Αρχική » » ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΑ: Νέο Σχολείο A2WTC στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΑ: Νέο Σχολείο A2WTC στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα


Η ΠΑ προσφέρει ανώτερου επιπέδου εκπαίδευση «Ηνίοχος 2019»: από 1-12 Απριλίου. 
Ο Α/ΓΈΑ δήλωσε πως το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) αναβαθμίζεται σε διεθνές κέντρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, το Σχολείο Όπλων Τακτικής προσφέρει σε τρίτες χώρες το πρόγραμμα Air to Air Warfare Training Course (A2WTC) διάρκειας 2 εκπαιδευτικών εβδομάδων. 

Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η ανακοίνωση για την σύσταση ενός νέου Σχολείου παροχής αεροπο­ρικής εκπαίδευσης το οποίο θα διεξάγεται υπό την εποπτεία του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα. 

Σχετική αναφορά έκανε για πρώτη φορά ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Χριστοδούλου κατά την πρό­σφατη ενημέρωση διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο ΓΕΑ, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη επέκταση των δραστηριοτήτων του ΚΕΑΤ, σχεδιάζεται αποκλειστικά για τη συμμετοχή ξένων αεροπορικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του υπό συγκρότηση Air to Air Warfare Training Course (A2WTC). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ΠΤΗΣΗ πρόκειται για μια νέα εκπαιδευτική διαδικασία, η αναγκαιότητα της οποίας διαπι­στώθηκε από τη συμμετοχή στον «ΗΝΙΟΧΟ» αεροπορικών δυνάμεων κυρίως εκτός ΝΑΤΟ. 

Πεδίο ενδιαφέροντος είναι παροχή τεχνογνωσίας της ΠΑ σε νατοϊκές διαδικασίες που μπορεί μεν να θεωρείται δεδομένη για τους ιπτάμενους της ΠΑ (και φυσικά συμμετέχοντες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία) αλλά όχι για τις δυνάμεις που συμμετέ­χουν από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώ­πης και της Μέσης Ανατολής. 

Όπως διευκρίνισε σχετικά ο Α/ΓΕΑ: «Στο­χεύουμε στην ανάπτυξη του «ΗΝΙΟΧΟΥ» αλλά δεν είναι η μόνη δραστηριότητα. Θέλουμε αυτήν τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει να την μετουσιώσουμε σε συγκροτημένη εκπαί­δευση στην Ανδραβίδα με το ΚΕΑΤ. Να γίνεται δηλαδή κάτω από σοβαρές προδιαγραφές υψηλού επιπέδου και να μην μείνουμε στις αμοιβαίες ανταλλαγές Μοιρών κτλ». 

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετέχουν στο πρώτο A2WTC (διάρκειας 2 εβδομάδων) στην Ανδραβίδα, μαχητικά αεροσκάφη και ιπτάμενοι από τη Ρουμανία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Προφανή είναι φυσικά τα πλεονεκτήματα για την ΠΑ, ως μια αεροπορική δύναμη που συγκεντρώνει και παρέχει στο έδαφος της, αερο­πορική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. 

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η διεθνής αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019» θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματι­σμένο την περίοδο 1-12 Απριλίου 2019 στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα. 

Κ.Ζ. 
(ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ-15/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger