ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων από το φαρμακεία αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών. Το θέμα έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναζητάει επειγόντως λύσεις. Ειδικότερα, πολλοί στρατιωτικοί, κυρίως αυτοί που υπηρετούν στην... περιφέρεια, σε παραμεθόριες μονάδες και σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ευθεία άρνηση των φαρμακοποιών στην προσπάθεια τους να προμηθευτούν φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους με τη μέχρι τώρα προβλεπόμενη μέθοδο αποδοχής των εντολών βιβλιαρίων υγείας τους.
Ήδη, κάποιοι εκ των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Ελλάδας (Αθηνών, Λακωνίας κ.λ.π.) με σχετικές αποφάσεις τους ανακοίνωσαν ότι από την 1η Φεβρουαρίου δεν εξυπηρετούν πλέον τις εντολές βιβλιαρίων υγείας συγκεκριμένων Ταμείων, μεταξύ των οποίων και αυτών των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, λόγω συσσώρευσης οφειλόμενων χρηματικών ποσών από παλαιότερες εντολές, που η ικανοποίηση τους εκκρεμεί. Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλλουν, εισφέροντας και παρακρατώντας από τον μισθό τους, ανελλιπώς κάθε μήνα, το 2,55% του συνόλου των αποδοχών τους για την υγειονομική και τη φαρμακευτική περίθαλψη των ιδίων και των οικογενειών τους. «Η μη εξυπηρέτηση των εκτελεσθέντων εντολών δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους στην τοπική κοινωνία, στην οποία έχουν δημιουργηθεί τάσεις, όπως και στον ιατρικό κλάδο, να πάψουν να είναι συμβεβλημένοι με τα Ταμεία των ΓΈΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς η εξυπηρέτηση των εντολών, που στο παρελθόν κατά ομολογία τους γινόταν ανά τρίμηνο, έχει υπερβεί σε κάποιες περιπτώσεις το οκτάμηνο» υποστηρίζει ο ΣΥΣΜΕΔ και καταλήγει: «θεωρώντας βέβαιο ότι παρόμοια προβλήματα, κατά τη συνηθισμένη ελληνική πρακτική, θα παρουσιαστούν και σε φρουρές, οι οποίες απέχουν από στρατιωτικά νοσοκομεία, όπου θα μπορούσαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειες τους να εξυπηρετηθούν με την παροχή ιατρικής φροντίδας και αγοράς φαρμάκων, καθώς και το ότι, όπου τα στρατιωτικά νοσοκομεία υπάρχουν, δεν υπάρχουν ειδικότητες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εξαρτώμενων μελών (όπως παιδίατροι, γυναικολόγοι κ.λ.π.), παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, για την ικανοποίηση των εκτελεσθέντων εντολών (τώρα και στο μέλλον), ώστε να αποφευχθεί η επί μακρόν ταλαιπωρία των στελεχών και των οικογενειών τους».
ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/2/2012)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.