Αρχική » » Η 95 ΑΔΤΕ στο Λύκειο Αφάντου

Η 95 ΑΔΤΕ στο Λύκειο Αφάντου


«Φυλάξασθαι χρέος» (Nα εκτελείτε το κα­θήκον σας). ΠΙΝΔΑΡΟΣ. Έβδομος Ολυμπιόνικος στον Ρόδιο Διαγόρα, νικητή στην πυγμαχία. 

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί στο ΛΥ­ΚΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ η Μεραρχία Διαγοριδών Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Σχο­λικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με παρούσα την κ. Μαρία Καραϊσαρλή, υπεύ­θυνη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτερο­βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. 

Την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) εκπροσώπησαν στελέχη προ­ερχόμενα από όλες τις παραγωγικές στρα­τιωτικές σχολές (ΣΣΑΣ, ΣΑΝ,ΣΣΕ, ΣΜΥ) και συγκεκριμένα οι: Ταγματάρχης (ΠΖ) Κοσκι­νάς Φίλιππος, Υπολοχαγός (ΥΝ) Κέλλιου Πα­ρασκευή, Ανθυπολοχαγός (ΥΚ) Παπαδημητρίου Μαρία-Ελένη και Επιλοχίας (ΤΘ) Φωτίδης Θεόδωρος. 

Τα ανωτέρω στελέχη πραγματοποίησαν παρουσίαση στους μαθητές της Β' και Γ΄ Λυ­κείου του σχολείου μας με το αποκλειστικό υλικό που έχει αναρτηθεί για το σκοπό αυτό στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ. 

Η παρουσίαση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέ­ρουσα και κατατοπιστική, κρατώντας το εν­διαφέρον των μαθητών αμείωτο για δύο ολό­κληρες ώρες. 

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με βροχή ερωτήσεων εκ μέρους των νεαρών ακροα­τών, οι οποίοι διψούσαν να πάρουν πληρο­φορίες από τους εκπροσώπους της 95 ΑΔΤΕ. 

Στις απορίες αυτές τα στελέχη της Μεραρ­χίας απαντούσαν με μεγάλη προθυμία κι ακούραστα, ώστε να μην μείνει κανείς παρα­πονεμένος. 

Δυνατό «παρών» στη συζήτηση έδωσε και ο θεολόγος-ιερέας του σχολείου μας, ο πατήρ Γεώργιος Τσουρδιού, έφεδρος λοχα­γός του Πεζικού. Μετά το πέρας της ομιλίας, οι τέσσερις στρατιωτικοί αναχώρησαν γι’ άλλο Λύκειο της Ρόδου, να δώσουν τα φώτα τους κι εκεί, να λύσουν απορίες κι εκεί. 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η 95 ΑΔΤΕ έχει ως έμβλημά της παράσταση με τη νήσο Ρόδο κι επί αυτής τους Διαγορίδες, τους γιους του Διαγόρα, Ακουσίλαο και Δαμάγητο, να κάνουν τον γύρο του θριάμβου μεταφέροντας στους ώμους τον πατέρα τους Δια­γόρα (Ολυμπιονίκη το 464 π.Χ.). 

Παράσταση που συμβολίζει τον χώρο που υπερασπίζεται η ΑΔΤΕ, καθώς και την αδιά­λειπτη συνέχεια του αγωνιστικού πνεύματος των Ελλήνων. Όσο για το ρητό της. «Φυλάξασθαι χρέος», αυτό προέρχεται από τον 7ο Ολυμπιόνικο προς τιμήν του Διαγόρα, επίνικο τον οποίο είχε συνθέσει ο κορυφαίος αρχαίος ποιητής του είδους, ο Πίνδαρος. 

Ευχαριστούμε θερμά την 95 ΑΔΤΕ και τον Υποστράτηγο, κ. Γρηγόριο Ρουμάνη, γι' αυτή την τόσο διαφωτιστική παρουσίαση στους μαθητές του Λυκείου μας. 

Γιατί, όπως είναι γνωστό, πριν πάρει κανείς μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του, πρέπει να ενημερωθεί σωστά κι έγκυρα. Αυτή την αξιόπιστη κι εμπεριστατωμένη ενη­μέρωση παρείχε την περασμένη Πέμπτη με τον πιο επιτυχή τρόπο στο Λύκειο Αφάντου η 95 ΑΔΤΕ, μέσα από άξια στελέχη της και την ευχαριστούμε γι' αυτό. 

Επίσης, την συγχαίρουμε για την ευαισθη­σία της να προσφέρει ανιδιοτελώς στον εκ­παιδευτικό κόσμο, θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της στην υπηρεσία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαί­δευσης Δωδεκανήσου. 

Γράφει n Στέλλα Π. Βουτσά 
καθηγήτρια φιλόλογος Λυκείου Αφάντου. Διδάκτωρ Λογοτεχνίας 
(ΡΟΔΙΑΚΗ-24/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger