Αρχική » » Μπορεί το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών να λύσει τα προβλήματα της χώρας;

Μπορεί το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών να λύσει τα προβλήματα της χώρας;


Οι διεφθαρμένοι άνθρωποι της εξουσίας που βλέπουν τον Λαό να πεινάει 

Έχουμε ήδη μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ας αφήσουμε στην άκρη τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις. Όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές, είτε κάνει αυτοδυναμία είτε όχι δεν σημαίνει ότι θα λύσει τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η χώρα μας. 

Εθιστήκαμε να ζούμε μέσα στην κρί­ση. Η κρίση, δυστυχώς, είναι καθολική. Δεν είναι μόνον οικονομική, ή κοινωνική, ή ηθική. Αγκαλιάζει όλη την ελληνική κοινωνία. Μήπως όμως υπερβάλλουμε; Ας δώσουμε μερικά επιλεκτικά δεδομένα: 

Ξεκινάμε με το ζήτημα της Μακεδονίας. Υπέγραψε η συγκυβέρνηση με τόση ευκολία, παραχωρώντας τα πάντα, χωρίς να κερ­δίσουμε κάτι σημαντικό. Τι επίπτωση θα έχει στη Θράκη μας; Αρκεί μια σπί­θα για να ακολουθήσουν γεγο­νότα όμοια με την εισβολή στην Κύπρο. 

Στη χώρα μας έχει καλλιερ­γηθεί, κυρίως από την Αριστε­ρά, ένας έντονος εθνομηδενισμός και μα εθνοαποδόμηση, που οδηγεί στην έλλειψη του πατριωτισμού και της εθνικής ενότητας. 

Με αυτές τις εθνομηδενικές ενέργειες, το έθνος είναι υπό διωγμό. Οι εθνομηδενιστές ισοπέδωσαν τα πάντα. Θρη­σκεία, γλώσσα, παραδόσεις. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία του Κεφαλαί­ου της Ελληνικής Ταυτότητάς μας. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ζήτημα της μη νόμιμης μετανάστευσης, δεν μπορεί να δώσει τελεσίδικες λύσεις. Ο σημερινός πόλεμος κατά της Ελλάδας την οδηγεί σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. 

Ο μεγάλος Φώτης Κόντογλου στο βιβλίο του «Μυστικά Άνθη» γράφει σε ανύποπτο χρόνο ως προφήτης: «Μας σφάζανε, μας κομματιάζανε, μας κρεμάγανε, μας σουβλί­ζανε, μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας, δίναμε φωτιά στη φωτιά, είχαμε να κάνομε με οχτρούς φανερούς και σκληρούς. Τώρα όμως, στο σημερινό καιρό, οι εχθροί αλλάξανε όψη, γινήκανε κρυφοδαγκανιάρηδες, με το χαμόγελο στα χείλια, φίλοι δολεροί, που φαίνονται άβλαβοι, μάλι­στα και ευεργέτες και καλόβολοι». 

Η χώρα είναι σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και μέχρι το 2060 άλλα κέντρα εκτός χώρας θα εγκρίνουν την οικονομική πολιτική της. 

Σκεφθείτε πού μας οδήγησαν οι «υπουρ­γοί τής διαφθοράς» του ΠΑΣΟΚ με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πώς γινόντουσαν οι αμυντικές δαπάνες; Με δάνεια ευρωπαϊκών τραπεζών. Και οι υπουργοί τού ΠΑΣΟΚ γέμιζαν τις τσέπες τους με μίζες. Υπάρχει μεγαλύτερη προδοσία κατά της πατρίδας και του ελληνικού λαού; 

Το έλλειμμα του 2009 το διόγκωσαν οι μίζες Παπαντωνίου - Τσοχατζόπουλου. Η επίτροπος Τύσσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, για τα ελλείμματα του 2009, σημειώνει ότι «οι κύριες επιπτώσεις στο έλλειμμα προκλήθηκαν από την έγκριση μας διορθωμένης καταγραφής, σχετικώς με τις παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού για το σύνολο των χρονοσειρών». 

Να επαληθεύσουμε τον Κόντογλου. Η Τρόικα όλο αυτό το διάστημα τις μόνες δαπάνες που ενέκρινε ήταν αυτές που σχετιζόντουσαν με την αποπληρωμή των εξοπλιστικών προ­γραμμάτων. Την περίοδο 2010 -2015, περίοδο κρίσης, καταβάλλαμε μόνο για τα εξοπλιστικά 20 δισ. ευρώ!!! Με λίγα λόγια, μας δάνειζαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ESM, για να εξοφλούμε τις ευρωπα­ϊκές τράπεζες που μας είχαν δανεί­σει για την αγορά των εξοπλιστικών -Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου. Νεοελληνική σοσιαλιστική φαυλοκρατία. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία σχεδόν 182 δισ. ευρώ (κεφάλαιο + συνεισπραττόμενα ποσά). Ο δε αριθμός των φορολογουμένων που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους εγκαίρως έχει τετραπλασιαστεί στην περίοδο 2010 - 2017. 

Τα χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα δύο δισ. ευρώ. 

Θα ήταν συνεπώς λάθος να αγνοήσουμε ένα πλήθος πραγματικών δεδομένων, που δεν θα εξαλειφθούν με όποιες υποσχέσεις των κομμάτων. Οι εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, τα κόμματα πατριωτικά η μη, μνημονιακά ή αντιμνημονιακά, σοσιαλιστικά ή μη, όλα τα κόμματα θα υποσχεθούν ότι θα λύσουν τα προβλήματα του ελληνι­κού λαού. 

Δεν χρειάζεται και μεγάλη σοφία, ούτε και καμιά βαθυστόχαστη ανάλυση για να καταλάβει κάποιος τη μεγάλη αλήθεια: 

Τίποτα δεν θα αλλάξει σημαντικά οποίος και να κερδίσει τις εκλογές! 

Η μνημονιακή περίοδος έδωσε την ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα να δημιουργήσει έναν αριθμό πολιτικών ετερόκλητων συμμαχιών: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όμως δεν κατάφεραν να λύσουν κάποιο σημαντικό εθνικό ή οικονομικό πρόβλημα. Το μνημόνιο παραμένει ο κύριος πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα. Τα πολιτικά κόμματα δεν φαίνεται να μπορούν να παίξουν έναν αποφασιστικό και αναγεννητικό ρόλο. Η ευφυΐα των ξένων δανειστών ελέγχει τα πάντα στη χώρα μας. Μπορεί τα πολιτικά κόμματα οπό το ένα άκρο έως το άλλο να έχουν τη θέληση και τη δύναμη να «σκίσουν τα μνημόνια»; Προφανώς και όχι. Η πραγματική πορεία αυτών των κομμάτων μας λέει ότι θα ήταν αφελές να πιστεύαμε κάτι τέτοιο. 

Όταν θα υποστηρίζετε με πάθος και χωρίς σκέψη αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, να φέρετε στον νου σας και το τι έγραφε ο Ερνέστο Σάμπατο. 

Ο Ερνέστο Σάμπατο γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1911, δημοφιλής συγγραφέας, που σπούδασε Φυσική και Φιλοσοφία. Όμως τελικά αφιερώθηκε στη λογοτεχνία. Με το έργο του «Πριν το Τέλος», που απευθύνεται στους νέους ως πατέρας, γράφει σ’ ένα σημείο: 

«Κι όταν στο δρόμο βλέπω τόσα μικρομάγαζα σφραγισμένα ή όταν οι γείτονες με σταμα­τάνε για να μου πουν πως δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν να συντηρούν πια το εργαστήρι τους, γιατί δεν τους αποδίδει ούτε τα απαραίτητα για να πληρώσουν τους φόρους, συλλογί­ζομαι τη διαφθορά και την αναλγη­σία που υπάρχει σ’ όλη αυτή τη χυδαία σπατάλη και την ανήθι­κη αφθονία που απολαμβά­νουν κάποια ελάχιστα άτομα... 

Ενώ, λοιπόν, οι πιο άτυχοι πνίγο­νται στα βαθιά νερά, σε κάποια γωνιά, κάνοντας τους εντελώς ανυ­ποψίαστους για την καταστροφή, στο κέντρο ενός χορού μεταμφι­εσμένων, οι άνθρωποι της εξου­σίας εξακολουθούν να χορεύ­ουν, σκασμένοι στα γέλια, από τις ίδιες τους τις χοντράδες». 

Η εικόνα του Σάμπατο δεν αφορά μόνο το Μπουένος Άιρες αλλά και τη Μνημονιακή Αθήνα. 

Γράφει ο Επαμεινώνδας Ε. Πανάς 
συντ. Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-05/11/2018) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger