, δηλαδή, πάνω από 2 εκατ. Έλληνες, ήταν ένα μίγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες! Και βέβαια να μην ξεχάσουμε και το πιο τραγικό: «Τη σημαία στα Ίμια, την πήρε ο άνεμος, παρατάτε την». 

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-16/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger